Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η κοινή αντεργατική σκυταλοδρομία πίσω από τον αποπροσανατολιστικό κουρνιαχτό

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Οσο η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνει ότι η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου όχι μόνο δεν μπορεί να είναι «δίκαιη» ή «για όλους», αλλά προϋποθέτει την ολομέτωπη κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, την παγίωση και συνεχή εμβάθυνση όλου του αντεργατικού πλαισίου, όσο επιβεβαιώνεται ότι όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου «τρέχουν» απαρέγκλιτα αυτήν την επίθεση σε μια συνεχή αντιλαϊκή

Αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία


ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Αντιφατικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του ιού στην κινεζική και την παγκόσμια οικονομία, στην «αρένα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Μεγαλώνει η ανησυχία σε όλο τον κόσμο από την πορεία της επιδημίας του νέου κορονοϊού 2019-nCoV, που ξέσπασε στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας τον περασμένο Δεκέμβρη και μέχρι σήμερα ευθύνεται για πάνω από 600 θύματα στην ηπειρωτική Κίνα (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, εκτός Κίνας είχαν καταγραφεί μόνο δύο νεκροί, ένας στις Φιλιππίνες και ένας στο Χονγκ Κονγκ).

"Και λέει η ιστορία για ένα λαό, απ' ουρανό πλασμένο και φωτιά..."


Ο αντιστασιακός αγωνιστής, εκπαιδευτικός και πολυγραφότατος συγγραφέας Χάρης Σακελλαρίου (1923-2007) υπήρξε σπουδαστής στο θρυλικό Παιδαγωγικό Φροντιστήριο του ΕΑΜ στο λεύτερο Καρπενήσι της Ανταρτοσύνης! Εκεί αναδείχτηκε σε πολύτιμο συνεργάτη των φωτισμένων παιδαγωγών Μιχάλη Παπαμαύρου, Κώστα Σωτηρίου και Γιώργη Μυρισιώτη, συμβάλλοντας μάλιστα και στη συγγραφή του περίφημου αναγνωστικού “Ελεύθερη Ελλάδα” της

Ξεδιπλώνεται γρήγορα το «σπιράλ» της εμπλοκής

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, με μεγάλη αποβατική ενέργεια στη Σκύρο (θέση Καλαμίτσα), η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας και ΗΠΑ, «Μέγας Αλέξανδρος 2020».

Διεξήχθη από τις 27/1 στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και του Αιγαίου, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόβαση έπαιξε το γαλλικό πλοίο αμφίβιων επιθέσεων «Dixmude», που - αφού πρώτα έκανε γυμνάσια στην Ανατ. Μεσόγειο με τουρκικές φρεγάτες -

Ενα «ατύχημα» που χτυπάει ξανά καμπανάκι...

Με αφορμή την έκρηξη στο διυλιστήριο της «Μότορ Οϊλ»
 
Ο εφιάλτης ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος ξύπνησε ξανά την Παρασκευή 31/1 με την έκρηξη στο διυλιστήριο της «Μότορ Οϊλ» στους Αγ. Θεοδώρους.
Το αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν τέσσερις εργάτες να τραυματιστούν σοβαρά, να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί να μοιραστούν σε άλλα νοσοκομεία για την περίθαλψή τους.

Ζωντανή μετάδοση από το 31ο Συνέδριο του ΕΚΑ

Παρακολουθείστε σε «ζωντανή» μετάδοση τις εργασίες του 31ου Συνέδριο του ΕΚΑ-Εργατικό Κέντρο Αθήνας από το κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube την παρακάτω διεύθυνση:

https://www.youtube.com/user/pamehellas

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης μέρας του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Αρχίζει, 9/2/2005, τις εργασίες του το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Κεντρικό ζήτημα του Συνεδρίου ήταν η εξέταση της πορείας του από την ανασυγκρότηση στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ισχυροποίησή του.

Το συνέδριο πήρε δύο αποφάσεις, η πρώτη «Πολιτική απόφαση για τα καθήκοντα του ΚΚΕ μέχρι το 18ο Συνέδριο» και η απόφαση «Για την κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα».

Οι φυλακισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ιτζεδίν, κάνουν απεργία πείνας


Οι φυλακισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ιτζεδίν, 9/2/1932, κάνουν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τρομοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ιτζεδίν: Τόπος μαρτυρίου, θυσίας και ηρωισμού

Το Ιτζεδίν δεν ήταν απλά ένας τόπος εξορίας.
 
 Ηταν τόπος μαρτυρίου και θυσίας.

Κυκλοφορεί, το πρώτο φύλλο του «Ριζοσπάστης»


Κυκλοφορεί, 9/2/1908, το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ριζοσπάστης», με διευθυντή τον Γεώργιο Φιλάρετο. Η νέα εφημερίδα, που είναι όργανο του Ριζοσπαστικού Συνδέσμου, προπαγανδίζει την ανάγκη για σοβαρή λαϊκή δράση κατά της μοναρχίας και την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας.

Η έκδοσή της σταματά το 1911 για να επανεκδοθεί το 1917 από τον Γιάννη Πετσόπουλο ως «εφημερίδα δημοκρατικών