Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Μαθητής επιστρέφει από το σχολείο χαρούμενος, βρήκε τεστ!


 Μαθητής επιστρέφει από το σχολείο χαρούμενος, βρήκε τεστ!

Μετά μουσικής διαδήλωσαν στην Αθήνα για μέτρα στήριξης της υγείας και του εισοδήματός τους


 Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για μέτρα στήριξης για την υγεία και το εισόδημά τους διατράνωσαν εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού με τη μαζική τους παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Καταρρίφθηκε με το άνοιγμα των σχολείων το όλα «βαίνουν καλώς»


 «Καταρρίφθηκε σήμερα με το άνοιγμα των σχολείων το παραμύθι της κυβέρνησης ότι όλα "βαίνουν  καλώς"», σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, με αφορμή τα χιλιάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν μόλις την πρώτη μέρα, τονίζοντας την ανάγκη για δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους, από ειδικευμένο επιστημονικά προσωπικό, σε όλον πληθυσμό!». Η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας αύριο Τρίτη 11 Γενάρη στις 5.30 μ.μ.

«Αέρας κοπανιστός» η «συμβολή» του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της πανδημίας


Για μια ακόμη φορά η "συμβολή" του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της πανδημίας -και πάντα με το αζημίωτο- αποδεικνύεται "αέρας κοπανιστός". 

Όχι μόνο μπαίνουν "κριτήρια εισαγωγής", που ουσιαστικά αφορούν μόνο ασθενείς με ήπια συμπτώματα, αλλά και σήμερα -υποτίθεται πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου- περιστατικά παραμένουν "παρκαρισμένα" στα Τμήματα Επειγόντων, σε φορεία και σε ράντζα, χωρίς κανένα από αυτά να διακομίζεται στον ιδιωτικό τομέα. 

Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης εγκληματίας Ν. Μίχος


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να δώσει αναστολή στην έκτιση της ποινής κάθειρξης των 5 ετών που του επιβλήθηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Άκρως επικίνδυνη η αναστολή της εφημερίας της Παιδιατρικής Κλινικής στο Παίδων Πεντέλης


Ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η αναστολή της γενικής εφημερίας και των τακτικών ιατρείων του παιδιατρικού νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο. Η κυβερνητική αυτή ενέργεια είναι άκρως επικίνδυνη και πολλαπλά απαράδεκτη.

Αγώνας, Τόλμη, Αντοχή


Αφήνουμε πίσω μας μια γεμάτη από γεγονότα χρονιά. Αυτό που φάνηκε περίτρανα, και γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθεί στο σκίτσο, είναι πως μόνο ο λαός ήταν και είναι σε θέση να σώσει τον λαό. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, ο λαός συνολικά συνέχισε τη μάχη με την πανδημία, έδωσε μάχη με τις φωτιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, για να σώσει τη ζωή και το βιος του. Καμία κυβέρνηση, κανένα αστικό κόμμα δεν ήταν εκεί για τις πραγματικές ανάγκες του.

Τασσώ Καββαδία


Τασσώ Καββαδία,  κακιά μεν, καλόκαρδη δε

Η Τασσώ Καββαδία γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1921 και έφυγε από τη ζωή 91 χρονών το 2010.

Από τη «μεταμνημονιακή επιτήρηση» ... στην επιτήρηση του Ταμείου Ανάκαμψης


Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων η προεργασία σχετικά με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα στο πλαίσιο του 13ου κύκλου ενισχυμένης εποπτείας, ενώ στις 25 Γενάρη θα ακολουθήσουν μέσω τηλεδιασκέψεων οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΕΕ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη Φλεβάρη με την έκδοση νέας «έκθεσης αξιολόγησης» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η επικύρωσή της αναμένεται στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 14 Μάρτη.

Μόνη λύση ο διεκδικητικός αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων


Η κυβέρνηση της ΝΔ παραμονή Πρωτοχρονιάς αντί να επαναφέρει και να αποδώσει το δώρο Χριστουγέννων, δηλαδή τη 14η σύνταξη που έχουν χρυσοπληρώσει οι συνταξιούχοι μια ολόκληρη ζωή, προκάλεσε ένα ακόμα πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, επιβάλλοντας νέες περικοπές στις συντάξεις και κυρίως στις συντάξεις χηρείας. Με μία εγκύκλιο, που στηρίζεται στο γνωστό νόμο-λαιμητόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις χηρείας, σε όσους είχαν διπλή σύνταξη από την εργασίας τους, και στις συντάξεις αναπηρίας μέχρι και 268,8 ευρώ αφού δίνει μόνο μια “εθνική σύνταξη”.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων


Τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, παρά μόνο τα self test, στα οποία παρουσιάστηκαν και προβλήματα, επισήμανε ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων - Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real FM», το πρωί της Δευτέρας 10 Γενάρη. 

Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου


 Προς
Τον αρμόδιο Αντιπρύτανη
Τον εκπρόσωπο των εργολαβικών εταιριών

Επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την υγεία

 
Επιτέλους η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των υγειονομικών και να πάρει ουσιαστικά μέτρα με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη του ιδιωτικού, όπως και μέτρα σε σχολεία, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ τόνισε η Μαίρη Αγρογιάννη παθολόγος στο νοσοκομείο Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


10/01/1778

Πέθανε ο Σουηδός βοτανολόγος και φυσιολόγος Καρλ Φον Λινέ, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας.