Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

“Απαρτχάιντ” με τείχος στους Ρομά… “Απαρτχάιντ” με τείχος στους Ρομά σχεδιάζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού

Λίγες μέρες αφότου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Κυρανάκης απέκλειε τα παιδιά αθιγγάνων από τον κύκλο των γνήσιων ελληνόπουλων και όσων δικαιούνται επίδομα τέκνου, ο επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ, επισήμως “ανεξάρτητος” δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, αποφάσισε να παραστήσει τον Τραμπ της Βορείου Ελλάδος, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία τείχους στην περιοχή του οικισμού Ρομά μεταξύ αεροδρομίου και Περαίας.

Frigoglass: Αύξηση κερδών 43,9%, αλλά βάζει «λουκέτο» και απολύει 91 εργάτες!


«Άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της».
Με αυτή τη λιτή και …καπιταλιστικά κυνική ανακοίνωση, στις 7 Ιουνίου 2019, η πολυεθνική Frigoglass πέταξε στο δρόμο 91 εργαζόμενους! Ο όμιλος έβαλε λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που διατηρούσε στην Ελλάδα.

Ποιος κερδίζει πραγματικά;

 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με τυμπανοκρουσίες, που είχαν και άρωμα εκλογών, αλλά και πολλούς «υψηλούς προσκεκλημένους», με πρώτο και καλύτερο τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ, υπογράφηκαν την περασμένη Πέμπτη οι συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης».

Σώστε τα Άγραφα

SAVE AGRAFA !

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να κινηθεί ο τροχός των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού


Κάλεσμα στο λαό να στηρίξει το ΚΚΕ στις εκλογές, απηύθυνε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Σάμου, μιλώντας στην Ικαριακή Ραδιοφωνία.
Σημείωσε ότι με το λαό στη γωνία, οι εργαζόμενοι ποτέ δεν κατέκτησαν τίποτα και τόνισε ότι «χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να κινηθεί ο τροχός των αγώνων, των διεκδικήσεων, των απαιτήσεων του λαού».

Λέει φωναχτά αυτά που θέλει το κεφάλαιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ετοιμη να πιάσει το αντιλαϊκό νήμα από εκεί που το αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται η ΝΔ σε ό,τι αφορά την παραπέρα προώθηση μέτρων - οδοστρωτήρα για τα λαϊκά στρώματα, ζητώντας μάλιστα «ισχυρή εντολή», δηλαδή αυτοδυναμία, για να προωθήσει το πρόγραμμά της.

Ο αντι-Αντετοκουμπισμός είναι ο αριστερισμός των ηλιθίων

Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο…
Μόνο μπαλωμένα δε θα είναι βέβαια τα νέα παπούτσια της ΝΙΚΕ με το σήμα του Γιάννη, που παρουσιάστηκαν χτες στο Ζάππειο. Ενώ μένει η απορία γιατί ο Γιάννης εξακολουθεί να νιώθει για πατρίδα του έναν τόπο, που του πρόσφερε πείνα, φτώχεια και πολύ δύσκολες συνθήκες, πριν του δώσει τελικά την υπηκοότητα για να παίξει με την Εθνική Ελλάδας, και όχι με αυτήν της Νιγηρίας.

Θύμιος Καρακατσάνης


Στις 30/6/2012 πεθαίνει  Θύμιος Καρακατσάνης, «Εφυγε» για να ... σμίξει με τον Αριστοφάνη

Για πενήντα και πλέον χρόνια σήκωσε στους ταλαντούχους ώμους του, πάρα πολλούς ρόλους, προσφέροντας με τον υποκριτικό άθλο του αληθινή ευδαιμονία στο θεατή. Γεννημένος μεγάλος θεατρίνος, αλλά και «βαφτισμένος» στο επαγγελματικό του ξεκίνημα και αναβαπτιζόμενος σε όλη τη διαδρομή του στον «ποταμό» της αριστοφανικής κωμωδίας, ο Θύμιος Καρακατσάνης διήνυσε μια πορεία γόνιμη, δημιουργική. 

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια με το ψηφοδέλτιο στο χέρι


Οι μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή 7 Ιούλη είναι μέρες ευθύνης, αυταπάρνησης και αποφασιστικότητας για όλους μας. Αν και λίγες αυτές οι μέρες, μπορούν να χωρέσουν αρκετή ακόμα δουλειά. Τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι και οι οπαδοί του, όλοι όσοι δίνουμε τη μάχη της ισχυροποίησης του ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες, όλοι εκείνοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά μας, σαν ένας άνθρωπος πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να πείσουμε ακόμα περισσότερους να ρίξουν στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο. Για να διαδώσουμε ακόμα πιο πλατιά το κάλεσμα συστράτευσης, για να είναι επιτυχημένες οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις όπως στο Σύνταγμα την Τετάρτη 3 Ιούλη.

Ο ΔΣΕ Κρήτης χτυπά και διαλύει δυνάμεις της χωροφυλακής


Επειτα από τριήμερες μάχες, 30/6/1947, ο ΔΣΕ Κρήτης χτυπά και διαλύει δυνάμεις της χωροφυλακής και των συμμοριών των Μπαντουβά και Κατσιά που δρούσαν στην επαρχία Αμαρίας (Ψηλορείτης).
  
Οι ένοπλες αστικές βενιζελικές οργανώσεις «οπλαρχηγών», όπως π.χ. του Μπαντουβά, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καταστολή του λαϊκού κινήματος στην Κρήτη, βασανίζοντας και δολοφονώντας δεκάδες κομμουνιστές, και άλλους αγωνιστές.

Ο Δημοκρατικός Στρατός στην Κρήτη