Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ιδού η… «Σοβιετία» τους


Να το ξεκαθαρίσουμε: Η έρευνα δεν έγινε από καμιά… μαρξίζουσα ή καμιά… κρυπτοκομμουνιστική γιάφκα. Εχει την αξεπέραστης εγκυρότητας σφραγίδα του ΣΕΒ. Του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Εκτίθεται με τον πιο επίσημο τρόπο στο Δελτίο του ΣΕΒ (τεύχος 177, 6/2/2020, εδώ: sev.org.gr/Uploads/Documents/52662/EconBulletin06022020V2.pdf)

Κουβανικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του κοροναϊού


Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει επιλέξει το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) για την καταπολέμηση του κοροναϊού. 
  Πρόκειται για ένα αντιικό φάρμακο βιοτεχνολογίας της Κούβας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Προεδρία της Κούβας, το κινεζικο-κουβανικό εργοστάσιο Changheber στην Jilin της Κίνας, παράγει το φάρμακο. 

«Κανονικότητα» με 55,4% του πληθυσμού «οικονομικά ευάλωτο»*


– Το 12,9% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το εισοδηματικό όριο φτώχειας.

– Το 55,4% του πληθυσμού θεωρείται «οικονομικά ευάλωτο»*.  Τι σημαίνει αυτό;  Αν και «δεν έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν διαθέτει σε ρευστότητα το μαξιλάρι συντήρησης των 3 μηνών, και, συνεπώς, είναι εύκολο να πέσει κάτω από το

Συνάντηση Συνδικάτων Ευρώπης της ΠΣΟ


Την Πέμπτη, 6 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Συνάντηση των Συνδικάτων-Μελών της ΠΣΟ από την Ευρώπη με θέμα τον σχεδιασμό της ΠΣΟ για το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης. 

Βασικό ζήτημα που απασχόλησε την συζήτηση είναι ο αρνητικός ρόλος των κίτρινων συνδικάτων και ειδικά της ΣΕΣ σε όλη την

Το βλέμμα των «εισβολέων» να φοβάστε…


«Θεωρώ ότι αν συνεχιστεί η οργανωμένη από Ερντογάν ροή προσφύγων & μεταναστών, πρέπει να εφαρμόσουμε μεθόδους Αυστραλίας. Όσοι έρχονται θα εγκλωβίζονται σε απομακρυσμένο ακατοίκητο ή αραιοκατοικημένο νησί, επιτηρούμενοι σε συνθήκες ασφαλείας. Μόλις μαθευτεί, θα σταματήσουν να έρχονται», είχε αναφέρει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, στις

Ο λαός της Λέσβου να μη δείξει καμία ανοχή στη δράση ακροδεξιών ομάδων

Συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα έδωσε από τη Μυτιλήνη η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Όπως τόνισε η κατάσταση που επικρατεί στο νησί παραμένει εκρηκτική και η θέση του ΚΚΕ ταυτίζεται με τη λαϊκή απαίτηση ότι πρέπει να υπάρξει μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από όλα τα νησιά του Αιγαίου και να μην υπάρξει νέα δομή στη Μυτιλήνη.

Στάθηκε στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που «ρίχνει παραπάνω λάδι στη φωτιά», συνεχίζοντας τον εμπαιγμό απέναντι στους κατοίκους, αυξάνοντας την καταστολή σε βάρος

Το Ποδόσφαιρο του… Λαοκόοντος


Η αγνή, καθαρή, έντιμη εποχή του ποδοσφαίρου, ακόμα κι αν υπήρξε ποτέ, είναι τόσο μακρινή που μοιάζει, πλέον, μυθική.

    Ολες αυτές τις τελευταίες 5 δεκαετίες, καθώς προχώρησε και γιγαντώθηκε  η φάση της λεγόμενης επαγγελματοποίησης, η υπόθεση ποδόσφαιρο ξετυλίγεται σαν κουβάρι που το «άσπιλο» χτες του συνδέεται άρρηκτα και με το ίδιο νήμα με το «αγγελικά πλασμένο» παρόν του:
  • Από τις δωροδοκίες με τις υποθέσεις των λουλουδιών» το ’75, την «υπόθεση Πέλλιου» το ’80, την «υπόθεση Πανσεραικός» το ’86,

Βρούτσης και Παναγόπουλος σε κοινή -αν όχι και προσυνεννοημένη- αποστολή παραμονές της απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό

Μετά το χθεσινό παραλήρημα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Βουλή, από τον υπουργό "Εργοδοσίας", Βρούτση, σειρά πήρε σήμερα το συνεταιράκι του, ο διορισμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ακριβώς άθλιες επιθέσεις σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ".

