Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Τα ΙΟΥΛΙΑΝΑ και οι κομμουνιστές


Τα «ΙΟΥΛΙΑΝΑ» του 1965 - ΜΑΘΗΜΑ για το εργατικό κίνημα.

Το λαϊκό κίνημα ενεπλάκη στις ενδοαστικές συγκρούσεις, δείχνοντας μεγάλη αγωνιστικότητα, δίχως όμως να έχει δικιά του πολιτική πρόταση.

Η ρεφορμιστική στροφή που είχε κάνει το ΚΚΕ στο 8οσυνέδριό του, αποτέλεσε τον λόγο που ο λαός προσδέθηκε στο άρμα των αστικών κομμάτων.

Αποκαλυπτήρια ενός άθλου, που προκαλεί θαυμασμό και αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥΠΟΛΗ ΔΣΕ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Περπατώντας στη μόνιμη έκθεση για το νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο και τη λειτουργία του

Με τα εγκαίνια του υπαίθριου Μουσείου του Νοσοκομείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στον Γράμμο, το Σάββατο 15 Ιούλη, στο πλαίσιο της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο Νεστόριο, ολοκληρώνεται ένας κύκλος μεγάλης και κοπιαστικής προσπάθειας χρόνων.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ μοναδική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού


 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο «ανάπτυξη για ποιον» η πολιτική της διοίκησης και των άλλων δυνάμεων απαντάει ξεκάθαρα: Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βάρος των λαϊκών αναγκών

Μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υπάρχει σοβαρή δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση, συμπόρευση κόσμου στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, σημαντική ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με περισσότερους συμβούλους σε όλους τους δήμους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μπορεί να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Ο καύσωνας του ... «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού»

 
«Πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός»
λέει ο Μητσοτάκης.

«Εκσυγχρονισμός» ο μεσαίωνας στη δουλειά, τα ψώνια με ρεφενέ και οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια.

Ολοταχώς προς τα πίσω.

* * *

Ερευνα του ΒΒC εντείνει τα ερωτήματα για την τραγωδία


 «Μας πίεσαν να σιωπήσουμε», μαρτυρούν διασωθέντες στο βρετανικό μέσο

Νέα πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το πολύνεκρο ναυάγιο με τους εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου προσθέτει έρευνα που παρουσίασε χτες το BBC.

Λουκιανός Κηλαηδόνης


Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στις 15 Ιούλη του 1943 και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα.

Ελ. Βαγενάς: Το καθήκον της πάλης με το ΝΑΤΟ συνδέεται με την επαναστατική κατανόηση του κόσμου


Πριν 74 χρόνια, στο μακρινό από εμάς 1949, την ώρα που σε αυτά τα μέρη ο ηρωικός ΔΣΕ, αιφνιδιάζοντας τον αστικό στρατό, ανακατέλαβε τον Γράμμο, τα μεγάλα παγκόσμια συμφέροντα εκείνης της εποχής «μαγείρευαν» μια νέα πολιτική και στρατιωτική συμμαχία. Αυτός ήταν ο λεγόμενος «Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου» και για να μην σκοτιζόμαστε με τίτλους μακρινάρια, μας το όρισαν ρητά, κοφτά – ΝΑΤΟ.

Ρόλο στις επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο επιζητά η Γερμανία


Την εκτίμησή του ότι Ερντογάν και Μητσοτάκης μπορούν να καταστήσουν εφικτή «μία καλύτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών» εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης Τύπου, επιβεβαιώνοντας ότι καλλιεργείται το κλίμα για να ξεκινήσει ο διάλογος για τις επικίνδυνες για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα διευθετήσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ώστε να ενισχυθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μέσα από τη στενότερη πρόσδεση της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και άλλες περιφερειακές δυνάμεις στην περιοχή.

Η Ουκρανία «πιο κοντά από ποτέ» στο ΝΑΤΟ με ή χωρίς επίσημη ένταξη


 Ενώ το ΝΑΤΟ «κυκλώνει» τη Βαλτική Θάλασσα με ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

 «Η Ουκρανία είναι τώρα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από ποτέ»: Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιούλη στο Βίλνιους, με αποφάσεις που οδηγούν στην ντε φάκτο ΝΑΤΟποίηση του ουκρανικού εδάφους και συνολικά σε ένταση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, στην Αρκτική.

Αλληλεγγύη στους απεργιακούς αγώνες σεναριογράφων, ηθοποιών κι άλλων εργαζομένων στις ΗΠΑ


 Χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Καλιφόρνια, οδηγοί της Αmazon, σεναριογράφοι, εδώ και βδομάδες βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές δράσεις. Ενώ από απόψε ηθοποιοί και εργαζόμενοι στο θέαμα κατεβαίνουν σε απεργία, ενώ 120.000 εργαζόμενοι της πολυεθνικής UPS έχουν προκηρύξει απεργία που θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου εφόσον η πολυεθνική δεν δεχτεί τα αιτήματα των εργαζομένων.

Μαζί με το λαό της Αθήνας, για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα κέρδη των λίγων


«Μαζί με το λαό της Αθήνας, για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα κέρδη των λίγων» επισημαίνεται στο προεκλογικό σποτ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενόψει των δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Οκτώβρη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/07/1848

Γεννιέται ο Ιταλός κοινωνιολόγος Βιλφρέντο Παρέτο, ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας.