Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ήρθαν οι Κομουνιστές

 

Ήρθαν οι Κομουνιστές 

Αγκαλιά του Αλέξη, με τον Χρυσαυγήτη Βασίλη

 

Ο κύριος που είναι αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ο καρδιοχειρούργος, Βασίλης Χαλβατζούλης, υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Εισφορές - χαράτσια ή συντάξεις πείνας στα βαθιά γεράματα;

  

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Κορυφή του παγόβουνου στο κοινό τους πρόγραμμα ο προεκλογικός καβγάς με αφορμή τις δηλώσεις Κατρούγκαλου


Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου, με τις οποίες έκανε λόγο για επαναφορά της διασύνδεσης των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των ΕΒΕ με το εισόδημά τους, γίνεται φανερό ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει τέλος και ότι από τα συρτάρια, μετά τις εκλογές, θα βγουν και νέα αντιασφαλιστικά «πακέτα».

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τεράστια ανακατανομή πλούτου σε βάρος των παραγωγών του πλούτου


«Από το 1990-91 που άρχισαν οι πρώτοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, μέχρι σήμερα, που οι συντάξεις και τα μεροκάματα έχουν κατακρεουργηθεί, ο παραγωγός του πλούτου που δίνει αξία σε όλα τα προϊόντα που παράγουμε για να ζήσουμε καλύτερα, πέφτει η αξία της εργατικής του δύναμης και τα προϊόντα αυξάνονται. Αυτό είναι μια τεράστια ανακατανομή πλούτου σε βάρος των παραγωγών του πλούτου, είτε είναι εργαζόμενοι είτε συνταξιούχοι που πήραν τη σύνταξή τους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και γι' αυτό είμαστε στον δρόμο του αγώνα» υπογράμμισε μιλώντας στον «ΑΝΤ1» ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. 

"Παραπλανημένος παρασυρμένοι" ναζί


 "Παραπλανημένος" ναζί υποψήφιος του Κασιδιάρη καλεί σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ...

Μετά τον πρώην βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση και διαφόρων τοπικών φασιστών παραγοντίσκων άλλος ένας "παρασυρμένος" υποψήφιος με το κόμμα του κατάδικου Κασιδιάρη  - μέχρι να απαγορευτεί η κάθοδος του ναζιστικού μορφώματος στις εκλογές-  καλεί με ανάρτηση στα social media σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ!

ΚΚΕ τρίτο κόμμα; Εσύ αποφασίζεις!


Έφτασε λοιπόν αυτή η ώρα, η ώρα του ταμείου. Γιατί αυτό είναι οι εκλογές, ένα ταμείο, παίρνουμε ένα Ζ και βλέπουμε που βρισκόμαστε. Δηλαδή, έχουμε μια εικόνα για το πού βρισκόμαστε, αλλά το θέλουμε και επίσημα.

Το κοινό τους πρόγραμμα «ανοίγει» νέο κύκλο επίθεσης στον λαό


«Σταθερότητα για να μη γυρίσουμε πίσω»
, λέει η ΝΔ, «πολιτική αλλαγή, όχι άλλα τέσσερα χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι κρύβουν κάτω από αυτό το κάλπικο για τον λαό δίλημμα; Οτι όποιος κι αν σχηματίσει κυβέρνηση την επόμενη μέρα, με όποιον συνδυασμό, η πολιτική που θα εφαρμόσει είναι γνωστή και καθορισμένη από πριν. Τα βασικά της στοιχεία, αυτά δηλαδή που καθορίζουν και τα επιμέρους, τα συναντά κανείς στα ψιλά γράμματα των προγραμμάτων όλων των κομμάτων, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνει η ατζέντα της επόμενης μέρας, τι θα βρει ο λαός απέναντί του και γιατί χρειάζεται ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Πανστρατιά! Με την οργή, τον νου και την καρδιά μας για ΚΚΕ Δυνατό!


Ωρα την ώρα μετράμε για το άνοιγμα της κάλπης. Και η μάχη για ψήφο στο ΚΚΕ δίνεται μέχρι τη στιγμή που θα έχει «κλειδώσει» και το τελευταίο αποτέλεσμα από εκλογικό τμήμα.

Μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν αφήνουμε καμία δυνατότητα να πάει χαμένη για την ενίσχυση του Κόμματος. Για να μην υπάρξει ούτε ένας που ακόμα το σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ και δεν θα κάνει το σημαντικό αυτό βήμα. Για να μην υπάρξει κανείς που κάνοντας «ταμείο» θα διαπιστώσει ότι μπορούσε να κάνει το «κάτι παραπάνω». Γιατί υπάρχουν ακόμα ανεξάντλητα περιθώρια για το κέρδισμα νέων ψήφων, και αυτό το εισπράττουμε διαρκώς, σε κάθε εξόρμηση, κάθε περιοδεία, κάθε επαφή με λαϊκό κόσμο.

Τί να ψηφίσω;


– Η 22 Μάη και όχι η «Δευτέρα Παρουσία», για τους 2.700.000 ανθρώπους που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, θα μπορούσε να είναι μια μέρα αξιοπρέπειας.

Πως;

Μόνοι τους...όλοι μας


Μόνοι τους...

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ; Δεκάδες συνδικαλιστές, μεταξύ τους και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, που όταν σε περιοδεία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του είπαν για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, τους κάλεσε να «πάμε τώρα όλοι μαζί στο αφεντικό!». Κι έτσι η περιοδεία μετατράπηκε σε κινητοποίηση, που απέσπασε δεσμεύσεις από την εργοδοσία. Στα ψηφοδέλτια των άλλων;

ΤΩΡΑ ΚΚΕ - Με οργή, με καρδιά, με μυαλό!


ΤΩΡΑ ΚΚΕ - Με οργή, με καρδιά, με μυαλό!

Το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με φασιστικές ψήφους καλά κρατεί


Τις τελευταίες ώρες έχει πυκνώσει η συζήτηση γύρω από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που μαρτυρούν πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει ψηφαλάκια στα ορφανά των ναζιστικών μορφωμάτων. Από την μία ξεχειλίζει η ντροπή και η ψηφοθηρία και μέσα στον βούρκο των φασιστοειδών, ενώ από την άλλη η ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να το παίξει «αντιφασιστική» δύναμη, τη στιγμή που και οι δύο ως κυβερνήσεις έχουν επιδείξει απαράδεκτη ανοχή στον φασισμό. Και οι δύο αντιλαμβάνονται ως εκλογική πελατεία τους φασίστες. Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα. Δεν θα τα επαναφέρουμε τώρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
20/05/1498

Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντε Γκάμα φτάνει στις ακτές της Ινδίας.

20/05/1506

Πεθαίνει ο Γενοβέζος εξερευνητής Χριστόφορος Κολόμβος, που το 1492, επιχειρώντας να βρει δυτική θαλάσσια οδό προς τις Ανατολικές Ινδίες (Ασία), ανακάλυψε την Αμερική.

 Χριστόφορος Κολόμβος