“Για μένα η ΓΛΔ ήταν τέλεια”


Γερμανίδα χρυσή ολυμπιονίκης σφαιροβολίας

υπερασπίζεται τη χώρα που την ανέδειξε

Μπορεί να πρόλαβε να τιμήσει μόνο δυο φορές τα χρώματα της ΓΛΔ, σε πρωταθλήματα νεανίδων το 1988 και το 1990, ωστόσο για τη σφαιροβόλο Άστριντ Κούμπερνους, η σημαία με το σφυρί και το διαβήτη παραμένει εκείνη της πατρίδας της καρδιάς. 

Ορέστης Κολοζώφ


Πέθανε, 7/2/2014, ο Ορέστης Κολοζώφ, πολιτικός, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ

Ο σ. Ορέστης Κολοζώφ γεννήθηκε στις 6 Ιούνη του 1940 στην Αλεξανδρούπολη του Εβρου, από οικογένεια κομμουνιστών.
Από τα παιδικά του χρόνια γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του σοσιαλισμού και τους αγώνες του ΚΚΕ στη χώρα μας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο το 1952 στην Αλεξανδρούπολη.
Από το 1955 ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα, όπου τελείωσε το γυμνάσιο το 1959 και έφυγε το 1960 για την Ιταλία. Τέλειωσε τις σπουδές του ως φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Πίζας.

Τι γίνεται στη Μυτιλήνη;


Τις τελευταίες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν και πάλι στη Μυτιλήνη, και πάλι για τους λάθος λόγους. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προσφύγων, υποσχέσεις για πλωτά φράγματα και βέβαια, τάγματα εφόδου.

Δεν ξέρω αν η εποχή θυμίζει Βαϊμάρη, Μεσοπόλεμο, μετεμφυλιακή Ελλάδα, Χούντα ή ό,τι άλλο γράφεται αυτές τις μέρες. Γνωρίζω όμως ότι η κατάσταση στα νησιά στα οποία έχουν εγκλωβιστεί οι πρόσφυγες είναι χειρότερη από ποτέ. Σε αυτό έχουν συντελέσει πολλοί

«Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ»!


Απροκάλυπτη και χυδαία επίθεση στα συνδικάτα και στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερα μεροκάματα στη ναυπηγοεπισκευή εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΚΚΕ.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τους εφοπλιστές που επισκευάζουν τα πλοία τους εκτός Ελλάδας, διότι πολύ απλά κερδίζουν

«20 χρόνια όλοι, πλην ΚΚΕ, έχουν κάνει την πάπια για τις ΜΚΟ»


«Οι ΜΚΟ, ως φιλοσοφία, είναι υποκατάστατο της βρώμικης πολιτικής των κρατών.

Πατάνε στη φυσική τάση των ανθρώπων να είναι αλληλέγγυοι.

Τις χρηματοδοτεί απευθείας η Ευρωπαϊκή Ένωση για να της κάνουν τη βρώμικη δουλειά που δεν θέλει να κάνει η ίδια», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Απεργία 18 Φλεβάρη


18 Φλεβάρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, άνεργοι,

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.
Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση!

Συνθήκη του Μάαστριχτ


Υπογράφεται, 7/2/1992, η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Δημιουργείται και τυπικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Συνθήκη υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ στις 28/7/1992. 

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που την καταψήφισε, ενώ ο Ριζοσπάστης ήταν η μόνη εφημερίδα που τη δημοσίευσε σε ειδικό ένθετο, μιας και έως τότε το περιεχόμενό της δεν ήταν γνωστό στον ελληνικό λαό.

Τι είναι το «Μάαστριχτ»;

Εμπάργκο στην Κούβα


Η κυβέρνηση του Τζων Φ. Κένεντι επεκτείνει το εμπάργκο,7/2/1962, κατά της Κούβας ως απάντηση στην εθνικοποίηση των περιουσιών, εργοστασίων, κλπ. αμερικανικών μονοπωλιακών συμφερόντων από την επαναστατική κυβέρνηση της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην Κούβα, 19/10/1960, σε μία προσπάθεια να υπονομεύσουν την επανάσταση.

Η μεγάλη απεργία στα μεταλλεία του Λαυρίου, 7η μέρα


Η αστυνομία ανοίγει πυρ, 7/2/1929, κατά των απεργών μεταλλωρύχων του Λαυρίου, που βρίσκονται στην 7η μέρα των κινητοποιήσεών τους, σκοτώνοντας τον εργάτη Γιώργο Συρίγο και τραυματίζοντας άλλους 33.

Η απεργία θα διαρκέσει 47 ολόκληρες μέρες και θα λήξει με νίκη των απεργών που πέτυχαν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους: επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων, αναγνώριση του σωματείου τους, ίδρυση ταμείου συντάξεων και αύξηση ημερομισθίων κατά 10%.