Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

“Ξέρω τι έκανες στην Κατοχή…”

Το αντιφασιστικό υλικό που μοιράζει η ΚΝΕ στους μαθητές στα σχολεία

 Το υλικό που μοιράζουν τα μέλη της ΚΝΕ στους μαθητές των σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα -και όχι μόνο- ξεσκεπάζοντας τους χρυσαυγίτες ως μαντρόσκυλα του συστήματος, το ρόλο του ΝΑΤΟ, την ιστορική αλήθεια για τη Μακεδονία και το “Μακεδονικό ζήτημα” και το δηλητήριο του εθνικισμού, που χωρίζει τους λαούς.

Επικίνδυνοι σχεδιασμοί ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου για το Κόσοβο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Πιέζετε αφόρητα για ένταξη της Αλβανίας την προοπτική προσχώρησης του Κοσόβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διεύρυνση των ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια που στηρίζει κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το μετάλλιο του αστεριού της φιλίας στον Δ. Κουτσούμπα απένειμε ο Παλαιστίνιος πρέσβης

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΜΠΑΣ
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι απένειμε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το μετάλλιο του Αστεριού της Φιλίας, εκ μέρους του προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς, σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στην προώθηση των δίκαιων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία – Μικροί ήρωες υπάρχουν ακόμα

Η Χρυσή Αυγή κι οι άλλοι φασίστες, έδειξαν πια τις προθέσεις τους: 
Στοχεύουν στους μαθητές και στα σχολεία.
 Και ιδιαίτερα στοχεύουν στην ΚΝΕ και τη δράση της. 
Τα λένε όλα καθαρά.

Τώρα λοιπόν ανησυχούν για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και

Οταν η ελληνική αστική τάξη «πρόσφερε» ένα τμήμα της Μακεδονίας στη Βουλγαρία…

Η αστική τάξη «θυσίαζε» πόλεις της Μακεδονίας
με αντάλλαγμα τη Μικρά Ασία
(φωτ.: Ελληνες στρατιώτες στη Σμύρνη το 1919)
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

 Η πατριδοκαπηλία της αστικής τάξης

     Διαχρονικά, η αστική τάξη ουδέποτε λογάριασε θυσίες για την ισχυροποίηση της εξουσίας της και του καπιταλισμού συνολικότερα, είτε σε ανθρώπους (ακόμα και δικούς της), είτε σε εδάφη κ.λπ. Ετσι, αν σε μια δεδομένη χρονική συγκυρία οι περιστάσεις απαιτούσαν την αλλαγή συνόρων, άλλοτε με την προσάρτηση εδαφών και πληθυσμών, άλλοτε με την παράδοσή τους («ζυγίζοντας» κάθε φορά τα αντισταθμιστικά οφέλη), η αστική τάξη δεν είχε ποτέ κανέναν ενδοιασμό να προχωρήσει στη μία ή την άλλη επιλογή.

Το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όσους θέλουν να σηκωθούν

Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική «σου παίρνω δέκα και σου δίνω ένα», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, με αφορμή το «κοινωνικό μέρισμα» και τα άλλα ψίχουλα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοέμβρη, κατέδειξε πως αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι 3,5% μέχρι το 2022 και τουλάχιστον 2% μέχρι το 2060, ενώ στη «μεταμνημονιακή εποχή» θα είναι μειωμένη ακόμη περισσότερο η κρατική επιχορήγηση για το Ασφαλιστικό.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τη… “Μεγάλη Ελλάδα”… και τις… “Αλύτρωτες Πατρίδες”…

Πολλή «εθνικοφροσύνη» κι αλυτρωτισμό βλέπω τελευταία κι είπα κι εγώ:
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗ … “ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ” … ΚΑΙ ΤΙΣ …  “ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” …
Φίλε, εσύ που θες να λέγεσαι «Εθνικιστής»,

ΕΔΕ στο φιλόλογο που στοχοποίησε ο Παναγιώταρος για παρεμπόδιση των εθνικιστικών καταλήψεων


    Μια απίστευτη είδηση μας έρχεται από τη Βέροια, όπου κλήθηκε σε ΕΔΕ ο φιλόλογος Δημήτρης Ταχματζίδης, καθηγητής του 4ου Λυκείου Βέροιας, επειδή αντιτάχθηκε στις καταλήψεις εθνικιστικού δηλητηρίου με αιχμή το μακεδονικό. Αυτό μάλιστα, μολονότι επισήμως το Υπουργείο Παιδείας έχει ταχθεί ενάντια σε αυτές τις δράσεις.

Αποτέλεσμα του αγώνα σωματείων και μαζικών φορέων η απόφαση για αποφυλάκιση της καθαρίστριας


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για την αναίρεση της ποινής για τη συνάδελφό μας καθαρίστρια που θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα των σωματείων, των μαζικών φορέων.

Κάλεσμα της 20ής Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

    H 20ή Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Νοέμβρη 2018 στην Αθήνα, φιλοξενούμενη από το ΚΚΕ, το οποίο τιμάει τα 100χρονα της ιστορικής του πορείας.
    Στη συνάντηση, με θέμα "Η σύγχρονη εργατική τάξη και η συμμαχία της. Τα καθήκοντα της πολιτικής της πρωτοπορίας -των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων-