Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ζωντανή αναμετάδοση μιας μουσικής «σκυταλοδρομίας»


Από τις 14.00 έως τις 23.00 στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και διαδικτυακά

9 Ορχήστρες σε 9 πόλεις παρουσιάζουν τις 9 Συμφωνίες του Μπετόβεν. Την Κυριακή 6/6 από τις 14.00 (ώρα Ελλάδας), ξεκινάει ένα μουσικό ταξίδι στα έργα του Μπετόβεν το οποίο διαρκεί έως τις 23.00. Αυτό το μοναδικό μουσικό γεγονός μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ζωντανά από τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μέσα από δυο γιγαντοοθόνες δωρεάν. Η ροή του κοινού θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας, καθώς την προβολή μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε βελτιώνεται - Να αποσυρθεί!


Την πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη προετοιμάζουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, απαιτώντας την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος που ποδοπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Μη μου τους ... τουρίστες τάραττε»


«Μη μου τους ...τουρίστες τάραττε»
είναι το κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, διαφημίζοντας στο εξωτερικό την εικόνα μιας ασφαλούς και «καθαρής» Ελλάδας, την ώρα που απειλεί τον λαό «να αναλάβει τις ευθύνες του» για να μην ξεφύγει μέσα στο κατακαλόκαιρο ξανά η πανδημία. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο, που στόχο έχουν να προσελκύσουν τον «τουρίστα - πορτοφόλι», όπως έλεγαν τις προάλλες εν χορώ υπουργοί της κυβέρνησης, έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν παρενέργειες.

"...ζητείται επιχειρηματίας με διάθεση να πληρώσει"


«Μα σας φαίνεται φυσιολογικό πως όποιος ψάχνει μια δουλειά στην Ιταλία πρέπει να έχει να κάνει με τέτοιο κόσμο; Οι καλύτεροι είναι αυτοί που λένε “όσο για το μισθό, ας δούμε τι θα μείνει στο τέλος του μήνα”. Τέρμα τα κλαψουρίσματα, ζητείται επιχειρηματίας με διάθεση να πληρώσει».

Ένας λαγός από το Έσσεξ


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις συνεντεύξεις της Ν. Κεραμέως, στις οποίες προανήγγειλε ευθεία παρέμβαση στις λειτουργίες του φοιτητικού κινήματος με επιβολή ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές και έπιασαν δουλειά οι “λαγοί” της κυβέρνησης με πρώτο και καλύτερο -όπως είχε γίνει και με το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- τον Γ. Βαρουφάκη.

Συνεχίζεται η «αιμοδοσία» στο κεφάλαιο, μεγαλώνει ο «λογαριασμός» για τους λαούς


ΕΕ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

«Η ανάκαμψη παραμένει άνιση και η αβεβαιότητα μεγάλη, οπότε η οικονομική πολιτική πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική τόσο το 2021 όσο και το 2022», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Π. Τζεντιλόνι, στο πλαίσιο της προχτεσινής παρουσίασης των εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, δίνοντας τον τόνο συνέχισης της κρατικής στήριξης για τη θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων έναντι της νέας καπιταλιστικής κρίσης, με τον βαρύ «λογαριασμό» να γράφεται ήδη για τους λαούς.

Ο «πήχης»


Μια εικόνα «γνωστή» στον λαό και ταυτόχρονα «εικόνα από το μέλλον» παρουσιάζουν οι εκθέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, που δημοσιεύτηκαν χτες.

Από τη μια τα συχαρίκια για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησης, τα εύσημα για την επίθεση που συνεχίζεται ακάθεκτη σε όλα τα μέτωπα απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για τους «μεταμνημονιακούς στόχους» που πιάνονται.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, στον αντίποδα της πολιτικής του Πράσινου New Deal».

Συνεχίζει την κοροϊδία για το νομοσχέδιο-έκτρωμα


Να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο όσον αφορά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα Εργασιακά επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων με την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή μέχρι και 13ωρης δουλειάς, το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και της απεργίας, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρόκειται για «ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη» και είναι «σύγχρονος τρόπος», δείχνοντας ότι το αποκαλούμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο στα Εργασιακά είναι εφιάλτης για τους εργαζόμενους.  

Μήνυμα προπομπός της απεργίας στις 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα


Την απαίτησή τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - τερατούργημα, διαδήλωσαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του στο μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων. Ένα συλλαλητήριο που αποτέλεσε προπομπό της δυνατής απεργιακής απάντησης που προετοιμάζεται να δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιούνη μέσα από τα μετερίζια αγώνα που στήνονται σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς.

Κυκλοφορεί το 2ο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ»


Κυκλοφορεί το 2ο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ», της εφημερίδας του ΠΑΜΕ με θέματα:

Το καπιταλιστικό σύστημα ο πραγματικός ένοχος για την καταστροφή του περιβάλλοντος

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό, τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


4/6/470 π.Χ.

Γεννήθηκε ο Σωκράτης, Έλληνας φιλόσοφος. Γιος του γλύπτη Σωφρονίσκου και της μαμής Φαιναρέτης. 

Σωκράτης

04/06/1666

Ανεβαίνει στο Παρίσι το έργο ο «Μισάνθρωπος», που έκανε τον Μολιέρο ευρύτερα γνωστό στη Γαλλία.