Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των νέων»


Παρακολουθήστε στο κανάλι της ΚΝΕ, στο Youtube, σήμερα στις 20:00, το Podcast με θέμα «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των νέων» και καλεσμένους τους

Μαθαίνουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και να κάνουν "καλή εντύπωση" στους Αμερικανούς


 

Θεμα: Να μην υπάρξει συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση «Defender Europe 2021»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα καταγγέλλεται η συμμετοχή φαντάρων στο μουσικό τμήμα του Δ' Σώματος Στρατού με σκοπό να μάθουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και να κάνουν "καλή εντύπωση" στους Αμερικανούς.

Το αστικό κράτος είναι αποτελεσματικό για το κεφάλαιο και ανεπαρκές για τον λαό από συνειδητή ταξική επιλογή

 


Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Συζητείται σήμερα ένα νομοσχέδιο που αποτελεί τον καθρέφτη της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής.

Μιας πολιτικής που από τη μία θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και από την άλλη προσαρμόζει την οργάνωση και τη λειτουργία του κράτους με τέτοιο τρόπο και με άρση των όποιων εμποδίων υπήρχαν, ώστε να υπηρετεί ακόμη καλύτερα και ακόμη πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Όταν ΝΔ και Πολιτική Άνοιξη ζητούσαν την αποφυλάκιση των Χουντικών


 Δημοσίευμα της ΕφΣυν από το 2015 μας πηγαίνει πίσω στο 1996, όταν ΝΔ και Πολιτική Άνοιξη ζητούσαν από κοινού ιδιαίτερη διαχείριση από την Ελληνική δικαιοσύνη στους πρωτεργάτες της επταετίας και των εγκλημάτων της Χούντας.

Ένταση της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες


Τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν θερμά και πρόσφεραν είδη τα οποία παραδόθηκαν σε camp προσφύγων ευχαριστεί το  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Ψήφισμα ενάντια στην άσκηση “DefenderEurope 2021”


Καταδικάζουμε τη μετατροπή της περιοχής της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο θανάτου και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για στοχοποίηση του λαού μας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.

Η απόβαση χιλιάδων αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην περιοχή και η προώθησή τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία στο πλαίσιο της άσκησης – πρόβας πολέμου – “defenderEurope 2021” απειλεί την ασφάλεια του λαού της περιοχής και μεγαλώνει τους κινδύνους.

Η Μάχη του Φαρδύκαμπου


Στην ιστοριογραφία της Εθνικής Αντίστασης η μάχη του Φαρδύκαμπου δεν πήρε τη θέση που της αξίζει στην ιστορία. Ο γενεσιουργός παράγοντας του αποτελέσματος της νίκης στο Φαρδύκαμπο, ήταν σημαντικό γεγονός στην ανάπτυξη του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης στη Δυτική Μακεδονία.
Η ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο που έγινε με ενωμένες τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, μαζί με τους Άγγλους “συμμάχους” κατασκόπους σαμποτέρ, ανέβασε το γόητρο των Άγγλων μετά το φιάσκο του βρετανικού εκστρατευτικού σώματος το 1941 στην Ελλάδα, στάθηκε όμως η αρχή της διάσπασης της Εθνικής Αντίστασης.

Στον τζόγο η υγεία του λαού


Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων σε υποδομές και προσωπικό, ανακατεύει την «τράπουλα», επιδιώκοντας μάταια να χωρέσουν οι ανάγκες των ασθενών από την έξαρση της πανδημίας σε αυτό το άθλιο και ανεπαρκέστατο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αντί να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς καμιά αποζημίωση, για να προστεθούν άκρως απαραίτητες υποδομές και προσωπικό στη μάχη και να σωθούν ζωές από την πανδημία, προσθέτει πελατεία στους μεγαλοκαρχαρίες της ιδιωτικής Υγείας, αφού χιλιάδες αποκλεισμένοι ασθενείς από άλλα νοσήματα τρώνε «πόρτα» από τα δημόσια νοσοκομεία της μιας νόσου.

«Πρόβες πολέμου» με ελληνική εμπλοκή


Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες
η διεκπεραίωση αμερικανοΝΑΤΟικού προσωπικού και πολεμικού υλικού, μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του οδικού δικτύου του Εβρου, βορειότερα στη Βαλκανική, προς Ρουμανία και άλλα σημεία της συνοριογραμμής με τη Ρωσία. Είναι η πρώτη από συνολικά 7 «δόσεις» ΝΑΤΟικών που θα περάσουν το επόμενο διάστημα από την Αλεξανδρούπολη και τα δίκτυα του Εβρου προς βορρά, για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές αναπτύξεις, με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία, αλλά και στην Κίνα, που η επιρροή της μεγαλώνει στην περιοχή.

Κλείνουν την Καρδιοχειρουργική Κλινική για να μετατραπεί σε κλινική Covid


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Στη ρότα της ολοκληρωτικής μετατροπής του συστήματος Υγείας σε σύστημα «μιας νόσου» κινείται το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, μεταφέροντας το πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού», προκειμένου να μετατραπεί σε κλινική covid. Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας που έχει επιβάλει λοκντάουν σε πολύ σοβαρές ιατρικές πράξεις. 

Οι εργάτριες και οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας


ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ – ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ

8 Μάρτη 2021: 164 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που οι εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης βγήκαν στην απεργία και συγκρούστηκαν με τα αφεντικά και με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής, γράφοντας με το αίμα τους μια από τις πολλές φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Το 1910, το Συνέδριο των Σοσιαλιστριών Γυναικών καθιέρωσε την 8η Μάρτη ως μέρα τιμής και αγώνα των εργατριών όλου του κόσμου.

Καμία ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας- Επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα


Έστω και τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες για την Αττική, τη λοιπή Νότια Ελλάδα αλλά και συνολικά τη χώρα, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Αντί για το πολυαναμενόμενο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο πλήρους μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου. Σχεδιάζουν την πλήρη μετατροπή του Σισμανόγλειου και του Τζάνειου Νοσοκομείου σε νοσοκομεία μιας νόσου, μεθοδεύουν την πλήρη μετατροπή της Μονάδας Εμφραγμάτων του "Ασκληπιείου" και της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του "Ευαγγελισμού" σε Μονάδες Covid.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


04/03/1678

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Αντόνιο Βιβάλντι, γνωστός για τις «Τέσσερις εποχές» του και για πάνω από 230 κονσέρτα για βιολί και 120 για άλλα όργανα.

Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι