Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δεκέμβρης μέσα από τα μάτια των λογοτεχνών


Η μάχη του Δεκέμβρη ήρθε ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι, σε αντίθεση με τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς που είχε κάνει το ένοπλο ΕΑΜικό κίνημα με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, τις αυταπάτες για «εθνική ενότητα» - αποτέλεσμα και των στρατηγικών θέσεων του Κόμματος που δεν προσανατόλιζαν στον αγώνα
για την εξουσία - η αστική τάξη και ο βρετανικός ιμπεριαλισμός δεν εγκατέλειψαν ποτέ το στόχο να τσακίσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να το αφοπλίσουν, να αποκαταστήσουν πλήρως την εξουσία τους στη χώρα. Παρ' όλες τις ταλαντεύσεις και τα λάθη από πλευράς του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, η ένοπλη αντιπαράθεση, ως δήλωση ότι «ο λαός δεν διαλέγει τις αλυσίδες αλλά τα όπλα», άφησε σημαντική παρακαταθήκη. 

Και ληγμένα εμβόλια στέλνονται σε χώρες της Αφρικής


Για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις» που έχουν καταδικάσει την αφρικανική ήπειρο στην τελευταία θέση των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνει λόγο έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα και η οποία επιβεβαιώνει ότι όσο το εμβόλιο αποτελεί χρυσοφόρο εμπόρευμα, οι φτωχές χώρες θα μένουν πίσω και θα αποτελούν εκκολαπτήριο νέων μεταλλάξεων.

Χαρακτήρισε εξαιρετικές τις σχέσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ


«Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές όσο ποτέ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή σύνοδο των τριών κρατών και επικαλέστηκε ως μία ακόμα απόδειξη την επικύρωση στη Βουλή της συμφωνίας για την παράδοση του αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα σε ισραηλινή εταιρεία.

Ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης


                                              Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης

Τα Συνδικάτα να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια του Υπουργού Εργασίας σήμερα σάλπισε νέο κύμα μέτρων που θα στοχεύσει το δικαίωμα των εργαζομένων σε Ασφάλιση, Υγεία, επιδόματα και σύνταξη.

Κυκλοφορεί το Τεύχος Δεκέμβρη της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ


 Κυκλοφορεί το Τεύχος Δεκέμβρη της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ με τίτλο ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ και θέματα:

Ο ΕΛΑΣ της Αθήνας


Ο ΕΛΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ του Ορέστη Μακρή (Γιάννη) καπετάνιου του 2ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ
  7 Νοεμβρίου 1944.

Είναι η μέρα που για πρώτη φορά οι Άγγλοι στρατιώτες προκαλέσανε τον 6ο λόχο του ΙΙΙου τάγματος. Ήταν 7 το βράδυ κι όλοι οι μαχητές του λόχου βρίσκονταν στη γιορτή που γινότανε στην πλατεία της Νέας Ελβετίας. Ξαφνικά μας ειδοποιούν πω ς δυο φορτηγά με Άγγλους στρατιώτες σταμάτησαν κοντά στην πλατεία. Δεν προφτάσαμε να ζυγώσουμε και τρεις Άγγλοι μας πρότειναν τα αυτόματα, όπως μας τα είχανε πολλές φορές προτείνει οι γερμανοτσολιάδες.

Αστειότητες...


«Αυτά που γίνονται τώρα στην Αλεξανδρούπολη ασφαλώς και δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός. Αυτά που ακούγονται είναι αστειότητες...». Αυτά είπε ο υπουργός Αμυνας την Παρασκευή από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ. Εννοούσε προφανώς ότι τα καμιά 70αριά επιθετικά ελικόπτερα και τα 1.000 οχήματα των ΗΠΑ, λίγο παραδίπλα, έφευγαν για την πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για να ...μοιράσουν καραμέλες.

Μέτρα έστω και τώρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές


Η ΟΕΝΓΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμα φορά. Καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στις 2/12/21 8.30μμ ο αριθμός των εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένων βαρέως πασχόντων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών στη λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ ήταν 172 (εκατόν εβδομήντα δύο) σύμφωνα με την σχετική επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ – υπουργείου Υγείας.

Δεν φτάνει


Σε συνέντευξή του ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επαναλαμβάνει για τους εμβολιασμούς: «Υπάρχει μια παρεξήγηση πάνω στο τι κάνει το εμβόλιο. 

Το εμβόλιο δεν εμποδίζει τη μετάδοση. Γι' αυτό και μόνο ο εμβολιασμός δεν είναι αρκετός. 

«Η αναζήτηση της χαμένης κάλπης και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με την Αστυνομία σε νέες περιπέτειες»


Θεατρική παράσταση: "
Η αναζήτηση της χαμένης κάλπης και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με την Αστυνομία σε νέες περιπέτειες". Μια σπονδυλωτή παρωδία - υπερπαραγωγή (τίτλος πρωτότυπου: Εκλογές Σωματείου Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Νομού Εύβοιας).

Συντελείται ΕΓΚΛΗΜΑ!!!


Συντελείται ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

Συντελείται ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
07/12/1894

Πεθαίνει ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης Φερντινάν Ντε Λεσέπς, που διάνοιξε - μεταξύ άλλων – τις διώρυγες του Σουέζ και της Κορίνθου.

07/12/1902

Πεθαίνει ο Γερμανικής καταγωγής Αμερικανός σκιτσογράφος Τόμας Ναστ.