Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

 Όχι ποια φάρμακα

 Όχι ποια φάρμακα.

Ερχεται «δύσκολο δίμηνο» αλλά ούτε λόγος για μέτρα από την κυβέρνηση


ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αρρώστησε ένας εργαζόμενος και έκλεισε το φαρμακείο στο «Μεταξά»!

Η καπηλεία και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας: Όταν «το ένα (αντικομμουνιστικό) χέρι νίβει το άλλο»


Οι αντικομμουνιστικές αναφορές του Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμά του για την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία,  όπως: «Σταλινική δικτατορία», «ολοκληρωτικό καθεστώς», «κόκκινη τρομοκρατία» κ.ο.κ., καθώς και οι ισχυρισμοί του περί διόρθωσης των λαθών που έγιναν από τον Λένιν και τη σοσιαλιστική - σοβιετική εξουσία επί ΕΣΣΔ, υπενθύμισαν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ και την ΕΕ στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας και στον αντικομμουνισμό στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ, συναγωνιζόμενη «στα ίσα» με το ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

11/1/1936 - Η Οχτωβριανή Επανάσταση - Η «συνωμοσία» του «Ρίζου»


Μέσα στην κολλεχτίβα του Αη Στράτη είμαστε εκατόν είκοσι απάνω κάτω πολιτικοί εξόριστοι. Δεν είμαστε όλοι κομμουνιστές. Εχουμε διάφορες δημοκρατικές πολιτικές πεποιθήσεις. Οι κομμουνιστές ανάμεσά μας όπως και έξω στον αγώνα είναι πάντα η αποφασιστική συνειδητή πρωτοπορία (...) Και όλοι μας δεχτήκαμε με ενθουσιασμό την απόφαση να γιορτάσουμε τα 18 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης, σαν μια γιορτή που ενδιαφέρει την παγκόσμια εργατιά και τους εργαζόμενους όλου του κόσμου (...)

Μας πήραν την Αθήνα


 Στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 1945 οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ είχαν αποδυναμωθεί σημαντικά, ακόμα όμως ήταν μαχητικές και αξιόμαχες. 

Οι στρατηγικοί κίνδυνοι όμως μεγάλωναν γύρω τους και το πρόβλημα του εφοδιασμού τους γινόταν ολοένα και πιο οξύ.  

Διεργασίες εντός, εκτός και επί τα αυτά με επίκεντρο τα ενεργειακά σχέδια


Τις διεργασίες που «τρέχουν» με φόντο τα σχέδια «αξιοποίησης» του ενεργειακού πλούτου της περιοχής από επιχειρηματικούς ομίλους και ιμπεριαλιστικά κέντρα, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, επιβεβαίωσαν οι επαφές που είχαν προχτές, στη Λευκωσία, στελέχη του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού «Total» με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της εταιρείας για την περιοχή, Λοράν Βιβιέ.

Ο Ντίνος Θεοτόκης και η εργατική τάξη (β' μέρος)


100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ

Οπως ο μεγάλος ποιητής - λογοτεχνικό πρότυπο του Κ. Θεοτόκη Διονύσιος Σολωμός σε κερκυραϊκά καφενεία αντλούσε λαϊκές λέξεις και λαϊκά νοήματα για το δικό του έργο μισόν αιώνα περίπου νωρίτερα, έτσι και ο Ντίνος Θεοτόκης άντλησε από τον λαό τη σοφία του και ένιωσε βαθιά την αληθινή ζωή του για να υψώσει την Τέχνη του.

Διαβεβαιώσεις

 
Σενάρια «σημαντικής» αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2023 διακινεί η κυβέρνηση, καλλιεργώντας φρούδες προσδοκίες για τους επόμενους προεκλογικούς μήνες, την ώρα που οι εργατικοί μισθοί συνεχίζουν να εξανεμίζονται, εξαιτίας και της μεγάλης ακρίβειας. 

Πέθανε ο Γλίξμπουργκ


Σε ηλικία 83 ετών πέθανε χτες ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, τέως βασιλιάς της Ελλάδας, μετά από νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο. 

Δραματική η κατάσταση με τις ΜΕΘ για παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα


Οι διακομιδές παιδιών από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα λόγω ανυπαρξίας ΜΕΘ Παίδων δείχνει την πλήρη αποτυχία του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας καθώς και το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 11/01/1853

Γεννιέται ο ζωγράφος Γεώργιος Ιακωβίδης («Σχολή του Μονάχου»). 

Γεώργιος Ιακωβίδης