Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

«Δεν έχουμε κομμουνισμό, ό,τι επιτάσσεται πληρώνεται»


«Δεν έχουμε κομμουνισμό, ό,τι επιτάσσεται πληρώνεται», επανέλαβε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για να καταδείξει αφ' ενός μεν ότι στον καπιταλισμό η Υγεία είναι εμπόρευμα και ο ασθενής κόστος και αφ' ετέρου δε πως η «επίταξη» κλινών του ιδιωτικού τομέα γίνεται με το αζημίωτο προς τους κλινικάρχες που και σε συνθήκες πανδημίας θησαυρίζουν. 

Τα σχολεία «βράζουν» από κρούσματα και η κυβέρνηση «πετά την μπάλα στην εξέδρα»


Τα σχολεία της χώρας «βράζουν» από κρούσματα του κορονοϊού, η κυβέρνηση «πετά την μπάλα στην εξέδρα», σημεόωσε ο Βαγγέλης Φιλέρης, εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σε παρέμβασή του σε στο «Open TV» το πρωί της Πέμπτης αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης για οριζόντια ποινή -έως και δυο χρόνια φυλάκιση- στους γονείς που δεν τηρούν την υποχρεωτικότητα της Εκπαίδευσης με αφορμή κάποιους αρνητές. 

«Ετοιμοι για μάχη» για το ΝΑΤΟ από τον Ινδο-Ειρηνικό ως... το Διάστημα


Ως τον Ινδο-Ειρηνικό και την αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα έφτασε χτες η «χάρη» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την υπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Συγκεκριμένα, στον απόηχο της Συμφωνίας AUΚUS απέναντι στην Κίνα, χτες έφτασε στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μαρίζ Πέιν. Στη συνάντησή της με τον Ελληνα ομόλογό της, Ν. Δένδια, οι συζητήσεις εστίασαν μεταξύ άλλων στην «ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, στον συντονισμό των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, σε εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονία της Ελλάδας και στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού».

Έτσι γίνονται οι εκλογές σε εργοδοτικά σωματεία

Εκλογές με εργοδοτικές πιέσεις και στοίβαγμα στα εταιρικά βανάκια

Ούτε τις συνθήκες της πανδημίας δεν υπολογίζουν η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και οι «εκλεκτοί» της συνδικαλιστές στο επιχειρησιακό σωματείο, στην προσπάθειά τους να φέρουν σωρηδόν τους εργαζόμενους στην κάλπη.

«VIP σύστημα Υγείας» με τεράστια κέρδη ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας


Αντί η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να κουνάνε το δάκτυλο, θα πρέπει να απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα:

Είναι fake news οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;

Ένωση Παλαιών Πολεμιστών και Θυμάτων Στρατού


Το κίνημα των Παλαιών πολεμιστών και θυμάτων στρατού για το σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1922 και 1925.

Κατά κοινή παραδοχή, οι ενώσεις Παλαιών πολεμιστών συσπείρωσαν ένα πολύ μεγάλο αριθμό εφέδρων και μετουσίωσαν αυτή τη δυναμική σε μια σειρά αγώνων που αφορούσαν την διεκδίκηση κρατικού βοηθήματος με τη μορφή συντάξεων και την διανομή κλήρων γης.

Ο πραγματικός «ιός»


Δύο χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από την ανακάλυψη του πρώτου κρούσματος κορονοϊού παγκόσμια, που σήμανε και την απαρχή της θανατηφόρας πανδημίας. Τα δύο αυτά χρόνια συντελείται στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο ένα έγκλημα διαρκείας, με θύμα τον λαό και θύτη την πολιτική που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την προστασία της υγείας και θυσιάζει τις ανάγκες του στον βωμό του κέρδους.

Ανοιξαν 6 νέες κλίνες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό χωρίς να εξασφαλιστούν οι όροι ασφάλειας


 Με ταχείες διαδικασίες άνοιξαν σήμερα οι 6 από τις 14 κλίνες ΜΑΦ στον Ευαγγελισμό, που παρέμεναν κλειστές από το καλοκαίρι λόγω ανακαίνισης (προκειμένου να μετατραπούν σε ΜΕΘ) και θα διατεθούν για τη νοσηλεία περιστατικών covid ως ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να είναι έτοιμος ακόμη ο χώρος του προσωπικό με όλους τους όρους ασφάλειας, καθώς πχ δεν έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής τα διαχωριστικά που θα τον απομονώνουν από τις κλίνες νοσηλείας.

Η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία


 Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

 

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις που, σε πανελλαδικό επίπεδο, συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), με βάση τις εξελίξεις σε οικονομία και υγεία, κήρυξαν την Τρίτη 14 του Δεκέμβρη ημέρα για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, με συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε όλους τους νομούς της χώρας μας.

Καταγγέλλει τις νέες απολύσεις στην NN

 

Τα τελευταία χρόνια η "Black Friday" για τους εργαζόμενους στην NN τείνει να γίνει "θεσμός". Όχι όμως για μειώσεις τιμών, αλλά για μειώσεις προσωπικού, αφού σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή η εταιρεία προχωρά σε νέες απολύσεις. Έτσι έπραξε και φέτος, τηρώντας τη σχετική …παράδοση.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης


Το Νοσοκομείο Σερρών επισκέφθηκε το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πόλη. Συναντήθηκε με τη διοίκηση και συμμετείχε σε σύσκεψη με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/12/1641

Πεθαίνει ο Φλαμανδός ζωγράφος της μπαρόκ Άντονι Βαν Ντάικ.

09/12/1714

Η Οθωμανική αυτοκρατορία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Βενετίας. Ο πόλεμος διήρκεσε 4 χρόνια και έληξε με νίκη των πρώτων. Ως αποτέλεσμα, η βενετοκρατούμενη Πελοπόννησος πέρασε στους Οθωμανούς. Στον πόλεμο αυτό, οι Έλληνες κοτζαμπάσηδες του Μωριά τάχθηκαν με την Οθωμανική αυτοκρατορία, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα αυξημένα προνόμια.