Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Τεχνικό πρόβλημα

 

Βίντεο με απόσπασμα συνέντευξης του Κ. Λέκκα, από το αρχείο του Λεωνίδα Βαρδαρού


Δείτε βίντεο με αποσπάσματα συνέντευξης του συντρόφου Κώστα Λέκκα, που "έφυγε" πρόσφατα από τη ζωή, πλήρης ημερών.  

Θέλουμε συνέδριο ανοιχτό και δημοκρατικό


«Θέλουμε συνέδριο ανοιχτό και δημοκρατικό εδώ και τώρα!»

Συνεδρίαση ΔΣ της ΠΟΘΑ 11/12/21, δύο μέρες πριν το Συνέδριο.

Πέντε χρόνια Σύμπραξης Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα στο ΓΝ Σαντορίνης...


...ή αλλιώς, συμπεράσματα από το πρώτο Νοσοκομείο ΑΕ

 2013: Νυν υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης: «Η ενίσχυση με τη μεγαλύτερη παρουσία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις δομές του ΕΣΥ θα ωφελήσει και την ποιότητα και θα μειώσει το κόστος. Το μέλλον βρίσκεται σε αυτήν τη σύμπραξη».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ


Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα, εκτός εάν υπάρξει κόσμος που θα περιμένει στην ουρά εκείνη την ώρα έξω από τα εκλογικά τμήματα, οπότε ενδεχομένως θα υπάρξει μια μικρή χρονική παράταση.

Την προεδρία διεκδικεί ο Νίκος Ανδρουλάκης που βγήκε πρώτος στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, συγκεντρώνοντας 99.120 ψήφους (36,88%) και ο Γιώργος Παπανδρέου που αναδείχθηκε δεύτερος με 75.183 ψήφους (27,97%).

Βασίλης Βερβέρης

Ο Βασίλης Βερβέρης, ήταν  καπνεργάτης από τη Θράκη. Γεννήθηκε το 1891. Δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας, αναδείχτηκε σε γραμματέα της. Εκλέχτηκε βουλευτής Ροδόπης στις εκλογές του 1932 και του 1936 με το συνδυασμό “Ενιαίο Μέτωπο Εργατών Αγροτών” και “Παλλαϊκό Μέτωπο” αντίστοιχα. Το Γενάρη του 1934 στην 6η Ολομέλεια έγινε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία εκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 1934 και στο 60 το 1935.

Νέες περικοπές - νέα πελατεία στους ιδιώτες κλινικάρχες και ένταση της επιχειρηματικής δράσης


Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ
 
Οι νεκροί από την πανδημία ξεπερνούν τους 19.000, αλλά η κυβέρνηση περικόπτει άλλα 279 εκατ. ευρώ από τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ
 
Δεν υπάρχει εγγραφή του κρατικού προϋπολογισμού του 2022 για την Υγεία που να μη διαπνέεται από τη λογική του περιορισμού του «κόστους», της εξασφάλισης πόρων που θα διατεθούν μέσω άλλων «εγγραφών» στο μεγάλο κεφάλαιο για τις μπίζνες του.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με θέμα: Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Τουλάχιστον 70 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν έξι Πολιτείες

Τουλάχιστον 70 νεκροί ο απολογισμός των ανεμοστρόβιλων που σάρωσαν έξι Πολιτείες των ΗΠΑ και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε μια έκταση που ξεπερνά τα 200 μίλια. 

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 50 νεκρούς αλλά όσο περνούν οι ώρες, ο τραγικός απολογισμός μεγαλώνει. 

Ο τεχνοβασιλιάς μένει πάντα γυμνός


Οπως συνηθίζεται κάθε τέλος χρονιάς αρχίζουν οι απολογισμοί, οι ανασκοπήσεις, και τα κουτάκια συμφερόντων και ενδιαφερόντων πάνε σύννεφο. Αλλος μετράει γκολ, άλλος μετράει πρωτιές, και με τους έσχατους, τη θεόρατη πλειοψηφική μάζα των εργαζόμενων ανθρώπων, έρχονται και μιλούν οι αριθμοί της μεγάλης ανατριχίλας. Κάθε χρονιά, που λόγω εορτών παίρνει και το πιο φανταχτερά καταναλωτικό της πρόσωπο, η αγορά θυμάται πριν κοπεί και η τελευταία σελίδα από το ημερολόγιο πόσο φτώχυναν οι πολλοί και πόσο πλούτισαν οι λίγοι.

Με σημαία την «κοινωνική συνοχή»


Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στα «ευήκοα ώτα» εκπροσώπων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που συμμετείχαν στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα ρέστα του, μοιράζοντας διαβεβαιώσεις ότι το κόμμα του αποτελεί αξιόπιστη λύση για τα συμφέροντά τους, όταν τεθεί ζήτημα κυβερνητικής εναλλαγής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/12/1821

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλομπέρ.

12/12/1863

Γεννιέται ο Νορβηγός ζωγράφος Έντβαρτ Μουνκ.