Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

«510» : Η πύλη της κόλασης

Τόποι βασανιστηρίων από τους Ναζί στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη

Πέντε, ήταν όπως είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για τα επιταγμένα από τους Γερμανούς κτήρια της Θεσσαλονίκης, οι χώροι που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί στην πόλη ως άντρα βασανιστηρίων, κατά τις μεσαιωνικού τύπου ανακρίσεις στις οποίες υπέβαλαν τους αγωνιστές της Αντίστασης, για να τους αποσπάσουν πληροφορίες. Ανακρίσεις που θύμιζαν την κόλαση του Δάντη. Εφιάλτης για τους Θεσσαλονικείς, είχε καταντήσει λόγω της βαρβαρότητάς της, η περιβόητη μονάδα «510», που στεγάζονταν στην οδό Ιταλίας 1.

Σουχόι, Πάβελ Οσίποβιτς


Πάβελ Οσίποβιτς Σουχόι, Σοβιετικός κατασκευαστής αεροπλάνων (1895–1975).

Γεννήθηκε σαν σήμερα 22 Ιουλίου 1895.

Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας (1957–1965),διδάκτωρ των τεχνικών επιστημών (194), γενικός κατασκευαστής  αεροπλάνων (1956).

Φ6 και πλακώσαν οι γαλαζοαίματοι...


ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ και ΠΛΟΥΣΙΟΙ;

Διαβάστε το βιβλίο μου: ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ και ΠΛΟΥΣΙΟΙ; (Εκδόσεις Εντύποις) αλλά και την σχετική βιβλιογραφία.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους» Γίνεται επιστημονική τεκμηρίωση του τρόπου εξέλιξης της κοινωνίας και του πώς σχετίζονται η οικογένεια, η ιδιοκτησία και το κράτος με τον τρόπο παραγωγής. (ΣΤΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

2. ΙΛΙΝ ΜΙΧΑΗΛ «Άνθρωπος αυτός ο γίγας» Περιγράφεται ο τρόπος που ο άνθρωπος ξεχώρισε από το ζωικό βασίλειο και εξανθρωπίστηκε. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/07/1887

Γεννιέται ο Γερμανός φυσικός Γκούσταβ Χερτζ, που το 1925 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής.

22/07/1895

Γεννιέται ο μεγάλος Σοβιετικός (Λευκορώσος) αεροναυπηγός Πάβελ Σουχόϊ, βραβευμένος –μεταξύ άλλων- δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο της ΕΣΣΔ και τρεις φορές με το μετάλλιο Λένιν. Διετέλεσε βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ την περίοδο 1958-1974. 

Σουχόι, Πάβελ Οσίποβιτς