Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Τσάρλι Τσάπλιν εναντίον Χένρι Φορντ


Ο Χ. Φορντ δεν είναι ο εφευρέτης του αυτοκινήτου, είναι όμως αυτός «που έβαλε τον κόσμο πάνω σε ρόδες» γιατί ήταν αυτός που με τη μαζική παραγωγή έκανε το αυτοκίνητο από είδος πολυτελείας προσιτό στον καθένα.

Για τον Μπογδάνο

 Stefanos Kompressoras

Λαγοί


Δεν αποτελεί δα και καμιά συγκλονιστική είδηση το «μήνυμα» που στέλνει από τις φυλακές ο καταδικασμένος φασίστας εγκληματίας Λαγός. 

Πρόκειται για έναν ακόμα αντικομμουνιστικό οχετό, με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το ξεμπρόστιασμα που κατάφερε το ΚΚΕ στους φασίστες. 

Ο Μπογδάνος λέει ό,τι έλεγε η Χρυσή Αυγή κατά του ΚΚΕ

 
«Εκτός από τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος, υπάρχουν κι άλλα χειρότερα, τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή», η σκληρή απάντηση που έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στο αντικομμουνιστικό δηλητήριο που έχυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος που έλεγε ό,τι και η Χρυσή Αυγή κατά του ΚΚΕ.

"Ξέχασε" να αναφερθεί σε πρόληψη, επιδημιολογική επιτήρηση και ενίσχυση της Υγείας


Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να εξηγήσει πως οι σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας ενισχύουν την εμβολιαστική εκστρατεία, γιατί αυτό δεν το κατάλαβε κανείς.

«Μαντρόσκυλα» του συστήματος οι φασιστικές ομάδες για να τρομοκρατούν τον λαό που αγωνίζεται


Τον αντικομμουνισμό και τη θεωρία των «δύο άκρων» κατήγγειλε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 9.43» το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτώβρη, ερωτηθείσα για την εμετική παρέμβαση του Μπογδάνου χτες στη Βουλή.

Η Μάχη της Μακρακώμης


6/10/1943 Η Μεγάλη Μάχη και η καταστροφή της Μακρακώμης

Μάρτυρας αυτόπτης αυτής της μεγάλης μάχης της Μακρακώμης, ο Κώστας Αρ. Καραγιώργος, ανώτερο στέλεχος του ΕΑΜ της Ρούμελης τότε, γράφει:
«Οι Γερμανοί κινήθηκαν απ’ τη Λαμία, σε μια φάλαγγα από 150 - 200 αυτοκίνητα με κανόνια, πολυβόλα, αυτόματα και τουφέκια. Μπροστά απ’ τη φάλαγγα βρίσκονταν τέσσερις μοτοσυκλετιστές για αναγνώριση κι ύστερα απ’ αυτούς, δυό τάνκς.

Στο ίδιο έργο θεατές


Εναν ακριβώς χρόνο μετά, η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά την πανδημία θυμίζει μέρες του περσινού Οκτώβρη, με την πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ COVID να φτάνει πάνω από το 90% και τα νοσοκομεία να στραγγίζουν από προσωπικό, αφού στις εκατοντάδες προϋπάρχουσες ελλείψεις έχουν προστεθεί άλλες 1.500, λόγω των αναστολών εργασίας σε μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Η Συμφωνία δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και την άμυνα, εμπλέκει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικά σχέδια


Η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει με όλα τα μέσα την Eλληνογαλλική Συμφωνία και προσπαθεί να την παρουσιάσει ως εθνική, ιστορική υπόθεση, για να παραπλανήσει τον λαό και να αποσπάσει συναίνεση.

Ομως οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί δεν μπορούν να κρύψουν ότι η Συμφωνία αυτή δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και την άμυνα της χώρας.

Ο λαός με την πάλη του θα τσακίσει το ναζιστικό τέρας


Την οργή και κατακραυγή του Ελληνικού λαού προκαλούν τα τελευταία κρούσματα φασιστικής βίας με τις δολοφονικές- τρομοκρατικές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών σε κομμουνιστές, σε βάρος μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, που αγωνίζονται και διεκδικούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αντιλαϊκή πολιτική, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Με μπούσουλα τα ΝΑΤΟικά σχέδια σε Ανατ. Μεσόγειο και Βαλκάνια


Ο 63ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία προγραμματίζεται να γίνει σήμερα στην Αγκυρα, με ζητούμενο τις απαραίτητες «διευθετήσεις» ώστε να «τρέξουν» τα σχέδια του κεφαλαίου και να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟική συνοχή στην περιοχή, με την κάθε αστική τάξη να διεκδικεί αναβάθμιση των συμφερόντων της και κομμάτι από τη «μοιρασιά της λείας» στην περιοχή.

Ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των "δύο άκρων " και των ίσων ευθυνών είναι που ξυπνάνε και θρέφουν το φασισμό. Είναι το πιο «κλασικό» του πλυντήριο.


Την Παρασκευή 1/10 η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νεάπολης - Συκεών κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα  καταδίκης των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεων και της δράσης των φασιστικών ομάδων ζητώντας την άμεση δια περιφοράς σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει και μια άμεση απάντηση:

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/10/1846

Γεννιέται ο Αμερικανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Ουέστινγκχάουζ, δημιουργός του συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος.

06/10/1887

Γεννιέται ο Ελβετός μοντερνιστής αρχιτέκτονας Λε Κορμπιζιέ.