Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Εθνικός Απελευθερωτικός Σύνδεσμος (ΕΑΣ)


ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - 7 ΓΕΝΑΡΗ 1943

Ογδόντα χρόνια από την ίδρυση της αντιφασιστικής οργάνωσης στη Μέση Ανατολή, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές πολιτικούς, επιχειρηματίες, διανοούμενους, επιστήμονες, συγγραφείς της ελληνικής παροικίας Αιγύπτου, υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση πριμοδοτεί την κερδοφορία των επιχειρηματιών στην υγεία


Σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σημείωσε ο Γιάννης Γαλανόπουλος γιατρός στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μέλος της ΕΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

«Αέρας» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στις τουρκικές προκλήσεις


Σε «συμμαχική συνεργασία» καλεί ξανά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ώρα που η Τουρκία «θυμίζει» το casus belli και στήνει σκηνικό έντασης «επί του πεδίου»

Τα ιμπεριαλιστικά παζάρια για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και τη ΝΑΤΟική συνοχή στην περιοχή, στα οποία είναι χωμένη μέχρι τον λαιμό η κυβέρνηση, αποτελούν σταθερά «θερμοκήπιο» της τουρκικής επιθετικότητας.

Την Κυριακή σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων


ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Συντονισμός και κλιμάκωση του αγώνα

  Την Κυριακή 8 Γενάρη στη Νίκαια Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα αποτελέσει βήμα στον συντονισμό και την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για την επιβίωσή τους καθώς αυξάνεται δραματικά το κόστος παραγωγής και οι τιμές των προϊόντων τους είναι χαμηλές. 

Ναπολέων Λαπαθιώτης


«Η κομμουνιστική κοινωνία είναι το τελευταίο ατού της ταλαιπωρημένης ανθρωπότητας»*

Στις 8* Γενάρη συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από τον χαμό ενός σημαντικού μας ποιητή, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, με καταγωγή από μεγαλοαστική οικογένεια, μοναχογιός, με πατέρα ανώτερο αξιωματικό και βενιζελικό, μεγάλωσε με πάμπολλες υλικές ανέσεις και ιδιαίτερη τρυφερότητα και πήρε μια εξαιρετική και πολυδιάστατη μόρφωση (λογοτεχνία, μουσική, ζωγραφική και ξένες γλώσσες).

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και τη μάχη των εκλογών


 1. Συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και κατέληξε στο πρόγραμμα δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα, στη βάση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και με ορίζοντα την επερχόμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Να απαγορευτούν οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων - Φάρμακο δωρεάν για τον λαό την ώρα που το χρειάζεται!

 
Με δισέλιδο φυλλάδιο απευθύνεται το ΚΚΕ στον λαό, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων, τις ευθύνες των κυβερνήσεων, αλλά και το πού πρέπει να κατευθυνθεί η πάλη για να έχουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους φάρμακο δωρεάν όποτε το χρειάζονται.

Τρία δισ. δολάρια σε πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα στέλνουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο


Συνεχίζεται η ροή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξοπλισμούς των ΗΠΑ προς το Κίεβο τροφοδοτώντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Νατοϊκών και Ρωσίας. 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Γενάρη 2023: 

  • Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις εξελίξεις και των μάχη των εκλογών. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό. Μπορούμε να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια. Η απάντηση στους διπλούς εκβιασμούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια: Ισχυρό ΚΚΕ.

Όταν δεν είναι και τόσο «τοξική» η αντιπαράθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ


Τι συνδέει το Κίεβο, την Ουάσιγκτον, το Άμπου Ντάμπι με το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου; Πώς αποτυπώθηκε το 2022 στη Βουλή, την Ευρωβουλή και όχι μόνο η κοινή αποδοχή από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ της πολιτικής της εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ;

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
07/01/1826

Ο ελληνικός επαναστατικός στόλος σπάει τον κλοιό του οθωμανικού και μεταφέρει πολύτιμα πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.