Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Καταδίκασαν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Ασφάλιση

Μήνυμα καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και κάλεσμα στην 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 18 Φλεβάρη έστειλαν απόψε και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.

Με δύο κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν δεκάδες συνδικάτα στα ανατολικά της πόλης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και στα Δυτικά στην πλατεία Ευόσμου,

Συλλαλητήρια στις 6 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό

Σενάρια για διεργασίες ανάμεσα στα δύο κόμματα


Σενάρια για προσπάθεια προσέγγισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ τροφοδότησε η συνάντηση που είχαν πρόσφατα ο Κ. Γείτονας και ο Αλ. Φλαμπουράρης.

Το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαίωσε τη σχετική συνάντηση, όμως προσπάθησε να την υποβαθμίσει στο επίπεδο της επαφής «δύο παλιών φίλων». 

Έλληνες Εβραίοι στην αντίσταση


Μετά την εποποιία του αλβανικού Μετώπου, η Ελλάδα υπέκυψε στις δυνάμεις της Βέρμαχτ (Απρίλιος 1941) και έζησε για τριάμισι έτη την πιο μαύρη σελίδα της νεότερης ιστορίας της. 

Παρά την αφόρητη τρομοκρατία, τις εκτελέσεις και τον υποσιτισμό, οι Έλληνες στρατεύτηκαν μαζικά στην ιδέα της Αντίστασης.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ στοχοποιεί οδηγό επειδή υπερασπίστηκε πρόσφυγες και μετανάστες


Πρόσφατα η διοίκηση του ΟΑΣΘ κάλεσε σε απολογία εργαζόμενο οδηγό επειδή διαμαρτυρήθηκε για απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 14-12-2019 στη λεωφορειακή γραμμή 40 ΝΣΣ - Καλοχώρι κοντά στη στάση "Σφαγεία" στη δομή για πρόσφυγες και μετανάστες όπου μεταβαίνουν και σιτίζονται και κατόπιν επιστρέφουν στην πόλη. Εκείνη την ημέρα η εταιρεία security που συνεργάζεται με τον ΟΑΣΘ έκανε έλεγχο στα εισιτήρια των επιβατών και κυρίως των μεταναστών και προσφύγων που ήταν 10-15 άτομα. Στην ουσία αυτό που έκαναν ήταν να μην επιτρέπουν την επιβίβαση στους ανθρώπους αυτούς.

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς την πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα

Προς: Πρεσβεία της Χιλής

Υπόψη της κυρίας Πρέσβειρας Ares Mora

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς την πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα

κ. Πρέσβειρα,

Κοροϊδία ως κυβέρνηση, κοροϊδία και ως αντιπολίτευση;


Κοροϊδία ως κυβέρνηση, κοροϊδία και ως αντιπολίτευση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο απέρριψε ως κυβέρνηση την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και πλήρη αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και τώρα, με την πρόταση νόμου που καταθέτει, παραπέμπει στο 2022 την κατάργηση του νόμου που παραχωρεί στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας την αρμοδιότητα να αποφασίζει το ύψος του

«Τάγμα εφόδου» στην οδό Ερμού!


Η ύπαρξη «τάγματος εφόδου» στο κέντρο της Μυτιλήνης, χθες βράδυ, αποκαλύπτεται με βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα stonisi.grΌπως σημειώνεται «πρόκειται για λήψη με το κινητό τηλέφωνο από θαμώνα σε χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος». 
 
Στο ρεπορτάζ η ιστοσελίδα συμπληρώνει:

Συλλαλητήρια στις 6 και απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό

Σε κλιμάκωση της πάλης τους ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της ΝΔ που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου, προχωρούν τα συνδικάτα, αποφασίζοντας 24ωρη απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τις 18 Φλεβάρη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ήδη την Τρίτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας.

Αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση πήρε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η Φρειδερίκη του Ανόβερο


Η Γερμανίδα πριγκίπισσα του Ανόβερο Φρειδερίκη ή βασίλισσα «Φρίκη»,
ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας.

 Η Φρειδερίκη γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1917, πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1981.

Υπήρξε ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας. Η Γερμανίδα πριγκίπισσα του Ανόβερο Φρειδερίκη που έγινε βασίλισσα της Ελλάδας από το 1947 ως το 1967 και συνέδεσε το όνομά της με τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της χώρας μας.

Καμίλο Σιενφουέγος

Γεννήθηκε, στην Αβάνα, 6/2/1932, ο Κουβανός επαναστάτης Καμίλο Σιενφουέγος.


Υπήρξε ένας από τους 82 αντάρτες που υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο έφυγαν από το Μεξικό με το θρυλικό πλοιάριο «Γκράνμα» και αποβιβάστηκαν στην Κούβα το 1956 για να ξεκινήσει η τελική φάση της κουβανικής επανάστασης.

 “Έμαθα τον Καμίλο πριν τον γνωρίσω μέσω μιας φράσης που έγινε σύμβολο: ήταν τη στιγμή της καταστροφής στο Αλεγρία δε Πίο.

«Δημοκρατία της Βαϊμάρης»


Στην πόλη της Βαϊμάρης, μακριά από τα εργατικά επαναστατικά κέντρα,6/2/1919, συνέρχεται η Συντακτική Συνέλευση της Γερμανίας. 
Στην πορεία της επανάστασης του Νοέμβρη του 1918 στη Γερμανία δημιουργήθηκαν παντού Σοβιέτ εργατών και στρατιωτών.