Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο Λένιν για τον πόλεμο και την στάση των κομμουνιστών

….

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Παρ’ όλο που ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε φυλές υπήρχαν και στο πρωτόγονο κοινοτικό σύστημα, οι πόλεμοι είναι κυρίως προϊόν των εκμεταλλευτικών κοινωνιών, της ταξικής διαίρεσης και αποτελούν τρόπο επίλυσης διαφορών που γεννιούνται στη βάση αντιτιθέμενων οικονομικών συμφερόντων. Το τέλος των πολέμων δεν μπορεί να επέλθει παρά μόνο με την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν, με την πλήρη και ανεπίστρεπτη κατάργηση του τελευταίου κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του καπιταλισμού.

Μπλόκο στην αερογέφυρα της Θέρμης - Έσπασε στην πράξη η αστυνομοκρατία

 
Τις αστυνομικές δυνάμεις που κατ' εντολή της κυβέρνησης εμποδίζουν τη μηχανοκίνητη μετάβαση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να φτάσουν με τρακτέρ και οχήματα στον κόμβο της αερογέφυρας της Θέρμης, προκειμένου να στήσουν μπλόκο, διεκδικώντας δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους, καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σταθμός πέμπτος: ΛΑΡΚΟ #2 (VIDEO)

 
902.GR ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Στο δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ του 902.gr βρισκόμαστε στον οικισμό της επιχείρησης στη Λάρυμνα. Εκεί που, από τη δεκαετία του ’60, γενιές εργατών ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με φόντο το φουγάρο της ΛΑΡΚΟ…

Ο ρόλος του «πρωτοπαλίκαρου» του ΝΑΤΟ δεν υπηρετεί τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά τις βλέψεις της αστικής τάξης


 Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί στα επικίνδυνα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια με επίκεντρο την "ουκρανική κρίση" και με πρόσχημα την αναβάθμισή της έναντι της Τουρκίας, την ίδια ώρα η "σύμμαχος στο ΝΑΤΟ" Τουρκία, αναβαθμίζει τις διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας. 


Το γεγονός ότι ο «Ραν ταν πλαν» των «Νέων» είναι εμμονικός απέναντι στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι γνωστό. Με το χτεσινό χολερικό του σχόλιο όμως, για τον μαθητή που χαιρέτισε τη μεγάλη συγκέντρωση στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ, αποδεικνύει και κάτι ακόμα: Οτι είναι πραγματικά αδίστακτος στη δουλειά που του έχουν αναθέσει. 

Στη Σερβία με πυξίδα τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις μπίζνες της αστικής τάξης

 
Επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης όπου σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Αλ. Βούτσιτς, επανέλαβε την προσήλωση της Αθήνας στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών για την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

115 χρόνια από το πρώτο τροχαίο στην Ελλάδα


Φέτος συμπληρώνονται 115 χρόνια από το πρώτο θύμα τροχαίου στην Ελλάδα “με αιτία του τραγικού συμβάντος μια «κόντρα» ανάμεσα σε έναν υπουργό και έναν γαλαζοαίματο”

Σύμφωνα με στοιχεία της εποχής, το πρώτο αυτοκίνητο στη χώρα μας έκανε την εμφάνιση του στα τέλη του 1899 ή τις αρχές του 1900 και μέχρι την καταγραφή του πρώτου τροχαίου δυστυχήματος επί ελληνικού εδάφους πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια.

Χάινριχ Χάινε


 
Αισιόδοξος κομμουνιστής

Ο μεγάλος Γερμανός ποιητής Χάινριχ Χάινε (φίλος και συνεργάτης στην εφημερίδα του Μαρξ), δημοσίευσε στις 30 Μάρτη 1855 στο Παρίσι, όπου ζούσε και όπου ένα χρόνο αργότερα πέθανε, και τάφηκε στο νεκροταφείο της Μονμάρτης, το βιβλίο «Λουτέτσια». Εχει τον υπότιτλο: «Ανταποκρίσεις για την πολιτική, την τέχνη και τη ζωή του λαού» που δημοσιεύτηκαν στο χρονικό διάστημα 1840-1843 στην εφημερίδα της δυτικογερμανικής πόλης Αουγκσμπουργκ «Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ».

Ρεκόρ ... κοροϊδίας


Ρεκόρ 25ετίας κατέγραψε ο πληθωρισμός και οι καμπάνες χτυπούν για κλιμάκωση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα. Μετρώντας ήδη ένα εξάμηνο με το κόστος βασικών αγαθών στο ταβάνι, ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, για να κρύψει τις ευθύνες της, είναι κοροϊδία και πρόκληση για τη λαϊκή οικογένεια, που αγκομαχάει να βγάλει τον μήνα.

Μας τσακίζει η ακρίβεια, στους δρόμους για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και προστασίας της υγείας

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες, αγωνιστικές πρωτοβουλίες γύρω από τα οξυμένα προβλήματα σε κλάδους και χώρους δουλειάς, συσκέψεις και συνελεύσεις, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, να γίνει μήνυμα αγώνα για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από τον βραχνά της ακρίβειας, για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία, με αφορμή και τα δύο χρόνια από το ξέσπασμά της.

Στο μάτι του κυκλώνα οδηγεί η εμπλοκή

  • Σταθερή η «αξιοποίηση» των αμερικανοΝΑΤΟικών υποδομών στη χώρα απέναντι στη Ρωσία
  • Συγκέντρωση τεράστιων δυνάμεων και στη θάλασσα γύρω από την Ελλάδα
Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι υπηρεσίες της κυβέρνησης στον ευρωατλαντικό άξονα και στην ανάπτυξή δυνάμεών του στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής του με τη Ρωσία, με τα πολεμικά «σύννεφα» να μαζεύονται επικίνδυνα.

Νέα απεργία σήμερα ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΦΚΑ

 Απήργησαν και χτες διεκδικώντας δημόσια, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, και συγκέντρωση στις 2 μ.μ. έξω από τη Βουλή, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί παραπέρα τον ΕΦΚΑ και συνολικά την Κοινωνική Ασφάλιση.

Έργο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης


Όψιμο ενδιαφέρον για τη συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης έδειξε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Μαζί», καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα 50 λεωφορεία που αγοράστηκαν από τον Δήμο Λειψίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


17/02/1673 

Πέθανε ο Γάλλος συγγραφέας, Ζαν Μπατίστ Ποκελέν, γνωστότερος ως Μολιέρος. («Δον Ζουάν», «Ο κατά φαντασία ασθενής», «Ταρτούφος», «Αρχοντοχωριάτης») 

Μολιέρος