Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Στον «Κόκκινο Βράχο»


 Το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του στα νησιά μας με αποτέλεσμα να είναι δεύτερο Kόμμα στον νομό Σάμου με ποσοστό 17,96%, το μεγαλύτερο πανελλαδικά!

Ο "Κόκκινος Βράχος", η Ικαρία, διατήρησε και αύξησε το υψηλότερο στην χώρα για το ΚΚΕ ποσοστό, με 35,86%, αλλά και οι Φούρνοι διατήρησαν την δεύτερη θέση πανελλαδικά με το αυξημένο ποσοστό του 21,75%.

Ιστορικό ρεκόρ

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η αποχή στις εκλογές Ιουνίου, καθώς το 47,17% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ΔΕΝ προσήλθε στις κάλπες, με αποτέλεσμα να καταγραφεί το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής, τουλάχιστον στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Τι να μας πεις κι εσύ ρε bro…


 Μια οφειλόμενη απάντηση στην εφημερίδα “Αυγή”

Με ένα άρθρο, με τίτλο «η δυστοπία και η προοπτική», η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η “Αυγή” επιχειρεί να αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα και επιτίθεται στο ΚΚΕ χρεώνοντάς του «απολιτίκ lifestyle, πρόζα, ατάκες και επένδυση στη βιτρίνα»…

Κανονικά δεν πρέπει να απαντήσουμε σε μια εφημερίδα που διαβάζουν 500 άνθρωποι, αλλά προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι μέσα στο “πένθος” της η Αυγή επιλέγει μία ανοίκεια επίθεση εναντίον του ΚΚΕ.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα


Οι ενισχυμένες δυνάμεις και τα αυξημένα ποσοστά του ΚΚΕ έκαναν χιλιάδες λαού και νεολαίας να χαμογελάσουν το βράδυ της Κυριακής. Από σήμερα κιόλας, το σύνθημα «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ» θα επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και κάθε ώρα, χωρίς καμία αναμονή:

Απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, που στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «σηκώνει μανίκια» και επιταχύνει τον αντιλαϊκό της προγραμματισμό, διατάσσοντας γι' αυτόν τον σκοπό ένα νέο υπουργικό συμβούλιο, με «περγαμηνές» στο τσάκισμα του λαού.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ


Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αποτελείται από 20 αγωνιστές βουλευτές στήριγμα του λαού και της νεολαίας:

Το παραλήρημα συνεχίζεται...


Η προκλητική αβάντα από Μέσα Ενημέρωσης στην Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζεται, και έτσι εμφανίστηκε χτες μόνο και μόνο για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Και τι βρήκε να πει για την είσοδο φασιστικών μορφωμάτων στη Βουλή, στην τελευταία από τις πολλές τηλεοπτικές της εμφανίσεις, και για να δικαιολογήσει τα ευρήματα από τις εκλογές, μέσα από τα οποία προκύπτει ότι το 12% των ψηφοφόρων που ψήφισαν Πλεύση τον Μάιο πήγε «σούμπιτο» στους «Σπαρτιάτες»; Μα ότι ευθύνεται το ΚΚΕ, για την κριτική που άσκησε στο κόμμα της...

Οταν «ανησυχούν» αυτοί που τους θρέφουν και τους «ξεπλένουν»


Το αρνητικό στοιχείο της ενισχυμένης παρουσίας του ακροδεξιού - φασιστικού χώρου στη Βουλή
 από τις εκλογές της 25ης Ιούνη επιβεβαιώνει ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός απέναντι σε τέτοιες δυνάμεις, που ενεργοποιούνται και κινητοποιούνται από το ίδιο το σύστημα όταν εκτιμά ότι τις έχει ανάγκη για διάφορους λόγους.

Αλλωστε, τόσο η σύνθεση αυτών των μορφωμάτων όσο και οι θέσεις τους φανερώνουν για μια ακόμα φορά ότι οι ρίζες τους πρέπει να αναζητηθούν μέσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, ότι δεν αποτελούν «ξένο σώμα» στο κράτος του κεφαλαίου.

«Δυναμικά» ξεκίνησε η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ...


«Είναι μια καλή κυβέρνηση», «οι καλύτερες επιλογές γίνονται για να πάει καλύτερα η χώρα», «ελπίζω και εκτιμώ ότι θα πάει πολύ καλά», «δεν έχω ούτε παρωπίδες, ούτε κομματικές δεσμεύσεις», «αυτό που είναι στη σωστή κατεύθυνση πρέπει να λέγεται».

