Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Αγριά Βόλου: Μαθήτρια Λυκείου διαβάζει στο πεζοδρόμιο γιατί στο σπίτι δεν έχουν ρεύμα!!!

Χτες έγινε γνωστή η τραγική περίπτωση φωτιάς σε σπίτι ανέργου που είχε κομμένο το ρεύμα και χρησιμοποιούσε κεριά για θέρμανση και φως. Σήμερα μια άλλη περίπτωση έρχεται να δείξει τις ακραίες συνθήκες φτώχειας που ζουν πολλοί συμπολίτες μας.

Συνθήκες ακραίας φτώχειας όπως αυτές που βιώνει μια οικογένεια στην Αγριά Μαγνησίας,

Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώριζει τον πραξικοπηματία

Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας – Απών ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ από την κρίσιμη ψηφοφορία

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Η μάλλον ήταν πραξικόπημα και βαφτίστηκε δίκαιο…

Όποιος δεν έχει καταλάβει πως μεταφάζονται στην πράξη οι δημοκρατικές ευαισθησίες και τα παχιά λόγια των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών,

Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του

Στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «κατάσταση στη Βενεζουέλα», όπου οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου στήριξαν την επέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στα εσωτερικά της χώρας, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Καταγγέλλουμε την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής στα εσωτερικά της Βενεζουέλας και την απόπειρά τους να επιβάλουν με πραξικόπημα έναν πρόεδρο-μαριονέτα. Κι εκεί απειλούν  με στρατιωτική επέμβαση για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους όπως κάνουν παντού διεθνώς.

Το «τίμημα» της κρίσης των Ιμίων

Μαζί με όλους όσοι μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο, τιμούμε αυτές τις μέρες τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που αποτελούν το ανθρώπινο «τίμημα» της κρίσης των Ιμίων:
  • Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,
  • Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη,
  • Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση στο Βιετνάμ


31 Ιανουαρίου  1966, οι Αμερικανοί, αρχίζουν μαζικούς βομβαρδισμούς στο Βιετνάμ
 
Από τις πρώτες κιόλας μέρες του 1966, ο πόλεμος του Βιετνάμ παίρνει μια δραματικά νέα τροπή. Μέχρι τα τέλη του 1965, το στρατιωτικό δόγμα των Αμερικανών απέκλειε την ανάληψη επιθετικών ενεργειών, εκτός αν ζητούσαν κάτι τέτοιο οι αρχές του Νοτίου Βιετνάμ. Ομως, η ανικανότητα του καθεστώτος του Ν. Βιετνάμ να αντιμετωπίσει τη συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα των ανταρτών οδηγεί τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ στην αλλαγή του «δόγματος».

100 στιγμές ΣΥΡΙΖΑ


 100 στιγμές από τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

1.Το στεφάνι του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 26 Γενάρη. Επικοινωνιακό γκολ από τα αποδυτήρια.
2. Ο Λαπαβίτσας που τραγουδούσε τον ύμνο του ΕΑΜ για να γιορτάσει τη νίκη… Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έσωσε απ’ την πείνα, θα μας σώσει κι από τη σκλαβιά…