Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Καταπληκτική ποιότητα ζωής

 
Ζούμε σε μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής -το λέει και ο πρωθυπουργός που βρήκε επιτέλους τον σεναριογράφο που έπρεπε, για να αναδείξει το κωμικό του ταλέντο.

«Ντρέπομαι που δουλεύω σε αυτό το νοσοκομείο»


5 ασθενείς σε ράντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο

Έτσι εννοούν φαίνεται οι εταιρείες των μεταλλείων το περίφημο Safety First….


 Προς ενημέρωση της Ελληνικός Χρυσός και της Edilmac: Παρόλο τις ενημερώσεις της Ελληνικός Χρυσός στο μεταλλείο Ολυμπιάδας (την προηγούμενη εβδομάδα) στους εργαζόμενους της Edilmac ότι θα πρέπει να δουλεύονται ένα ΜΟΝΟ μέτωπο εργασίας ταυτόχρονα (στο 330 & 340) και όχι περισσότερα (λόγω αερισμού και καυσαερίων), εχθές 7/2/2022 στην 3η βάρδια ο επιστάτης της βάρδιας έστειλε να δουλέψουν ταυτόχρονα εκεί η πρέσσα εκτοξευόμενου σκυροδέματος και ο φορτωτής και στη συνέχεια (αφού τελείωσε αυτές τις εργασίες), το συνέχισε κιόλας στέλνοντας πάλι να δουλέψουν η πρέσσα και το διατρητικό.

Μήνυμα αλληλεγγύης στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ιταλίας


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών της Ιταλίας. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ιταλίας, στα μέλη και τους φίλους του, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Όλοι σας θέλετε μηχανισμούς χειραγώγησης και εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής, ο λαός να σας πάρει αμπάριζα

 
Το πιο πιθανό είναι, εδώ μέσα στη Βουλή, με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής για τη λίστα Πέτσα, η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να στήσουν άλλη μια κοκορομαχία σήμερα, όπως συνηθίζουν.

Από αφορμές άλλο τίποτα: Μια ο Φουρθιώτης, μια ο Πολάκης, αυτές τις μέρες η κυνική συμπεριφορά ενός υπουργού και ενός στελέχους της ΝΔ που πιάστηκαν στα πράσα και είδαν το φως της δημοσιότητας, άλλα που δεν ξέρουμε ακόμα, με μπόλικη κλειδαρότρυπα και ακόμα περισσότερη υποκρισία…

Νόμος για την απαγόρευση της «κομμουνιστικής προπαγάνδας»


Το 1924, η Ελλάδα εισήλθε στο στάδιο της μερικής σταθεροποίησης του καπιταλιστικού συστήματος. Η είσοδος αυτή έγινε με καθυστέρηση, που οφειλόταν στις συνέπειες από τη μικρασιατική καταστροφή στην οικονομία της χώρας. Η άρχουσα τάξη εφάρμοσε πολιτική σταθεροποίησης, δυναμώνοντας την εξάρτηση της χώρας από το ξένο κεφάλαιο, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων και το χτύπημα των αγώνων τους, περιορίζοντας τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Πάλη για το λαϊκό εισόδημα


Την ώρα που εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες βλέπουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να σμπαραλιάζουν κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό και ο πληθωρισμός τρέχει με πάνω από 5%, η κυβέρνηση προκαλεί, βαφτίζοντας «μέτρα στήριξης» τα ψίχουλα των λίγων ευρώ για το ρεύμα, κι αυτά κουτσουρεμένα.

Ενοχες σιωπές..

Εχουν περάσει μέρες από τότε που οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους τη δράση φασιστικών συμμοριών που δρουν στην περιοχή, επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στο κέντρο της πόλης.

Συγκέντρωση στο υπ. Οικονομικών ενάντια στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα


Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» φωνάζουν οι εργαζόμενοι.

Τις συμβάσεις για τις αγορές «Rafale» φέρνει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών αναγκών


 Στη Βουλή κατατέθηκαν αναμενόμενες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα οι συμβάσεις για την αγορά των 3 γαλλικών φρεγατών, των 6 επιπλέον «Rafale» (συν τα 18 που πέρασαν προηγουμένως) καθώς και 44 τορπιλών βαρέος τύπου για υποβρύχια τύπου «214». Παρουσιάστηκε και η τροποποίηση μιας ακόμα σύμβασης για προμήθεια επιπλέον ανταλλακτικών για τα υποβρύχια.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπάνε τα «ρεκόρ» υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

 Την ώρα που στη Βουλή εξελισσόταν άλλη μία κοκορομαχία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από το -με ευθύνη τους- εμπορευματοποιημένο και υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής έχει ως εξής:

Στην εφημερία του "Αττικόν" χθες -με κυβέρνηση ΝΔ- υπήρχαν 100 ράντζα, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν "μόνο" 90!

Ποιοι είστε που θα απολύσετε τους εργάτες που έδωσαν νιάτα και ζωή στη ΛΑΡΚΟ;


Δεν παραδίνονται οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και οι κάτοικοι της περιοχής, πάρτε πίσω το σχέδιο για κλείσιμο και απολύσεις τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ρώτησε «ποιοι είστε που θα διώξετε 1.200 ανθρώπους που έδωσαν τα νιάτα τους και τη ζωή τους στη ΛΑΡΚΟ και την κράτησαν όρθια;».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


10/02/1519

Ο Ισπανός κονκισταδόρ Φερνάντο Κορτέζ αποπλέει από την Κούβα με κατεύθυνση το τότε άγνωστο Μεξικό, με τον πανάρχαιο πολιτισμό των Αζτέκων, που έμελλε να καταστρέψει.