Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η αυτοδιάθεση των χαζών!!!

 


Την κρίση στην Ουκρανία και τις γελοιότητες Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Οικονόμου και Άδωνη Γεωργιάδη, που του "κλέβουν" τη δουλειά στην κωμωδία, σχολίασε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο νέο επεισόδο της διαδικτυακής του εκπομπής.

Στην πρώτη γραμμή των ευρωατλαντικών σχεδιασμών και στην Ουκρανία

  • Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης με βάση ευρωΝΑΤΟικές οδηγίες
  • «Παρών» και στη στρατιωτική κλιμάκωση, με βάση και την κατάπτυστη Συμφωνία με τις ΗΠΑ
Στο ελληνικό ΥΠΕΞ κλήθηκε χτες ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Α. Μάσλοφ, στο πλαίσιο απόφασης που πάρθηκε προχτές βράδυ στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, να κληθούν οι πρέσβεις που υπηρετούν στις πρωτεύουσες των 27 κρατών - μελών για να τους γίνουν «παρατηρήσεις» και «συστάσεις» για τις κινήσεις της ρωσικής πλευράς στην Ανατ. Ουκρανία. Τη δουλειά αυτή ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Θ. Δεμίρης.

Να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις του λαού

Τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», για τους μισθούς και την απασχόληση των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα τη χρονιά που πέρασε, είναι αποκαλυπτικά. Ερχονται να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο τη διαχρονική επίθεση στους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις, από την εργοδοσία και όλες τις κυβερνήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με αυτά, ένας στους τρεις μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα είχε μισθό μικρότερο των 700 ευρώ μεικτά και σχεδόν ένας στους πέντε κάτω από 500 ευρώ μεικτά.

Το σύνθημα είναι ένα: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»


Το δίλημμα του ελληνικού και όλων των λαών δεν πρέπει να είναι ποιον ιμπεριαλιστή θα διαλέξουν, αλλά να χαράξουν δική τους γραμμή με σύνθημα «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κυρίαρχοι είναι οι λαοί» και να καταδικάσουν τις κυβερνήσεις που τους σέρνουν στους πολέμους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Παπά Χωράφια»


Εχουμε εκφράσει επανειλημμένα την κατηγορηματική μας αντίθεση στις πολιτικές που ενθαρρύνουν και ενισχύουν την επενδυτική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!


Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από τη μία οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

Πάλη για τον σοσιαλισμό και όχι σφαγή των λαών για τα συμφέροντα των καπιταλιστών

Ανακοινώσεις από το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας (PdA) και την Ομοσπονδία ΚΝ Ιταλίας (FGC) για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας (PdA) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «βλέπει με ανησυχία την κλιμάκωση της ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης για την Ουκρανία».

Ιδρύεται το Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας


Ιδρύεται, στις 24 Φλεβάρη,  το Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, η βασική δύναμη κρούσης του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και τους λαούς.

Το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (γερμ: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), γνωστότερο ως NSDAP, Ναζιστικό Κόμμα, Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών ή απλά Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, ήταν το πολιτικό κόμμα που οδηγήθηκε στην εξουσία της Γερμανίας με την καθοδήγηση του Αδόλφου Χίτλερ το 1933.

Πρωταγωνιστής


Ποταμούς δακρύων χύνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αστικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στην ΕΕ, για τη «χαμένη ευκαιρία της ευρωπαϊκής διπλωματίας να παρέμβει στην ουκρανική κρίση», για την αδυναμία της «να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ» και την απροθυμία της να αντιτάξει μια «πολύπλευρη και πλουραλιστική προσέγγιση» στην «αμερικανική μονολιθικότητα».

Ανακοίνωση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία


30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο “ειρηνικό” και “ασφαλή”, ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Από τη «μεταμνημονιακή εποπτεία» στο νέο υπερμνημόνιο


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Ενεργειακή φτώχεια, εξώσεις, φοροληστεία και μισθοί πείνας «που θα διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα» τα «καλά» της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του Ταμείου Ανάκαμψης

Ξεπεσμός

 


«Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς...».

Ρωσικά πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους σε όλη την Ουκρανία και χερσαίες επιχειρήσεις στα σύνορα

 


Στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και αντιαεροπορικά συστήματα σε διάφορες πόλεις, σε όλη την Ουκρανία, χτυπάει η Ρωσία, παράλληλα με την είσοδο χερσαίων δυνάμεων.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε «εκτός λειτουργίας» αεροπορικές βάσεις της χώρας.

26 Φλεβάρη Όλοι στους δρόμους


Για το εισόδημα, τη δουλειά, την υγεία μας 

Έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού  στη χώρα μας. Μια κατάσταση που την έχουν φορτωθεί οι εργαζόμενοι της χώρας  αποκλειστικά στις πλάτες τους. Δύο χρόνια τώρα εργαζόμαστε εκτεθειμένοι στον  ιό με τα μέτρα προστασίας να είναι από ελλιπή έως ανύπαρκτα. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/02/1847

Στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 1847 χιλιάδες εργάτες του Παρισιού εξεγείρονται. Επεμβαίνει ο στρατός και στήνονται οδοφράγματα. Ο βασιλιάς της Γαλλίας παραιτείται από τον θρόνο του και καταφεύγει στην Αγγλία.