Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Μάσκα για φτύσιμο

Με αφορμή τον Σπέρα και τον τυφλό αντικομμουνισμό Ανδριανόπουλου

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, παλιός βουλευτής και  υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, σε μια επιφυλλίδα  του με τίτλο «Η τύχη των αγωνιστών» μέσα από μια σειρά διαστρεβλώσεις, αποσιωπήσεις και μισές αλήθειες επιχειρεί να αγιοποιήσει τον Κώστα Σπέρα, με άμεσο στόχο να πλήξει το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ. Παρουσιάζει τον Σπέρα ως έναν αναρχοσυνδικαλιστή αγωνιστή, απλό και

Πανελλαδική Μέρα Δράσης στις 26 Μάη ενάντια στην τηλεργασία

Τηλεργασία: Μια νέα μορφή εκμετάλλευσης

Εδώ και δύο μήνες σε όλο τον κλάδο έχει επεκταθεί το μέτρο της τηλεργασίας στο όνομα της πανδημίας και της αποσυμφόρησης των χώρων δουλειάς.
Εδώ και δύο μήνες σε όλο τον κλάδο έχει επεκταθεί το μέτρο της τηλεργασίας στο όνομα της πανδημίας και της αποσυμφόρησης των χώρων δουλειάς.
Ποιος είναι όμως τελικά ο κερδισμένος από αυτή την υπόθεση;

Ο λογαριασμός επιστρέφεται


Η κυβέρνηση με αφορμή την επιδημία δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έχει προχωρήσει στην έκδοση, ως τώρα, εννέα ΠΝΠ, σε πέντε νόμους που τις επικυρώνουν 350 υπουργικές αποφάσεις, σε δεκάδες εγκυκλίους.

Ερωτηματικά για τους όρους λειτουργίας των σχολείων και επικίνδυνη επίκληση της ατομικής ευθύνης των γονέων

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες, τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς των γονιών και των εκπαιδευτικών, για το άνοιγμα των σχολείων.

Αν μια φορά χρειάζονταν να παρθούν μέτρα ουσιαστικά στήριξης για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, για τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, σήμερα τα μέτρα αυτά πρέπει να είναι πολλαπλάσια.

ΕΣΣΔ: Τη διέλυσαν πριν 30 χρόνια! Και όμως εκείνο το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα… σώζει!

Στη Ρωσία μεχρι σήμερα έχουν προσβληθεί 336.000 περίπου άνθρωποι από τον ιό! Από αυτούς ο ένας στους τρεις γιατρεύτηκε (108.000), και 3388 πέθαναν. Ποσοστό κοντά στο 1% των ασθενούντων! Μεχρι τώρα έχουν γίνει κοντά στα 9 εκ. τεστ μέσα από τα οποία υπάρχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό εικόνα πολύ κοντά στα ρεαλιστικά νούμερα προσβεβλημένων.

Πολλά τα προβλήματα, μεγάλη η ανησυχία των φαντάρων

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι, έπειτα από σχεδόν τρεις βδομάδες άρσης των περιοριστικών μέτρων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ακόμη και τώρα, φαντάροι συνεχίζουν να καταγγέλλουν την έλλειψη βασικών ειδών ατομικής υγιεινής εντός των στρατοπέδων.

Επιπλέον, με τις υψηλές θερμοκρασίες να έρχονται γρήγορα φέτος, το ζήτημα της λειτουργίας των κλιματιστικών σε περίοδο πανδημίας έχει προκαλέσει άγχος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους φαντάρους.

Κινητοποίηση 28 Μάη στις 11 π.μ. στην Καμάρα

Βίντεο
Ο επόμενος μεγάλος σταθμός του προγράμματος δράσης του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Τουριστικές Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) είναι η κινητοποίηση που θα γίνει στις 28 Μάη στις 11 π.μ. στην Καμάρα με προορισμό τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Η πραγματικότητα για το λαό πίσω από τη βιτρίνα...

 Οι παρεμβάσεις στο ευρύτερο κέντρο της πόλης της Αθήνας δεν είναι καινούργιο θέμα. Ερχεται και επανέρχεται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ διάφορες παρεμβάσεις γίνονται κατά καιρούς από τις δημοτικές αρχές.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται τώρα για το κέντρο της πρωτεύουσας φιλοδοξούν να βελτιώσουν «την εικόνα» συγκεκριμένων περιοχών, με στόχο την αύξηση του τζίρου μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, αλυσίδων

Πολιτικοί κρατούμενοι στο Λακκί Λέρου εγκρίνουν, τις αποφάσεις της 12ης και 13η Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τους 1.179 πολιτικούς κρατουμένους στο Λακκί Λέρου οι 905 εγκρίνουν, 25/5/1969, τις αποφάσεις της 12ης (1968) και της 13ης (1969) Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τα κέντρα κράτησης και βασανισμού Μπουμπουλίνας, Ασφάλειας Μεσογείων, το Μπογιάτι, το ΕΑΤ - ΕΣΑ ήταν πραγματικά για 4 χρόνια τα πιο ισχυρά κέντρα αντίστασης απέναντι στη χούντα. Κράτησαν ορθό το αγωνιστικό

Ανοίγει το κολαστήριο της Μακρονήσου

Ανοίγει, 25/5/1947, το κολαστήριο της Μακρονήσου, ο μεγαλύτερος τόπος μαρτυρίου, φυσικής και ψυχικής εξόντωσης του αστικού κράτους, αλλά και κορυφαίο σύμβολο των αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Από τη Μακρόνησο πέρασαν συνολικά πάνω από 100.000 θεωρούμενοι ως «επικίνδυνοι» οπλίτες και αξιωματικοί, καθώς και πολίτες, κομμουνιστές, ΕΑΜίτες ή άνθρωποι που

Η καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα


Οι οπλαρχηγοί επαναστάτες του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο, 25/5/1834, κατηγορούμενοι ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας του Όθωνα.

Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης.