Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Εγώ Εσύ Εμείς τι κάνουμε


                                                   ΕΓΩ ΕΣΥ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Η Μεσόγειος και ο Εύξεινος Πόντος βράζει. Στρατοί από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται για πολεμική αναμέτρηση.

Συνεδρίασε για ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του Κόμματος


Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συζήτησε ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε για τη δράση του ΚΚΕ, με βάση τις πρόσφατες διεθνείς και εσωτερικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

«Δεν έχουμε δώσει εντολή να βγάλουμε τις μάσκες...» δήλωσε μέλος της Επιτροπής

 


Ερωτηματικά για το αν υπήρχε ή όχι εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για να αφαιρεθούν οι μάσκες από εξωτερικούς χώρους έχει προκαλέσει δήλωση του λοιμωξιολόγου Νίκο Σύψα που είναι μέλος της Επιτροπής.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Open», ανέφερε πως «δεν έχουμε δώσει εντολή να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους» και πρόσθεσε ότι «τις φοράμε, μόνη εξαίρεση στην ερημιά» και επανέλαβε ότι «αν είμαστε σε χώρο χωρίς συγχρωτισμό μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα» σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να την φοράνε και οι εμβολιασμένοι.

6 χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015


6 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το περίφημο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 που τελικά έφερε το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα, που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση και πλειοψηφία 222 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Τα νταούλια βέβαια είχαν αρχίσει να βαράνε αρκετό καιρό νωρίτερα...

Ευθύνη ή καθήκον;


Το σκληρό παιχνίδι της αμείλικτης πραγματικότητας και της πολιτικής τακτικής και στρατηγικής της αντιμετώπισης, έχει εσχάτως μπουκώσει από την κατάχρηση του όρου ατομική ευθύνη. Περασμένη από τα διαστρεβλωτικά κάτοπτρα της ταξικής ωφέλειας και την κακοήθεια της καθωσπρεπίστικης επικράτησης ενός άκρατου ατομικισμού - που φόρεσε τη λεοντή της ελευθερίας σκέψης και πράξεων, για να δίνει άλλοθι στο «ο θάνατός σου η ζωή μου» - η ατομική ευθύνη μετατράπηκε σε ιδεολογικό όπλο.

Οι νέοι να υπηρετήσουν τη θητεία τους με «όπλο» τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους και μέσα από τις πύλες των στρατοπέδων


Η θητεία αποτελεί για χιλιάδες νέους που καλούνται να υπηρετήσουν ένα επιπλέον «εμπόδιο» στη ζωή τους, αφού υποχρεούνται είτε να σταματήσουν τις σπουδές τους είτε την εργασία τους με κίνδυνο να την χάσουν είτε βρίσκονται στην ανεργία με τα οικονομικά προβλήματα οξυμένα.

Ο ΔΣΕ στην Κρήτη


Στην Κρήτη, αρχικά, στους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, που συσπείρωναν την πλειοψηφία του λαού, συμμετείχε κι ένα τμήμα του κόμματος των Φιλελευθέρων, από το οποίο προερχόταν και ο βουλευτής Γιαμαλάκης. Σύντομα, όμως, η ηγεσία των Φιλελευθέρων, υπό τον Σοφοκλή Βενιζέλο, συσπειρώθηκε με την ντόπια αντίδραση για να τσακίσει το λαϊκοαπελευθερωτικό κίνημα.

Εμπλοκή χωρίς ταβάνι στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

«Χωρίς ταβάνι» είναι η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, την ώρα που η αντιπαράθεση ευρωατλαντικού άξονα και Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα συντηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και «μυρίζει μπαρούτι» σε όλα τα πεδία, από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής.

«Βρες τις διαφορές» για δυνατούς λύτες...

 

ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ

 «Ευρεία συναντίληψη» στους έξι άξονες που παρουσίασε, διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Καλά διαβασμένοι στα «θέλω» του κεφαλαίου εμφανίστηκαν τη περασμένη Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπου μίλησαν και συμμετείχαν σε συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Ναι στον εμβολιασμό, όχι στον εκβιασμό – Ναι στην Επιστήμη – όχι στον εκφασισμό

 


O εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Η Επιστήμη – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα χέρια των εκμεταλλευτών και των πολυεθνικών το εμβόλιο δεν έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα άθλιας κερδοσκοπίας και εργαλείο στο πλαίσιο των γεωπολιτικών ανταγωνισμών – έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ένα όπλο ενάντια στην πανδημία που η χρησιμότητά του επιβεβαιώνεται.

Ιδια «γύμνια» σε πρόληψη και προστασία


ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής, την ώρα που ενισχύεται η ιδιωτικοποίηση της δασοπυρόσβεσης

Γεράνεια Ορη, Σμέρνα Ηλείας, Πολυάνεμος Καστοριάς, Αγία Μαρίνα Κορωπίου, Βλυχάδα Νέας Περάμου, Βροχίτσα Ηλείας, Ντόμπριτσα Μαινάλου, Βρόσκοπος Κέας, Αρχοντικό Ανατολικής Μάνης, Καλαμάκι Κορινθίας, Γούβες Ιστιαίας, Χλωμό Αταλάντης, Λευκίμμη Κέρκυρας, Μανδράκι Υδρας, Βροχεία Αίγινας, Αγία Κυριακή Καρπάθου, Πρόδρομος Πάρου, Γούβες, Κάτω Ασίτες και Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης, Κρανίδι Αργολίδας, Πετρωτά Ροδόπης. Μακρύς είναι και φέτος ο κατάλογος των πυρκαγιών που καταστρέφουν τον δασικό πλούτο της χώρας.

Στάση στην κορυφή της Παλιοβούνας στη διάρκεια της πεζοπορίας στον Ελικώνα


Στάση στην κορυφή της Παλιοβούνας στον Ελικώνα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.780 μ., πραγματοποιούν οι συμμετέχοντες στην πεζοπορία που διοργανώνει η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ και το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ στα αντάρτικα μονοπάτια της περιοχής. 

Η πεζοπορία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το χωριό Αγία Άννα του Νομού Βοιωτίας σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/07/1811

Με την κήρυξη της ανεξαρτησίας της η Βενεζουέλα εξεγείρεται κατά της Ισπανικής κυριαρχίας, με ηγέτη τον στρατάρχη Φρανσίσκο ντε Μιράντα, ο οποίος είχε πολεμήσει στις αστικές επαναστάσεις της Αμερικής (1776) και της Γαλλίας (1789). Τελικά η Βενεζουέλα θα γινόταν ανεξάρτητο κράτος το 1823 με την καταλυτική συνδρομή του ηγέτη του απελευθερωτικού κινήματος των λαών της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολιβάρ. 

Σιμόν Μπολίβαρ