Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Με τον Κυριάκο για τον σοσιαλισμό


Δεν είναι μόνο ότι ο Κυριάκος ζει μόνος του στον σοσιαλισμό -σοσιαλισμός σε μία μόνο οικογένεια.
Δεν είναι μόνο ότι οι Σταλινομαδούροι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης, οπότε σίγουρα πάμε προς τα εκεί.

Το κόμμα ΚΟΤΕΣ θα στηρίξουν εκλογικά το ΚΚΕ

 

Το κόμμα ΚΟΤΕΣ θα στηρίξουν εκλογικά το ΚΚΕ που σταθερό στις αξίες και τη δράση του αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας.

Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ πήραν 11.517 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μαΐου και το ποσοστό τους ήταν 0,20%. Το ρεκόρ περισσότερων ψήφων τους το πέτυχαν στον Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών όπου τους στήριξαν 1.337 άνθρωποι, ενώ 1.147 ψήφους πήραν στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Δυνατό ΚΚΕ: 100% λαϊκή αντιπολίτευση!


Ούτε 100%, ούτε 70%, ούτε 50% συναίνεση στη ΝΔ!

Με τη σφραγίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προωθούν τους «κοινούς στόχους»

   

«Μέλι» στάζουν οι Αμερικανοί για τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως οικοδόμησαν και ενίσχυσαν όλα αυτά τα χρόνια τη διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, τη βαθύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη αγορά, από την ελληνική κυβέρνηση, μαχητικών F-35 (άλλη μια αγορά πανάκριβου οπλισμού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ), ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μαζί, οι χώρες μας προωθούν τους κοινούς μας στόχους για την ειρήνη και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα από αυτήν. Η αμυντική σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η συνεργασία μας ενισχύει το ΝΑΤΟ και κάνει την περιοχή πιο ασφαλή».

«Αντιπολίτευση» με ... ονοματεπώνυμο


Οπως γίνεται πάντα, η επόμενη κυβέρνηση
θα είναι η χειρότερη απ' όλες τις προηγούμενες, γιατί θα προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα σ' αυτά που έχει ήδη ψηφίσει και εφαρμόζει.

Σε πολλά απ' αυτά μαζί με τη ΝΔ είναι έτοιμοι να συμπράξουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι, όπως έγινε και στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των κυβερνητικών νομοσχεδίων και το ΠΑΣΟΚ το 70%, επισφραγίζοντας τη σύγκλισή τους στην ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.

Κωμωδία


Εκεί που ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ τσακώνονταν για το ποιος θα κυβερνήσει, με όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς, τώρα ο καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ είναι για το ποιος θα «παίξει» την ...αντιπολίτευση στη ΝΔ! Το έργο αλλάζει ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, από δράμα σε ...κωμωδία.

Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ έχουν αρχίσει να καταφτάνουν πλήθος μηνυμάτων από Κομμουνιστικά και Εργατικά από όλο τον κόσμο που χαιρετίζουν τη σημαντική αύξηση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά και δηλώνουν τη στήριξή τους μπροστά στις νέες εκλογές της 25ης Ιούνη.

Οι μηχανισμοί εργοδοτών, ΕΕ, ΝΑΤΟ και QATARGATE δεν έχουν θέση στη Θεσσαλονίκη


 Στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και της εργατιάς δεν έχουν θέση οι υπηρέτες των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και πρωταγωνιστές του QATARGATE, τα στελέχη της διαβόητης ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ. Η ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ Ευρώπης (IndustriAll Europe), ετοιμάζεται να διοργανώσει το συνέδριό της στη Θεσσαλονίκη στις 31 Μάη, στην ουσία στα κρυφά, μακριά από τους εργάτες, αλλά αγκαλιά και με τη χρηματοδότηση διάφορων φορέων.

1976: Βάρβαρες αστυνομικές επιθέσεις σε Αθήνα και Ρόδο


Στις 25 Μάη 1976, με εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εκδηλώνεται πρωτοφανής σε αγριότητα αστυνομική επίθεση κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων σε δύο μέτωπα. Στην Αθήνα, όπου χτυπήθηκαν οι απεργοί που διαδήλωναν κατά του αντεργατικού «Νόμου 330» και στη Ρόδο, όπου χτυπήθηκαν οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία πλοίων του 6ου Στόλου.

«Κόλαφος» για τον λαό το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης μέρας


ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2023 - 2024

Από την καθήλωση των μισθών 'εως τα «πράσινα» χαράτσια και από τους πλειστηριασμούς έως την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, ένα προς ένα τα μέτρα βρίσκονται στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Σήμα για παραπέρα επέλαση στον λαό από την επόμενη κυβέρνηση δίνουν οι «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς την Ελλάδα που δημοσιεύτηκαν χτες στο πλαίσιο της «κανονικότητας», των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, όπως και η δεύτερη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στη βάση της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Κάναμε το βήμα, πάμε για τα επόμενα!


Το δίλημμα της ΝΔ...

Ποιον προτιμούν για «αξιωματική αντιπολίτευση»;

Αυτόν που παρακάλαγε για υπουργό κοινής αποδοχής επί κορονοϊού, όταν πεθαίνανε ασθενείς εκτός ΜΕΘ...

ή...

αυτόν που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν το κόμμα του ψήφιζε το ένα μνημόνιο πίσω απ' το άλλο;

Σοβαρό δίλημμα...

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ: Εσύ πόσα μνημόνια έχεις ψηφίσει;


Ας δούμε ποια θα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «αναβαπτισμένης προοδευτικής παράταξης». Το ΠΑΣΟΚ έρχεται και η... δεξιά τρέμει, με στοιχεία και ονόματα…

Ας δούμε ενδεικτικά ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Να μη χαίρεται η ΝΔ, υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ δίπλα στον λαό


Να μη χαίρεται η ΝΔ και η επόμενη κυβέρνηση, εδώ υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό εργατικό κίνημα για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, βουλευτής Δυτικού Τομέας Αθήνας του Κόμματος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι «Blue Sky». 

Δοκιμασμένοι αγωνιστές, σταθερά στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη


Είκοσι έξι δοκιμασμένοι αγωνιστές, που βρέθηκαν στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια, απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που αναδείχτηκε απ' τις εκλογές της 21ης Μάη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


25/05/1803

Γεννιέται ο Αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος Ραλφ Γουόλντο Έμερσον.

25/05/1834

Οι οπλαρχηγοί επαναστάτες του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο, κατηγορούμενοι ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας του Όθωνα. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Στη συνέχεια, η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθωνας, το Μάιο του 1835. 

Η καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα