Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Χαρδαλιάς ή Κρέτα;


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά με μία σειρά από video στο κανάλι του zaraleaksTV στο you tube.

Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!

Για την ανακοίνωση του γραφείου δημάρχου, για το κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενο του δήμου


Στην ανακοίνωση του γραφείου δημάρχου, για το κρούσμα κορονοιού σε συνάδελφο, υιοθετούνται κάποιες από τις άμεσες ενέργειες και μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν και πρότειναν οι εργαζόμενοι. Μένει να δούμε αν έστω αυτά, εφαρμοστούν και στην πράξη.

Ενώστε τη φωνή σας, με τη φωνή των εργαζομένων στα S/M


 Κάλεσμα προς καταναλωτές

Εργαζόμενε καταναλωτή,

Κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια από την έναρξη της πανδημίας έχει μπει μέσα σε καταστήματα supermarket. Ο καθένας από εμάς έχει δει με τα μάτια του και αντιλαμβάνεται πως οι χώροι των supermarket σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αποτελούν μια μεγάλη υγειονομική βόμβα, καθώς καθημερινά εναλλάσσονται εκατοντάδες άνθρωποι, υπάρχουν αμέτρητες επιφάνειες, ράφια, ψυγεία που ο ιός μπορεί να παραμένει ενεργός για ώρες.

4ο podcast της ΚΝΕ με καλεσμένο τον Πάνο Ζάχαρη


Κόμιξ, πολιτική σάτιρα, η δυστοπία στην τέχνη, η κωμωδία σε συνθήκες κορονοϊού και άλλα πολλά συζητιούνται στο 4ο podcast της ΚΝΕ, με καλεσμένο τον σκιτσογράφο Πάνο Ζάχαρη.

Μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι της ΚΝΕ στο youtube!

Το αμερικανικό όνειρο στους μαζικούς τάφους του Hart Island


Οι μαζικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη συγκλονίζουν! Είναι μια από τις θλιβερές εικόνες της πανδημίας που θα μείνουν στην ιστορία. Το αμερικανικό όνειρο θάβεται στο Hart Island.

Με συνοπτικές διαδικασίες καθημερινά θάβονται εκεί κατά δεκάδες άνθρωποι που είναι στα αζήτητα. Μάλιστα το χρονικό όριο αναζήτησης μειώθηκε από τις 30 στις 14 μέρες και αν δεν τους αναζητήσει κάποιος τότε η

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» χρειάζεται τη στήριξη όλων μας



Αγαπητοί συναγωνιστές

Έχουμε διανύσει ήδη 45 ημέρες έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού COVID-19.
Με τις προσπάθειες του ΔΣ, αλλά πρωτίστως των εργαζομένων έχει προστατευθεί η υγεία των φιλοξενουμένων παρότι η κρατική βοήθεια προς όλες τις Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων είναι υποτυπώδης. Φιλοδοξούμε και το επόμενο διάστημα με την ίδια επιτυχία να μείνει ο ιός έξω από «Σπίτι του Αγωνιστή», και να είμαστε όλοι υγιείς και μετά την πανδημία.

«Στέλνουμε αλληλεγγύη στους Έλληνες συντρόφους μας»


«Γιατί πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των αφεντικών;». Μαχσούμ, νέος οικοδόμος στην Κωνσταντινούπολη.

Με ένα σύντομο και απλό, αλλά γεμάτο αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, βίντεο, η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας στέλνει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα: «Ο Σοσιαλισμός θα νικήσει»!

Ακόμη, σε ανακοίνωση της σημειώνει: «Πόσες ζωές θα θυσιάσουν οι νέοι εργάτες για την αστική τάξη;».

«Όπου φτωχός και η μοίρα του»...


«Πολεμάμε έναν αταξικό εχθρό που δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο, εισόδημα, φυλή και έθνος» ακούγεται από «αριστερούς» και δεξιούς» ψάλτες απόταν εμφανίστηκε ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Ο κορονοϊός όμως τους ξεσκέπασε και αυτή την παραπλανητική εξυπνάδα, αφού την μοίρα του φτωχού την καθορίζει ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης.

Το «θαύμα» του NHS και οι προτεραιότητες στην οικονομία της αγοράς


Νοσηλευτές σε κεντρικό νοσοκομείο
της βρετανικής πρωτεύουσας
χωρίς βασικό εξοπλισμό προστασίας
 (φωτ. από την 1 Απρίλη)
Οπως σε όλα τα συστήματα Υγείας του καπιταλιστικού κόσμου, η πανδημία ασκεί τεράστια πίεση και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (ΝΗS) και αποκαλύπτει ταυτόχρονα τα αποτελέσματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της Υγείας και της ενίσχυσης των μονοπωλίων, εις βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού.

 Το ΝΗS, ένα από τα πιο ιστορικά και πολυδιαφημισμένα συστήματα Υγείας, έχει για πολλά χρόνια γίνει η «αγελάδα» από την οποία ιδιωτικά συμφέροντα απομυζούν υπέρογκα κέρδη,

Να αντιμετωπίσουμε τον άμεσο κίνδυνο με το βλέμμα σε ένα καλύτερο αύριο


Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου, το βλέμμα πρέπει να είναι στραμμένο και στην επόμενη μέρα, ώστε ο λαός με τον αγώνα του να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αρνητικές επιπτώσεις και να ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε ότι η πανδημία είναι ο καταλύτης αρνητικών εξελίξεων που συμβαίνουν ήδη στους χώρους δουλειάς με τις απολύσεις, την μείωση μισθών, την αναστολή συμβάσεων εργασίας και την εκ περιτροπής εργασία και τόνισε ότι αυτά ζητήματα πρέπει να αναδειχθούν.

Αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις με στόχο την «επόμενη μέρα»


ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο αστός οικονομολόγος Ζαν Μονέ, θεωρούμενος εκ των «αρχιτεκτόνων» της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ανθρακα και Χάλυβα, της μετέπειτα ΕΕ, είχε δηλώσει πως «η Ευρώπη θα κτιστεί μέσα από τις κρίσεις της».

Διαβάζοντας πίσω από τη συγκεκριμένη δήλωση και εξετάζοντας την πείρα, μπορεί να κατανοήσει κάποιος ότι μια διακρατική ένωση του κεφαλαίου, όπως η ΕΕ, αξιοποιούσε πάντα

Μας ευχαριστούν που μπουκώσαν στα κέρδη από τη δική μας δουλειά!



15 AΠΡΙΛΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET

ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!

Ο Μπιλ Κλίντον εκδίδει διάταγμα, εντάσσοντας την ελληνική επικράτεια, στην εμπόλεμη ζώνη.


Ενώ η ΝΑΤΟική θηριωδία κατά της Γιουγκοσλαβίας συνεχίζεται, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον εκδίδει διάταγμα, 13/4/1999, εντάσσοντας την ελληνική επικράτεια, πάνω από τον 39ο παράλληλο, στην εμπόλεμη ζώνη.

Η επίθεση του ΝΑΤΟ έγινε με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Η αλήθεια είναι ότι όταν το 1999 αναπτύχθηκαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην περιοχή, καταγράφτηκαν 547 δολοφονίες και 932 απαγωγές Σέρβων, ενώ έως το 2009 και με σταθερή τη ΝΑΤΟική παρουσία στο Κόσσοβο, οι αριθμοί ήταν: 1.192 δολοφονίες, 1.303 απαγωγές και 1.305 τραυματισμοί Σέρβων.

Θάνος Μικρούτσικος


Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13/4/ 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Σπούδασε Μαθηματικά στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή - συνθέτη Γ. Α. Παπαϊωάννου.