27/06/1944 Το μπλόκο της πλατείας Γαρδένιας στου Ζωγράφου


Μ
ετά τη Συνθηκολόγηση της Ιταλίας τον Σεπτέμβρη του 1943, οι Γερμανοί στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν στρατιωτικές δυνάμεις, ενισχύουν δραστικά τα δημιουργημένα τον Ιούλη του 1943 Τάγματα Ασφαλείας στα οποία αναθέτουν, για λογαριασμό τους, τις εσωτερικές υποθέσεις, την αντιμετώπιση των αντιστασιακών οργανώσεων και ιδιαίτερα του ΕΛΑΣ, τη συγκέντρωση, ακόμα και με μπλόκα, εργατών για τα γερμανικά στρατιωτικά εργοστάσια,  την αστυνόμευση και την τήρηση της τάξης υπέρ των δυνάμεων κατοχής, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Χωροφυλακή.

Η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, όσους έδωσαν μαζί μας και σε αυτές τις εκλογές τη μάχη για την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ.

Με τις εκλογές στις 25 Ιούνη ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαμόρφωσης νέου συσχετισμού στη Βουλή και νέας κυβέρνησης που ξεκίνησε τον περασμένο Μάη. Το ΚΚΕ τόσο στην εκλογική μάχη του Μάη όσο και σε αυτή του Ιούνη, μέσα σε έναν συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, κατέγραψε διακριτή άνοδο σε ψήφους και ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Το ΚΚΕ δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και όποιον την στηρίζει


Ανακύκλωση προσώπων και υπουργών γνωστών για τις αντιλαϊκές τους «περγαμηνές» που μαζί με στελέχη από την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία έχουν ρόλο να εντείνουν την αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση στο λαό και τους εργαζόμενους, χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Action24» το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει όλα τα προσόντα για να αναδειχθεί ως η χειρότερη από όλες τις κυβερνήσεις και ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή και καμία αναμονή αλλά μαζί με το ΚΚΕ, να βάλει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει. 

Ο Πούτιν, κατήγγειλε την προδοσία όσων οργάνωσαν την ανταρσία της Wagner


Σε νέο διάγγελμά του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε ξανά την προδοσία όσων οργάνωσαν την ανταρσία της «Wagner», ενώ πρόσθεσε ότι το Κίεβο και η Δύση «ήθελαν να δουν τους Ρώσους στρατιώτες να σκοτώνονται μεταξύ τους».

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη συμφωνία Λουκασένκο-Πριγκόζιν, που έβαλε προσωρινά τέλος στην ένοπλη ενδοαστική σύγκρουση που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι «η ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί ούτως ή άλλως» και είπε πως το «θάρρος των νεκρών πιλότων» έσωσε τη Ρωσία, αναφερόμενος στις καταρρίψεις αεροσκαφών από μισθοφόρους της Βάγκνερ.

Αυριανιστές εν δράσει


Οι προβοκατόρικες ανοησίες που ξεστομίζουν γνωστά ΣΥΡΙΖΑίικα παπαγαλάκια, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την εκλογική συντριβή του κόμματός τους, επιβεβαιώνουν ότι η σοσιαλδημοκρατία «κι αν εγέρασε», ο αυριανισμός παραμένει το έμβλημά της.

Διαβάσαμε λοιπόν σε εφημερίδα του χώρου ότι το ΚΚΕ κακώς πανηγύρισε τη νέα εκλογική του άνοδο την ώρα που ανέβηκε η ακροδεξιά! Τα λένε αυτά οι ...μεγαφωνιστές ενός κόμματος που συνεργαζόταν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και πριν τις εκλογές του Μάη, για να διασωθούν από τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα, «έγλειφαν» τα ορφανά του Κασιδιάρη να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνο το ΚΚΕ


Ο καθένας είχε και μια διαφορετική «εξήγηση» χτες βράδυ για το ποσοστό των ακροδεξιών κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, με τους «Σπαρτιάτες» μάλιστα να ευχαριστούν δημόσια τον ναζιστή Κασιδιάρη ως «καύσιμο» που τους έδωσε «ώθηση».

Η ΝΔ ισχυριζόταν ότι απέκλεισε νομικά τους χρυσαυγίτες από τη Βουλή, ξελασπώνοντας τα φωτοαντίγραφά τους, αφού, όπως είπε στέλεχός της στην τηλεόραση, «οι "Σπαρτιάτες" δεν έχουν υποψήφιους καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση», την ώρα που τους στηρίζει ο επικεφαλής τους!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/06/1850

Γεννιέται ο συγγραφέας Λευκάδιος Χερν.

Λευκάδιος Χερν

Λευκάδιος Χερν
Λευκάδιος Χερν

27/06/1877

Αρχίζει ο ρωσοτουρκικός πόλεμος.