Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

«Η παρέλαση του παλιού καινούργιου»


Η πρώτη ημέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη οδήγησε σε νέο πρωτόγνωρο πάτο (μέχρι τον επόμενο).

   Στο πλαίσιο του λεγόμενου κοινοβουλευτικού βίου νομίζαμε ότι είχαμε ακούσει ή διαβάσει τα πάντα.

Σωτήρης Μπαλλάς: Ένας ερμηνευτής με ψυχή

Ο Σωτήρης Μπαλλάς κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ”Η άλλη όχθη”. Ερμηνευτής εδώ και πάνω από 20 χρόνια αποφάσισε να μπει στο στούντιο και να μας δώσει ένα μικρό διαμάντι το οποίο έλειπε από την ελληνική δισκογραφία.

Όταν πρωτάκουσα τα τραγούδια του Σωτήρη κατάλαβα πως είχα ανακαλύψει ένα μικρό θησαυρό. Δεν είναι λόγια ευγένειας απέναντι σε έναν ερμηνευτή που δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο κασετοφωνάκι μας, αλλά η πραγματικότητα.

Να κατέβει η παράσταση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και να ανέβει στο προσκήνιο ο λαός και οι ανάγκες του

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μέρη του ίδιου ταξικού και τοξικού κέντρου που ρίχνει τα βάρη στους πολλούς, στα λαϊκά στρώματα και συγκεντρώνει τα κέρδη σε λίγους, στα οικονομικά συμφέροντα που έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης οι Τραμπ και Μέρκελ.

Πρόσθεσε πως η παράσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει την κωμωδία και το δράμα, διότι γελάνε και οι πέτρες όταν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι μάχεται για τα συμφέροντα των πολλών ενάντια στις ελίτ, από την άλλη η ΝΔ πασχίζει να πείσει τις ελίτ ότι αξίζει μεγαλύτερης προσοχής.

«Έσπασε» τα αντεργατικά «κοντέρ» ο Μητσοτάκης


 Ζητά 7ημερη εργασία 
Ξεπέρασε τον …εαυτό του αλλά και τις «παραδόσεις» της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόταση αντεργατικών μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε πρότεινε, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, την 7ημερη εργασία!

1936: Μπροστά στον κίνδυνο της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας

Η απεργία της 13 Μάη 1936 σημείωσε απόλυτη επιτυχία, αφού υπολογίζεται ότι πήραν μέρος σ' αυτήν 500 χιλιάδες εργαζόμενοι, εργάτες, βιοτέχνες, επαγγελματίες, φοιτητές κ.ά.

Αμέσως μετά το ματοκύλισμα των εργατικών διαδηλώσεων στις 9 Μάη στη Θεσσαλονίκη, η Ενωτική ΓΣΕΕ (όπου δραστηριοποιούνταν τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας αλληλεγγύης στο λαό της Θεσσαλονίκης.