Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Κλαρίνο στον πατερούλη


 Κλαρίνο στον πατερούλη!!!

Ωραία...


Με την αγωνία της εξασφάλισης «συναίνεσης» μπροστά στα ...δύσκολα κοιμούνται και ξυπνάνε διάφοροι, γνωστοί για τις ευαίσθητες «κεραίες» τους γύρω από ζητήματα «κοινωνικής συνοχής». Εγραφαν μάλιστα μέσα στη βδομάδα ότι καλό είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μη «βρίζονται», γιατί ίσως χρειαστεί να συνεργαστούν το επόμενο διάστημα. 

Στην Ελλάδα «αστυνομικοί και ιερείς φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης αντί των πυροσβεστών»


«Ελλάδα: Πολλοί αστυνομικοί, λίγοι πυροσβέστες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Deutsche Welle.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «πυρκαγιές μαίνονται φέτος παντού στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα για μια ακόμα φορά. Όμως η κυβέρνηση αντί να επενδύσει μαζικά στην πυρόσβεση, προτιμά να ενισχύει την αστυνομία».

Πεθαίνω για σένα...


Στον σύγχρονο κόσμο, δυτικό και μη, η επικοινωνία κάθε λογής και πρόθεσης, η ανταλλαγή πληροφοριών και τέλος πάντων η ελεύθερη λεγόμενη αγορά άυλων και υλικών έργων ανθρώπων είναι σε συντριπτικό βαθμό εικονοποιημένη.

Σκέψεις με αφορμή πρόσφατα τραγικά περιστατικά σε δημόσια νοσοκομεία


 «Πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε την τραγική κατάληξη που είχε η επίσκεψη ενός ασθενούς στην Πάτρα σε μη εφημερεύον νοσοκομείο, ο οποίος αντιμετώπιζε οξύ πρόβλημα που του στοίχισε τη ζωή του καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

Τα περιστατικά υποκλοπών γίνονται με βάση ένα διάτρητο θεσμικό πλαίσιο και διακρατικές συμφωνίες


 Η χτεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επιβεβαίωσε ότι τα περιστατικά υποκλοπών και παρακολούθησης προσώπων από -εγχώριες και ξένες- κρατικές υπηρεσίες κι από άλλους μηχανισμούς, γίνονται με βάση ένα διάτρητο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και με βάση διακρατικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. 

Ιων Δραγούμης


Ιων Δραγούμης, εμπνευσμένο πρωτοπαλίκαρο της τάξης του

Ίων Δραγούμης 1878–1920

Πάππου προς πάππου αριστοκράτης. Από οικογένεια που «ελέω θεού» κυβέρνησε τη χώρα για πάνω από ένα αιώνα.

Χένρι Μουρ


Στις 30 Ιουλίου 1898 γεννιέται ο Χένρι Μουρ. Αγγλος γλύπτης, από τους μεγαλύτερους του 20ού αιώνα.

Στρατόπεδο - κέντρο εκπαίδευσης του στρατού των ΗΑΕ στον Αυλώνα!

 
Πυκνώνει το δίχτυ της επικίνδυνης για τον λαό εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Η κυβέρνηση «τρέχει» στην πράξη την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με πολλούς και διάφορους τρόπους!

H δική μας προσφυγιά


Η προσφυγιά μας έχει ημερομηνία λήξης!

Πόσο θα κρατήσει, 15-20 μέρες; Μέχρι να καθαριστεί ό,τι απέμεινε από το σπίτι, μέχρι να γίνει κατοικήσιμο. Μέχρι να έρθει το νερό και το ρεύμα... μα πριν έρθει να ελεγχθούν όλα, παροχές, συνδέσεις, στατικότητα. Ουφ! Και να προλάβεις τα τηλεφωνήματα. Τα συγχρονισμένα, τα παράλληλα, τα αγαπημένα.

Russia Today: Αφιέρωμα στην παραστρατιωτική εταιρεία μισθοφόρων «Wagner Group»

 
Αφιέρωμα στην ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρεία μισθοφόρων «Wagner Group» είχε πρόσφατα το κρατικό ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today (RT).

Τραγικές οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου


 Η μεγάλη ταλαιπωρία που βίωσαν χτες και σήμερα, σε συνθήκες καύσωνα, εργαζόμενοι και επιβατικό κοινό, με τις αλλεπάλληλες βλάβες πότε στα τρένα -ακόμη και στα πιο καινούργια- και πότε στις υποδομές, αναδεικνύουν τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου. 

Η μεγάλη εικόνα


Είναι πραγματική πρόκληση, για κάθε ασθενή, για κάθε χρόνιο πάσχοντα ή για όποιον έχει περάσει έστω και έξω από ένα κρατικό νοσοκομείο, η προσπάθεια της κυβέρνησης και των προπαγανδιστών της να αξιοποιούν τραγικά περιστατικά, όπως αυτά των προηγούμενων βδομάδων, για να δείξουν ως «διέξοδο» την ένταση της επιχειρηματικής δράσης στη δημόσια Υγεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 30/07/1898

Γεννιέται ο Βρετανός γλύπτης Χένρι Μουρ.