Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Μερίδιο στην εκμετάλλευση των πόρων της Σελήνης διεκδικεί η Ρωσία με το «Λούνα-25»

Το «Λούνα-25» τοποθετημένο στην κορυφή του πυραύλου Σογιούζ-2.1b κατά τη μεταφορά του στην εξέδρα εκτόξευσης του κοσμοδρομίου Βοστότσνι της περιοχής Αμούρ. Εξω από το κτίριο συναρμολόγησης του πυραύλου υψώνεται το άγαλμα του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που πέταξε στο Διάστημα. Στο χέρι του κρατά τον Σπούτνικ-1, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο της Γης, που εκτόξευσε η ΕΣΣΔ, σπάζοντας τις αλυσίδες της γήινης βαρύτητας
 
ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Ξεκινούν τα μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού σε όλη τη χώρα


Τελειώνοντας ο Αύγουστος, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μπαίνει σε τροχιά κορύφωσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, μεταφέροντας το σύνθημα «"Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη" (Ν. Χικμέτ)».

Το ταξίδι αυτό θα καταλήξει στις κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται για το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ είναι ψεύτικες

 
Η αυθαίρετη απόφαση των κατοχικών αρχών στη βόρεια Κύπρο να προχωρήσουν σε "μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες" για τη διάνοιξη δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με την Πύλα (που κατοικείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους) και η επίθεση σε δυνάμεις του ΟΗΕ, αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων, στην καταπάτηση εδάφους στη "νεκρή ζώνη" και αναβάθμιση του ψευδοκράτους" και πυροδοτεί επικίνδυνη ένταση στην περιοχή.

Έκθεση ΟΗΕ: Πολλά όπλα στην Ουκρανία καταλήγουν σε καρτέλ ναρκωτικών και φασιστικά στοιχεία


Την ώρα που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, συνεχίζουν την αθρόα αποστολή όπλων και οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, ο ΟΗΕ εκφράζει την ανησυχία του και για την χρήση όπλων διασποράς, αλλά και ότι «πολλά όπλα στην Ουκρανία πέφτουν σε λάθος χέρια».

Κι άλλα αντεργατικά όπλα στη φαρέτρα για τα κέρδη του κεφαλαίου


 ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προσθέτει νέες μορφές «ευελιξίας» σε αυτές που έχουν ήδη νομοθετήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να βάλει νέα εμπόδια στους απεργιακούς αγώνες

 Πολλαπλή απασχόληση, συμβάσεις εργασίας «μηδενικών ωρών» (zero hour contracts) και «κατά παραγγελία» (on demand contracts) προβλέπει το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει σε διαβούλευση αυτές τις μέρες το υπουργείο Εργασίας, ενσωματώνοντας στην εθνική νομοθεσία την Οδηγία 2019/1152 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εκτοξεύεται ο σοβιετικό δορυφόρο «Βοστόκ-1Κ νο.2»


… Τέσσερις το πρωί. Μια γκρίζα αυγή αναδύεται πάνω από την ξερή στέπα. Αλλά δεν υπάρχει ίχνος σιωπής. Ο πύραυλος (R‑1), κολλημένος στην τσιμεντένια πλάκα του εκτοξευτή, σφύζει από μηχανικούς.

Οι αρμόδιοι επιλέγουν δύο σκυλιά — τον Dezik και τον Gypsy, που παίρνουν τη θέση τους ντυμένοι με ειδικά κοστούμια που βοηθούν να διατηρούνται οι αισθήσεις σε όλο το σώμα, ένα τελευταίο χάδι, θα ανοίξει η καταπακτή του πιλοτηρίου και κλείδωμα ‑κλικ.

Καλή επιτυχία

Φθινοπωρινή επέλαση φοροληστείας, ακρίβειας και πλειστηριασμών

 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Με ένα νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, φοροληστείας, ακρίβειας, πλειστηριασμών και εκβιασμών βρίσκονται αντιμέτωπα το αμέσως επόμενο διάστημα τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να επιτευχθούν οι «εθνικοί» στόχοι του κεφαλαίου που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τους οποίους στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με πρώτο - πρώτο αυτόν της «επενδυτικής βαθμίδας», όπως και την εκταμίευση των επόμενων δόσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τα νέα πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Νέα πυρκαγιά, το βράδυ - Παντελής έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας


Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε ισόγεια αποθήκη σε προθάλαμο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ενώ δύο ακόμα εστίες εντοπίστηκαν στο δεύτερο όροφο και τον εξωτερικό χώρο.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην ισόγεια αποθήκη, ήταν στο κτίριο των Επειγόντων Περιστατικών – Απεικονιστικού. Η Πυροσβεστική με δέκα πυροσβέστες και 5 οχήματα έσβησαν την πυρκαγιά.

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία από τη Δανία και την Ολλανδία


Περαιτέρω κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία, αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να εγκρίνει την την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία στην Ουκρανία, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση Ουκρανών χειριστών.

Η Ουάσιγκτον έδωσε στην Κοπεγχάγη και στο Άμστερνταμ διαβεβαιώσεις ότι θα εγκρίνει με ταχείες διαδικασίες όλα τα αιτήματα για τις μεταβιβάσεις των μαχητικών, που κατασκευάζονται από τη Lockheed Martin, προκειμένου το Κίεβο να αποκτήσει F-16 μόλις αποπερατωθεί η εκπαίδευση ουκρανών πιλότων.

Η "προφητεία" του Κώστα Πελετίδη

«Φυσικό αέριο να ‘ναι … κι όπως να ‘ναι!» σημειώνει η Δημοτική Αρχή Πάτρας. Σε ανακοίνωση αναφέρει:

Η παραπάνω φράση συμπυκνώνει την πολιτική της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, καθώς και των επίδοξων Δημάρχων.

«Γολγοθάς» η φοιτητική στέγη

Ο «Γολγοθάς» της φοιτητικής στέγης για τις λαϊκές οικογένειες που τα παιδιά τους περνούν σε άλλη πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Φέτος, όμως, όλα επιβεβαιώνουν ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Οι νέες αυξήσεις στις τιμές των διαμερισμάτων έρχονται να προστεθούν σε αυτές των προηγούμενων χρόνων, με αποτέλεσμα την τελευταία πενταετία οι τιμές στα νοίκια των μικρών διαμερισμάτων να έχουν ανέβει από 30% έως 50% στην Αθήνα και αναλογικά στις υπόλοιπες πόλεις όπου υπάρχει ζήτηση. Ετσι, π.χ. στην περιοχή του Ζωγράφου τα νοίκια για σπίτια 40 έως 50 τετραγωνικών ξεκινούν από 450 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 650 ευρώ!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

19/08/1071

Πανωλεθρία των Βυζαντινών στο Μαντζικέρτ 

Πανωλεθρία των Βυζαντινών στο Μαντζικέρτ