Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Κατά πόδας


- Τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Κόμματος για τα μέτρα προστασίας από τη πανδημία και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης


Η ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιεί, εκδήλωση για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Ομιλία του  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα,  θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

Στόχος η υλοποίηση «διά πυρός και σιδήρου» της αντιλαϊκής πολιτικής


Με αφορμή το δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" για περιστατικά παρακολουθήσεων πολιτών από την ΕΥΠ, το οποίο δεν διαψεύδει η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το σοβαρό ζήτημα του φακελώματος του λαού από τις κυβερνήσεις και το κράτος, για το οποίο το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Φρικιαστικές εικόνες από τα κοιμητήρια της Θέρμης

Άνοιξαν 249 νέους τάφους

Εάν συνεχιστούν οι επτά ταφές καθημερινά, «θα έχουμε πρόβλημα» προειδοποιούν αρμόδιες πηγές στο makthes.gr

Όλο και πιο κοντά στο να αναβιώσουν οι εφιαλτικές εικόνες του Νοεμβρίου του 2020 και του Δεκεμβρίου, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς τα περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται ημερησίως στη Μητροπολιτική Ενότητα και οι νεκροί γεμίζουν τα κοιμητήρια της πόλης.

48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Α΄

Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος με τον Τομ Πάππας στην Αθήνα

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν

Η χούντα και το προϋπάρχον πολιτικό σύστημα

Εργουιν Ρόμελ


Στις 15 Νοεμβρίου 1891 γεννιέται ο Εργουιν Ρόμελ. Γερμανός στρατιωτικός. Ο Ρόμελ πριν το πόλεμο ήταν επικεφαλής της γερμανικής στρατιωτικής ακαδημίας και θεωρούνταν από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του πολέμου. Είχε γράψει σειρά βιβλίων για τη στρατηγική στα βήματα του Κλαούζεβιτς και με στοιχεία προσαρμογής στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ανακοίνωση για τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου


 "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" , "Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ": 48 χρόνια μετά, τα συνθήματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Και αυτό διότι παρά την επιστημονική - τεχνική ανάπτυξη του μισού αιώνα που μεσολάβησε, η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών σκοντάφτει στο ποια τάξη έχει στα χέρια της την οργάνωση της παραγωγής, συνολικότερα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Οι ελεύθεροι κι ωραίοι του Νοέμβρη


Οταν ακούω το στίχο «Did they get you to trade your heroes for ghosts?», από το «Wish you were here» των Pink Floyd, νομίζω πως αρχίζει μια συγκινητική χρονοκαταβύθιση, μπροστά στο μαύρο οικογενειακό ραδιόφωνο «Τelefunken», στο παλιό μας σπίτι της οδού Σερρών 71.

«Κρύα» αστεία


Δεν φτάνει που δουλεύουν ατελείωτα «σπαστά» ωράρια και είναι όλη μέρα «στο πόδι».

Δεν φτάνει που καλούνται να δουλέψουν και τις Κυριακές, στο πλαίσιο πότε των εκπτώσεων, πότε του εορταστικού ωραρίου, πότε της θερινής περιόδου.

Το αίσθημα του ανίκητου ή αλλιώς η ψυχοσύνθεση της ατομικής και κοινωνικής ήττας


Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PlosOne» αναδεικνύει τη «θεωρία του αισθήματος του ανίκητου» σαν ένα σημαντικό εμπόδιο στη λήψη ατομικών μέτρων πρόληψης ενάντια στην πανδημία του Covid-19 αλλά και στον εμβολιασμό με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η επίτευξη γενικής ανοσίας (Leonhardt, Ridinger, Rong & Talaei-Khoe., 2021). Επιπλέον, επισημαίνει ότι το αίσθημα αυτό είναι περισσότερο διαδεδομένο σε χώρες που προτάσσουν τα «ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες» εναντίον των συλλογικών.

Στους αγώνες θα κριθεί η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων


Την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν πλήρη αποκατάσταση για να παραμείνουν στον τόπο τους διατράνωσαν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου Κρήτης σε σύσκεψη που κάλεσε η ΤΕ Ηρακλείου του Κόμματος στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητρόπολης παρουσία του  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και πλήθους κόσμου.  

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
15/11/1884

Αρχίζει η διάσκεψη του Βερολίνου για το διακανονισμό του αποικιακού καθεστώτος στη Νότια Αφρική. Οι Μπόερς (Ολλανδοί άποικοι) ήταν οι προσωρινά χαμένοι. Ο μαύρος πληθυσμός το μόνιμο θύμα για περισσότερο από έναν αιώνα.