Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Ο κόσμος που ζούμε μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει!

 

Ο κόσμος που ζούμε μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει!

Το Γαλατικό Χωριό

      

Όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. 

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου:

1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

ΑΥΓιανισμός


Τηρώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στον εμετικό του αυριανισμό απέναντι στο ΚΚΕ.

Κοντά στο εκατομμύριο οι άνεργοι και τον Απρίλη


Σταθερά ψηλά - κοντά στο εκατομμύριο - παραμένει για έναν ακόμα μήνα ο αριθμός των εγγεγραμμένων στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ανέργων, κι αυτό παρότι μπήκαμε για τα καλά στην τουριστική περίοδο, που χαρακτηρίζεται από αύξηση της εποχικής απασχόλησης. Ταυτόχρονα, από τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η ΔΥΠΑ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον μήνα Απρίλη καταγράφεται μια δραματική μείωση των επιδοτούμενων ανέργων, που είναι δύσκολο να εξηγηθεί μόνο με την αύξηση της εποχικής απασχόλησης.

Στις επόμενες εκλογές ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ

Το πρώτο μετεκλογικό podcast του 902.gr, εν μέσω ροής των εκλογικών αποτελεσμάτων και με καταγραφή ήδη ενός θετικού αποτελέσματος για το ΚΚΕ στο 7,2%, φιλοξενεί τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος, Θοδωρή Κωτσαντή.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς - Νέες εκλογές στις 25 Ιούνη


Με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης, που παρέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι εκλογικές Περιφέρειες και οι δήμοι με τα υψηλότερα ποσοστά του ΚΚΕ

Αυτές είναι οι εκλογικές Περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας όπου το ΚΚΕ έχει σημειώσει τα υψηλότερα ποσοστά του, με τη μέχρι τώρα ενσωμάτωση. 

Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη

Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη (Καπετάν Γιώτη), που «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Μάη 2005, πλήρης ημερών.

Ολη η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη ταυτίστηκε με την πορεία του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, από 15χρονος ΟΚΝίτης μέχρι και Α' Γραμματέας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

ΚΚΕ και ξερό ψωμί!


 Αττική τρίτο κόμμα ξανά το ΚΚΕ,

με αυξημένα ποσοστά και ψήφους!

Στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο.

Το ΚΚΕ έχει ανοικτή αγκαλιά για όλους όσοι αισθάνονται αγωνιστές, προοδευτικοί, ριζοσπάστες

 


Η ΝΔ, ήδη από τώρα προσπαθεί να εγκλωβίσει λαϊκές ψήφους, για τις επόμενες εκλογές, προκειμένου να λέει ότι έχει το ok να προχωρήσει την επόμενη ημέρα με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο Open το βράδυ της Κυριακής.

Και τώρα τί; Πρώτες σκέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και το διακύβευμα της νέας κάλπης

Στοιχείο πρώτο: Ποτέ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων της χώρας ο δεύτερος δεν είχε διαφορά από τον πρώτο της τάξης των 20 μονάδων.

Στοιχείο δεύτερο: Ποτέ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που (θεωρητικά) διεκδικούσε την διακυβέρνηση δεν υπέστη καθίζηση 12 μονάδων από τις προηγούμενες εκλογές.

Μεγάλη άνοδος του ΚΚΕ, με ποσοστό 7,23%

  

Τη μεγάλη άνοδο του ΚΚΕ, με ποσοστό 7,23%, έναντι 5,3% το 2019, επιβεβαιώνουν τα τελευταία αποτελέσματα της καταμέτρησης των βουλευτικών εκλογών.

Με ενσωματωμένο το 99,59% (21.617 / 21.707 εκλ. τμήματα) των ψήφων, το ΚΚΕ πήρε 425.646 ψήφους, σχεδόν 40% περισσότερους σε σχέση με το 2019, όταν είχε πάρει 299.621 ψήφους.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη»

    

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη» της Δευτέρας 22 Μάη: 

  • Σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, ελπιδοφόρο μήνυμα για τον λαό 
  • 7,22%, 125.00 περισσότερες ψήφοι και 26 έδρες

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 

 22/05/1813

Γεννιέται ο Γερμανός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Ρίχαρντ Βάγκνερ. 

Ρίχαρντ Βάγκνερ