Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ήταν φασίστας – δικτάτορας


Η καθηγήτρια που είπε την αλήθεια για τον Μεταξά

«”Κατά συνέπεια κύριε Πρέσβη, έχουμε πόλεμο”. Αυτήν την απάντηση αναγκάστηκε να δώσει στον Ιταλό πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι ο απόστρατος συνταγματάρχης και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξάς. Και λέω αναγκάστηκε γιατί από την ιστορία αλλά και από την αυτοβιογραφία του, γνωρίζουμε ότι την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια δεν είχε στο

Δεν έχουμε δασκάλους …αλλά θα προσλάβουμε ΕΥΠιτες


Ο διαγωνισμός για 302 προσλήψεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) φαίνεται ότι «ξεπαγώνει» και οι διαδικασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχετικό ΦΕΚ ήταν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπογεγραμμένο από την Όλγα Γεροβασίλη.

Σχόλιο για τα επεισόδια με αφορμή τη μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχείο στα Γιαννιτσά


Τις τελευταίες ημέρες, με την πληροφορία ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, ομάδες "αγανακτισμένων πολιτών" επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό της Πέλλας, καλλιεργούν κλίμα πολέμου, μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Σήμερα τα ξημερώματα, μία τέτοια ομάδα επιχείρησε κατά του λεωφορείου που μετέφερε ξεριζωμένους ανθρώπους από τον τόπο τους, σε ξενοδοχείο της περιοχής των Γιαννιτσών.

«Διδασκόμαστε από τους αγώνες που δόθηκαν, παίρνουμε κουράγιο και δύναμη»


Στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών έναν τόπο όπου στη δεκαετία 1940 – 1950 γράφτηκαν μερικές από τις πιο λαμπρές ιστορίες των αγώνων του ελληνικού λαού, των αγώνων που στην πρώτη τους γραμμή βρέθηκε το ΚΚΕ, έγιναν το πρωί της Κυριακής τα εγκαίνια του νέου Μουσείου που ίδρυσε η ΚΕ του ΚΚΕ, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ στην περιοχή Βίτσι - Πρεσπών.

Κυβερνητικές αλχημείες και «κρύα» αστεία περί «ανάπτυξης για όλους»


Την τρίχα τριχιά και το μαύρο άσπρο κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ότι «έχουν λαμβάνειν» και εκείνα από την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου την οποία σπεύδει να στηρίξει με το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί, χτίζοντας στα «κεκτημένα» των τριών μνημονίων και των «μεταμνημονιακών» δεσμεύσεων.

Γιούρα Μέρος γ΄


Πάθη... αλλά και «κατακτήσεις»

(Μέρος γ')

Οι καταχτήσεις

Η ΖΩΗ στη Γιούρα είναι ένα ατέλειωτο δράμα. Είναι όμως και μια νίκη. Νίκη του ακατάβλητου λαού μας, που διαλεχτό πρωτοπόρο κομμάτι του είναι οι κρατούμενοι στη Γιούρα. Τίποτε δεν μπορεί να τους λυγίσει. Στο ατέλειωτο όργιο του Γλάστρα και των δημίων του, αντιτάσσουν την παντοδύναμη υπομονή τους. Στις συνεχείς προσπάθειες για τη θανάτωσή τους παρατάσσουν την πίστη τους, τη ζωοδότρα και

Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων


Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες και στα προσφυγόπουλα! Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος και ασπίδα αλληλεγγύης:

Φασιστάκο, τι έκαναν οι «δικοί σου» στο Ελ Αλαμέιν;

Η τελική μάχη του Ελ Αλαμέιν, διεξήχθη από 24/10 μέχρι 11//11/ 1942. Ουσιαστικά  κρίθηκε στις 3 και 4/11/1942, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις διέσπασαν το μέτωπο των  δυνάμεων του άξονα, που άρχισαν να υποχωρούν  κυνηγημένοι μέχρι και τις 11/11/1942.

Διάφοροι εθνικιστές, φασίστες, δεξιοί, Παπανδρεϊκοί κλπ. “αντιπαραθέτουν” συχνά τη δράση του Ελληνικού στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα σ’ αυτή τη μάχη, με τη δόξα της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στα βουνά της Ελλάδας. Όμως ούτε εκεί “τους παίρνει”.

Στα εγκαίνια των γραφείων της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ ο Δ. Κουτσούμπας




Στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. 
 
Τα γραφεία είναι προσφορά της συντρόφισσας Ισμήνης Σπυριδωνίδου την οποία ευχαρίστησε

Και ζωγραφιστός σπέρνει εφιάλτες στα τρολ της ΝΔ ο Στάλιν


Άφρισαν τα δαπιτάκια και λοιποί συγγενείς της Πειραιώς στη θέα του πορτραίτου του Στάλιν που δώρισε στο αρχείο του ΚΚΕ ο καθηγητής Γ. Μπάφας. Μην μπορώντας να κρύψουν τον πόνο τους, αποφάσισαν αμέσως να κυκλοφορήσουν τη φωτογραφία με το λογότυπο της “Ομάδας Αλήθειας” και τη λεζάντα “Ελλάδα 2019: Η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα όπου αρχηγός κόμματος ποζάρει περήφανα δίπλα σε πορτραίτο του Στάλιν”.

Προλεταριακής επανάστασης στη Γερμανία


Οι ναύτες του Κιέλου ξεσηκώνονται, 3/11/1918, σηματοδοτώντας την απαρχή της προλεταριακής επανάστασης στη Γερμανία. Με τους ναύτες ενώθηκαν οι εργάτες της πόλης, καθώς και τα τμήματα του στρατού που στάλθηκαν εναντίον τους. Αμέσως σχηματίστηκαν Σοβιέτ ναυτών, στρατιωτών και ναυτών, ενώ σε όλα τα πλοία υψώθηκαν κόκκινες σημαίες.

Ιδρυτικό συνέδριο της ΓΣΕΕ


Ξεκινά τις εργασίες του, 3/11/1918, στον Πειραιά το 1ο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο, ιδρυτικό, της ΓΣΕΕ (3-10/11/1918). Σε αυτό παίρνουν μέρος 180 αντιπρόσωποι που εκπροσωπούν 214 εργατικά σωματεία με 60.000 οργανωμένα μέλη.