Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κυβέρνηση «αριστερών» μούτσων και με το νόμο!


«Επίτευγμα» χαρακτήρισε στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, την κύρωση με νόμο του συνυποσχετικού οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών, που ενσωματώθηκε ως άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την δημιουργία της Ασιατικής Τράπεζας

Στον πιάτο των ομίλων ο αιγιαλός, ο πυθμένας, οι λίμνες και τα ποτάμια

 Καταψηφίζει το ΚΚΕ

Στα σαγόνια των επιχειρηματικών ομίλων προσφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον αιγιαλό, τον πυθμένα της θάλασσας, τις λίμνες και τα ποτάμια μέσω του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, υπογράμμισε πως όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν την διευκόλυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των επενδυτών, οι συγκλίσεις όλων των άλλων κομμάτων «βγάζουν μάτι».

Κινητοποίηση των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» έξω από καταστήματα της «Market In» απαιτώντας από την επιχείρηση να τους παράσχει εργασία μετά και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που τους δικαίωσε, διατάσσοντας την επιστροφή τους στην εργασία.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην Καρόλου Ντηλ στο κέντρο της πόλης.

Οι βάσεις του θανάτου


Υπογράφεται ελληνοαμερικανική συμφωνία, 15/04/1976, για τις βάσεις.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συμφωνία, ενώ πραγματοποιούνται δεκάδες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα

«Εκτελεσθείς σήμερον και περίπου 6 πρωϊνήν…»

 Ξημερώματα της 15ης του Απρίλη 1949, 
στις Φυλακές Καλαμίου…

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 70 χρόνια γράφτηκε στο Ιτζεδίν μια από τις πιο μαύρες σελίδες στη νεότερη Ελληνική Ιστορία. Αυτή, της μοναδικής μαζικής εκτέλεσης 4 πολιτικών κρατουμένων του κάτεργου.

Αντέχεις να αλλάξουμε τα πράγματα;


Εγκληματικότητα, διαφθορά, εγκατάλειψη υποδομών, διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, σχολεία χωρίς θέρμανση, μεγάλοι δημοτικοί φόροι, τεράστιες ελλείψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, καταλήστευση των λίγων οικονομικών πόρων.

Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου


Νέα κυκλοφορία βιβλίου

Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου 
Εύα Νικολαΐδου
Έκδοση:  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Η Έλλη Αλεξίου εκμυστηρεύεται στην Εύα Νικολαΐδου στιγμές από τη ζωή της, καταθέτει βιώματα και μνήμες από τη σπουδαία διαδρομή της στην εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε σαράντα χρόνια με αγάπη, ευαισθησία και συνέπεια.

Γερμανία: Χαμηλή σύνταξη – Σύντομη ζωή


Εισοδήματα και κοινωνική κατάσταση επηρεάζουν όλο και περισσότερο το προσδόκιμο ζωής στη Γερμανία. Όσοι παίρνουν μικρή σύνταξη πεθαίνουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια νωρίτερα από ευκατάστατους συνταξιούχους.

Η ψαλίδα του προσδοκώμενου χρόνου ζωής ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους στη Γερμανία ανοίγει όλο και περισσότερο.

Θα πάμε από… «κανονικότητα»


«Κανονικότητα»…

    Ο κύριος Τσίπρας και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης διαφημίζουν τη «μεταμνημονιακή εποχή» και την είσοδο της οικονομίας και της χώρας, γενικότερα, στην «κανονικότητα».
    
Μια χαρακτηριστική απεικόνιση αυτής της «κανονικότητας» δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές, μέσω των επίσημων στοιχείων της ΑΑΔΕ για το 2018:

Ενα σκληρό μάθημα για τον ιμπεριαλισμό

Εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων

Στις 15 Απρίλη 1961 τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο των Αμερικανών για την ανατροπή του επαναστατικού καθεστώτος της Κούβας και την κατάληψη του νησιού.
Οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει αρκετά πριν, κατόπιν εντολής του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Αϊζενχάουερ. Η CIA στρατολόγησε πάνω από 5.000 Κουβανούς αντικαθεστωτικούς και τους εκπαίδευσε στη Γουατεμάλα.

Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι


Οι Ιταλοί μετανάστες εργάτες Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι κατηγορούνται ότι σκότωσαν δύο υπαλλήλους, 15/4/1920, κατά τη διάρκεια ληστείας ενός καταστήματος υποδημάτων στη Μασαχουσέτη. 
Λίγο αργότερα θα εκτελεστούν

1920 - 1927: Η «δίκη» και η δολοφονία των Σάκο και Βαντσέτι

Η οικονομική κρίση πλήττει τις ΗΠΑ, η αντίδραση ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα.