Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Στον εκβιασμό η απάντηση είναι μια: Πιο δυνατό ΚΚΕ


«Στον εκβιασμό η απάντηση είναι μια: Πιο δυνατό ΚΚΕ», τονίζεται στο νέο spot που δημοσίευσε το ΚΚΕ, απαντώντας στις δηλώσεις του Α. Τσίπρα πως «κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά θα ενισχύσει τη Νέα Δημοκρατία».

Την άλλη Κυριακή το ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες να είναι ακόμα πιο ψηλά

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από δω, από το Περιστέρι, από αυτές τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη: Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος που έχει μετατρέψει τις θάλασσες της Μεσογείου σε υγρό τάφο για χιλιάδες ξεριζωμένους.

Όπως δεν συμβιβαζόμαστε με το ότι μπορεί κάθε τρεις και λίγο να μετράμε νεκρούς στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα νοσοκομεία, στα τρένα, έτσι και δεν θα συμβιβαστούμε με το να χάνονται μωρά, μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας...

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Ο Μοχάμεντ, ο Φάρντι και ανάμεσά τους τα κάγκελα…


O Μοχάμεντ, που έφυγε από τη Συρία, τη χώρα του, την πατρίδα του, που τη διέλυσαν όλοι όσοι σήμερα δεν του ανοίγουν τα σύνορά τους, ήταν μέσα στο σαπιοκάραβο, αναζητώντας μια στεριά να τον δεχθεί. Σε αυτό το σαπάκι που εκατοντάδες πνίγηκαν. Εκείνος κατάφερε να σωθεί.

«Πλεύση»… στον βούρκο, για τη λεηλασία της εργατικής – λαϊκής ψήφου


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις σωρηδόν αποχωρήσεις υποψήφιων βουλευτών, με καταγγελίες για τη στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου κ.λπ., αναδεικνύουν, μεταξύ άλλων, αρκετές πλευρές της πραγματικότητας που κρύβεται πίσω από τις… «αντισυστημικές καρδούλες», με τις οποίες βομβαρδίζει καθημερινά μετά τις εκλογές της 21ης Μάη η Ζ. Κωνσταντοπούλου από τα διάφορα – συστημικά, κατά τα άλλα – κανάλια, που προφανώς… θορυβούνται από την τόση «αντισυστημικότητα» και της έχουν χαρίσει απλόχερα τόση προβολή και διαφήμιση.

Αυτοί που «ψήφισαν» άρχισαν τις «παραγγελιές»


«Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιούνη,
υπάρχουν κάποιοι που έχουν ήδη "ψηφίσει". Και δεν μιλάμε βέβαια για όσους συμμετείχαν στις εκλογές του περασμένου Μάη... Την ψήφο τους έχουν "ρίξει" - και μάλιστα δημόσια, χωρίς να την κρύβουν μέσα σε φάκελο - εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των διεθνών αγορών, ιμπεριαλιστικών οργανισμών και "συμμάχων" της αστικής τάξης». Αυτά γράφαμε στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας, στις 15 Ιούνη.

ΚΚΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ψήφο δεν χαρίζουμε!


ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Οπως στις 21 Μάη, έτσι και τώρα να μη χαθεί ψήφος για το ΚΚΕ

Μεγάλη προσοχή για όσους έκαναν αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 30 Απρίλη

Την έγκαιρη μετακίνησή τους θα πρέπει να κανονίσουν και τώρα όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν για να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις 25 Ιούνη.

Δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Δ. Κουσουρής


 17 Ιουνίου 1998, θύματα άγριου ξυλοδαρμού από από τάγμα εφόδου (ισχυρή σωματική δομή, κοντοκουρεμένοι, οπλισμένοι) της Χρυσής Αυγής που είναι οπλισμένα με καδρόνια, πέφτουν οι φοιτητές Δημήτρης Κουσουρής και Ηλίας Φωτιάδης και ο αδιόριστος φιλόλογος Γιάννης Καραμπατσόλης, σε καφενείο απέναντι από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό, η ψήφος στο ΚΚΕ

Ολα τα παλιά ΠΑΣΟΚικά κόλπα ξεπατικώνει στην τελική ευθεία των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κλέψει λαϊκές ψήφους, από τους δεκάδες χιλιάδες που του γύρισαν την πλάτη στις προηγούμενες εκλογές.

Εφτασαν να επιστρατεύουν έως και το σκουριασμένο εκβιαστικό δίλημμα ότι όποιος δεν είναι μαζί τους είναι με τη ΝΔ, με τον Αλ. Τσίπρα να λέει ότι «κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ (...) Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του διλήμματος».

ΚΚΕ, η μόνη εγγύηση για τον λαό, χωρίς «αστερίσκους» και «ναι μεν αλλά»

 
Τους είναι πανεύκολο να ξωκοίλουν τη συζήτηση

...κι εκεί που κάθε τρεις και λίγο

βλέπουν τον πάτο της θάλασσας

δεκάδες (ή εκατοντάδες) μετανάστες

να συζητάμε τι έκανε και τι δεν έκανε το Λιμενικό.

Ο φόνος στο αλάτι

Θάλασσα πλατιά, σ' αγαπώ γιατί μου μοιάζεις. Θάλασσα βαθιά, μια στιγμή δεν ησυχάζεις. Λες κι έχεις καρδιά. Τη δικιά μου τη μικρούλα την καρδιά.... Οταν ο Γιώργος Ρούσσος άκουγε τους στίχους του ντυμένους με τη μουσική του μεγάλου Μάνου, του Χατζιδάκι, να βγαίνουνε από το στόμα της Μανταλένας (Αλίκης) ή μπορεί κι από τα σπλάχνα της ομώνυμης βάρκας, σίγουρα δεν είχε στον νου του μια μικρή καρδιά, ενός εμβρύου στην κοιλιά της μάνας του, ή την άλλη του παιδιού, από κείνα που κλειδωμένα στ' αμπάρια θα σκυλοπνίγονταν σ' ένα γιγάντιο φέρετρο από σκουριασμένη λαμαρίνα στην ...άκαρδη καρδιά της Μεσογείου.

Να παλέψουμε για να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική που έχει ηθικό και φυσικό αυτουργό την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ


Τα κούφια λόγια συγκίνησης που ακούσαμε των Ευρωπαίων Επιτρόπων και των κυβερνήσεων της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτή η εγκληματική πολιτική έχει ηθικό αλλά και φυσικό αυτουργό, την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιούνη 2023, αναφερόμενος στην τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων για την μεγάλη τραγωδία


 Να καλωσορίσουμε στο στούντιο του STAR τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε που είστε απόψε κοντά μας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
17/06/1882

Γεννιέται ο Ρώσος συνθέτης και πιανίστας Ιγκόρ Στραβίσνκι

Ιγκόρ Στραβίνσκι