Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Παρέμβαση στη συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα στο Μπαγκλαντές


Παρέμβαση στη συζήτηση για τα «εργασιακά δικαιώματα στο Μπαγκλαντές» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής:

Απαγορεύεται; Όχι… Άρα επιτρέπεται!

 

Απαγορεύεται η δόμηση και οποιαδήποτε άλλη ανθρωπογενής ενέργεια και γενικότερα επιτάσσονται οι υψηλότερου βαθμού περιορισμοί και απαγορεύσεις ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να προστατεύεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτό ισχύει όταν ένας αρχαιολογικός χώρος κατατάσσεται σε Αρχαιολογική Ζώνη Προστασίας Α’.

Όσο υπάρχει εκμετάλλευση και κέρδος, θα υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς


Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπ. Δικαιοσύνης που προβλέπει την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία για «τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες, το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιούλη.

ΕΕ και κυβερνήσεις σχεδιασμένα καταπατούν και ενταφιάζουν τη «Συνθήκη της Γενεύης»


Παρέμβαση στη συζήτηση «για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

Όλα έτοιμα για να υποδεχτούν τους κατασκηνωτές στο Άλσος Τσαμάκια στη Μυτιλήνη


 Με τους πρώτους κατασκηνωτές να είναι ήδη εν πλω, ο χώρος της κατασκήνωσης του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης είναι έτοιμος.

Οι φωτογραφίες του χώρου, προετοιμάζουν το κλίμα για το τι θα επακολουθήσει, όταν ανταμώσουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα...

Δαμασκηνός, κατοχικός Αρχιεπίσκοπος που πρωταγωνίστησε στη σφαγή ΕΛΑΣιτών και ΕΑΜιτών


 8/7/1941 Ο πρώην μητροπολίτης Κορινθίας Δαμασκηνός ενθρονίζεται στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών. Ο αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, πρώην μητροπολίτης Τραπεζούντας, απομακρύνθηκε λίγες μέρες νωρίτερα από τα καθήκοντά του, έπειτα από απαίτηση των γερμανικών αρχών Κατοχής, διότι αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσιλογική κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Το ταμείο


Η νέα οικονομική κρίση, η φονική πανδημία και σ' αυτό το φόντο η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική για τη διαχείρισή τους, μετά από μια δεκαετία σχεδόν περικοπών και μνημονίων, προσθέτουν νέα πείρα για να κάνει ο λαός «ταμείο», με αφορμή τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΝΔ.

«Αναδιάρθρωση»...


Με στοχευμένες «διαρροές», η κυβέρνηση αποκαλύπτει ορισμένες από τις αλλαγές που ετοιμάζει στον «υγειονομικό χάρτη», έχοντας ήδη προαναγγείλει συγχωνεύσεις και νέα λουκέτα σε νοσοκομεία και κλινικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς. Η κυβέρνηση εμφανίζει ως «πλεονασμό» και ως «σπατάλη πόρων» το να λειτουργούν δύο νοσοκομεία σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων, προετοιμάζοντας το έδαφος για να «εξαφανίσει» το ένα από τα δύο από τον χάρτη. Το γεγονός και μόνο ότι επικαλείται τη μεταξύ τους απόσταση είναι αποκαλυπτικό για τα κριτήρια που αξιοποιεί για την «αναδιάρθρωση της Υγείας», σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες του λαού, που αυξάνονται κατακόρυφα εξαιτίας και της πανδημίας.

Κινητοποίηση τον Ιούλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση


Η προετοιμασία της εργατικής τάξης να αντιδράσει άμεσα, καθολικά και ενιαία, όποτε κι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει το χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης αλλά και για να εμποδίσει στην πράξη την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου που ψηφίστηκε, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που οργάνωσαν τα Σωματεία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τετάρτης και πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο "Τεσσάρων Εποχών" στη νέα Παραλία. Βίντεο

Καλεί σε ΕΔΕ την πρόεδρο του Σωματείου με αφορμή καταγγελίες για μετακινήσεις εργαζομένων


Τον αυταρχισμό που συνοδεύει κάθε βήμα της πολιτικής της και καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ήρθε να επιβεβαιώσει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, με την απόφασή της να καλέσει σε ΕΔΕ την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Πρώτη η Ελλάδα με 57% στις αρνητικές απόψεις για τη λυκοσυμμαχία


Την αρνητική άποψη που έχει η πλειοψηφία του λαού μας για την ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ καταγράφει εκ νέου έρευνα του αμερικανικού κέντρου ερευνών κοινής γνώμης «Pew», σύμφωνα με την οποία το 57% του λαού απάντησε πως έχει αρνητική γνώμη για το ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με μόλις 38% που ανέφερε θετική στάση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/07/1815

Μετά τη σύλληψη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο 18ος επιστρέφει ασφαλής στο Παρίσι.

08/07/1838

Γεννιέται ο στρατηγός κόμης Φέρντιναντ φον Ζέπελιν, κατασκευαστής των περίφημων πηδαλιοχούμενων αερόστατων που φέρουν το όνομά του.