Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Κανένας αξιωματικός και υπαξιωματικός στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 


Συζητάμε σήμερα με τον υψηλόβαθμο αξιωματικό Μιχάλη Σοφικίτη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σχετικά με τις Ενοπλες Δυνάμεις και τον ρόλο τους. Μας εξηγεί με τη συνέντευξη που ακολουθεί, για ποιο λόγο οι αξιωματικοί δεν πρέπει να στέλνονται εκτός συνόρων και να συμμετάσχουν μαζί με το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η θέση των λαών δεν είναι ούτε με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ούτε με τη Ρωσία και τους όποιους συμμάχους τους.

Ψάρεμα χρηστών και στρατολόγηση στην προπαγάνδα του πολέμου


 Με αφορμή μια αμερικανική έρευνα για την επιρροή του Twitter

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το κατάλληλο μέρος εάν θέλουμε να προωθήσουμε βασικούς στόχους πολιτικής ή εθνικής ασφάλειας», δήλωνε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Forbes»1, τον Μάρτη του 2021, ο Τοντ Χέλμους, επικεφαλής μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την «RAND Corporation» και μελέτησε την αξιοποίηση του Twitter και της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη μάχη της προπαγάνδας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πανεπιστήμια ανοιχτά στη μάθηση και τη διεκδίκηση, κλειστά στην υποβάθμιση και την καταστολή


Τις τελευταίες μέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παίζεται άλλη μια πράξη του επικίνδυνου έργου έντασης της καταστολής και καλλιέργειας φόβου στους φοιτητές.

«Γιορτή της δημοκρατίας» το ξεπατίκωμα των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...


Σερβίροντας ως «γιορτή δημοκρατίας» την δήθεν «αμεσοδημοκρατική» εκλογή αρχηγού «από τη βάση» που πρώτοι εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται σήμερα οι εκλογές για τη θέση του προέδρου (μοναδικός υποψήφιος είναι ο Αλ. Τσίπρας) και νέας Κεντρικής Επιτροπής. 

«Προπύργιο» της σοβιετικής χαλυβουργίας, «φάρος» για τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής παραγωγής

Το βιομηχανικό συγκρότημα Azovstal σε παλιότερη φωτογραφία

 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «AZOVSTAL» ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ

Σε καθημερινή βάση, οι πολεμικές ανταποκρίσεις από τη Μαριούπολη έχουν στο επίκεντρο το Αζόφσταλ (Azovstal), όπου κατέφυγαν οι εναπομείναντες στην πόλη στρατιώτες του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, όπως και ορισμένοι άμαχοι. Τι είναι όμως το Αζόφσταλ, που ακούμε τόσο συχνά τον τελευταίο καιρό; Ποια είναι η ιστορία του;

Μαυραγορίτες, πράκτορες και τάγματα εφόδου


Το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει όσους πλούτισαν την περίοδο της Κατοχής, πως δεν πρόκειται να τους επιβληθεί κανένας φόρος «και συνεπώς δύνανται ελευθέρως να προσελθώσιν εις οποιαδήποτε τοποθέτησιν χωρίς να γεννάται δι’ αυτούς κίνδυνος ότι θα θεωρηθή αυτό σαν τεκμήριο πλουτισμού».

Εντείνονται παζάρια και αντιθέσεις για ρωσικούς υδρογονάνθρακες και «πράσινη» μετάβαση

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Με νέες «επιπλοκές» στα ενδοκαπιταλιστικά παζάρια γύρω από το 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και το προτεινόμενο σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, με «άνοιξε - κλείσε» στις στρόφιγγες του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από τη Μόσχα αλλά και από το Κίεβο, αλλά και με ανταγωνιστικούς σχεδιασμούς για την «πράσινη» Ενέργεια, κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ενεργειακοί ανταγωνισμοί, με τον «λογαριασμό» να φορτώνεται με όλους τους τρόπους στις πλάτες των λαών.

«Εκλογές» - παρωδία ετοιμάζει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο ΔΙΠΑΕ


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκτεταμένης νοθείας και αλλοίωσης του εκλογικού συσχετισμού, που εξελίσσεται από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ με όχημα το ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης. Καλούμε κάθε πολιτική δύναμη να πάρει ξεκάθαρη θέση, να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους "πραξικοπήματα" στους συλλόγους μας!

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε συγκέντρωση στην Ξάνθη


Συγκέντρωση της ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. 

Οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου


Στην 81η ημέρα έχει μπει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ο οποίος μόνο τυπικά διεξάγεται ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία που εισέβαλε στη χώρα, καθώς η εμπλοκή του ευρωατλαντικού μπλοκ γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού


Ο εκφυλισμός έφτασε σε άλλα επίπεδα. Σε διατεταγμένη υπηρεσία οι δυνάμεις της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προχώρησαν χωρίς τη νομιμοποίηση συνέδρων (αρνήθηκαν κάθε ψηφοφορία από φόβο ότι θα καταψηφιστεί) και προχώρησαν τις διαδικασίες, ψηφίζοντας, εγκρίνοντας και λήγοντας το συνέδριο. Θα μπορούσαν να έχουν μοιράσει τις κάρτες των συνέδρων σε περαστικούς στο πεζοδρόμιο και να κάνουν με αυτούς τη διαδικασία - τόσο αρμόδιο ήταν το σώμα που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες του συνεδρίου. 

NATOvision... και «μηνύματα»


 Δεν υπάρχει ούτε μια άχρηστη πληροφορία που να μη μεταδόθηκε αυτές τις μέρες, από τους ανταποκριτές της Eurovision, για τον «διαγωνισμό» που διοργανώνει φέτος η Ιταλία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/05/1773

Γεννιέται ο Αυστριακός πολιτικός και διπλωμάτης πρίγκιπας Κλέμενς Φον Μέτερνιχ. Από τους κύριους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της περιβόητης «Ιεράς Συμμαχίας», αντιτάχθηκε στην ελληνική Επανάσταση του 1821 την οποία και θεωρούσε παιδί της Γαλλικής αστικής Επανάστασης και επομένως απειλή για την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων (της φεουδαρχίας).