Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει πρόγραμμα ΝΔ και απογοήτευση


Ο Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησε! Ο ίδιος που έλεγε τις προάλλες ότι «υπάρχουν κοινοί στόχοι» στα προγράμματα όλων των κομμάτων και ότι οι προτάσεις που καταθέτουν προεκλογικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ...«εργαλεία πολιτικής», έδωσε χτες ακόμα περισσότερες «διευκρινίσεις» για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οσα είπε πρέπει να τα ακούσει κάθε προοδευτικός και αριστερός άνθρωπος που ταλαντεύεται πάνω από την κάλπη. Να αποτελέσουν κριτήριο για να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν - ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε κόκκινο ορμητικό ποτάμι!

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από τη σημερινή συγκέντρωση, εδώ στον Πειραιά, θέλουμε να σας πούμε με όλη μας τη δύναμη: Ναι, μπορούμε!

Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς. Να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό!

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει εκεί, δεν πάει σε «προοδευτική» κυβέρνηση με Αντώναρους και καλέσματα σε χρυσαυγίτες


Ο Γ. Κατρούγκαλος είπε την αλήθεια, απλά σε λάθος χρόνο, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει κοινή αντιλαϊκή ατζέντα και στο Ασφαλιστικό, σημείωσε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Περί Βαρουφάκη...


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο 2015 είχε ως βασικό πρωταγωνιστή, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον «διαπραγματευτή» Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Βαρουφάκης έχει επιλεγεί στη θέση αυτή από την ηγετική ομάδα Τσίπρα-Δραγασάκη-Φλαμπουράρη ήδη από το 2013, διότι μπορούσε να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο τη διολίσθηση της στρατηγικής του κόμματος από την «αναδιανομή» και την αμφισβήτηση του συστήματος στην «παραγωγική ανασυγκρότηση» του ελληνικού καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν «παρασυρμένοι» ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση


Από τις 22 του Μάη μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και θα είναι από χέρι αντιλαϊκή γιατί στα στρατηγικά ζητήματα, όπως τα ματωμένα πλεονάσματα και η «πράσινη μετάβαση», τα τρία πρώτα κόμματα συγκλίνουν, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον «ΣΚΑΪ».

Επίκαιρα όσο ποτέ τα διδάγματα απ' τη Γενοκτονία των Ποντίων


 Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σήμερα, έναν αιώνα και πλέον από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, περίπου 350.000, και πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Πανενωσιακή Οργάνωση των Πιονέρων "Β. Ι. Λένιν"


Στις 19 Μάη 1922 ιδρύθηκε η Πανενωσιακή Οργάνωση των Πιονέρων "Β. Ι. Λένιν", μαζική, κομμουνιστική οργάνωση των παιδιών και εφήβων της ΕΣΣΔ. Η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών της Χώρας των Σοβιέτ με περηφάνια φορούσαν την κόκκινη γραβάτα. 

Ψαλιδοχέρηδες


Κανένα μήνυμα δεν «θόλωσε», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, επιβεβαιώθηκε κάθε προειδοποίηση του ΚΚΕ για το τι περιμένει τους εργαζόμενους την «επόμενη μέρα», όποιος κι αν είναι ο κορμός της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί.

Ενας ακόμα ψευτοκαβγάς πάνω στα συντρίμμια της αντιασφαλιστικής πολιτικής τους


Τ
η νέα επίθεση που ετοιμάζεται μετεκλογικά σε βάρος των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού περιέγραψε με μεγάλη σαφήνεια χτες ο Γ. Κατρούγκαλος, πρώην υπουργός Εργασίας, επί ΣΥΡΙΖΑ. Γνωστός και με το παρατσούκλι «ψαλιδοχέρης», που δικαίως του «κόλλησαν» εργαζόμενοι και συνταξιούχοι λόγω της αντιδραστικής μεταρρύθμισης που έφερε το 2016 στο Ασφαλιστικό, χτες ξεκαθάρισε ότι η «επόμενη μέρα» περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα χαράτσια για μια πενιχρή σύνταξη και για τους αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ.

Στου βούρκου μέσα τα νερά...


Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι εκτός πραγματικότητας. Γιατί, αν και ήταν μεν υπαρκτό, ήταν περιορισμένο το ποσοστό των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων που δεν ήξεραν, μπερδεύτηκαν, παρασύρθηκαν από τη μεγάλη αβάντα που έκανε μια ολόκληρη περίοδο το ίδιο το σύστημα και πρώτα απ' όλα τα ΜΜΕ, αλλά και άλλοι μηχανισμοί στη Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, εμφανίζοντάς τους ως αντισυστημικούς, ως παιδιά της διπλανής πόρτας, δίνοντάς τους πρόσβαση σε χώρους εργασίας με τις πλάτες των αφεντικών, σε φτωχογειτονιές με τις πλάτες διαφόρων παραγόντων, κρύβοντας συστηματικά την επικίνδυνη ναζιστική ιδεολογία τους και την ανάλογη δράση.

Το Podcast του 902.gr συναντά την "Ελληνοφρένεια"


Είναι γεγονός. Το τελευταίο podcast πριν τις εκλογές φιλοξενεί στο studio τους συντελεστές μιας από τις πιο δημοφιλείς και "παλιές" ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι δέσμευση στον λαό για μαχητική, ισχυρή αντιπολίτευση


Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι δέσμευση στον λαό ότι απέναντι σε όποια κυβέρνηση σχηματιστεί θα είμαστε μαχητική, ισχυρή αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 19/05/1824

Γεννιέται ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, πολιτικός και πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.

19/05/1864

Πεθαίνει ο Αμερικανός συγγραφέας Ναθάνιελ Χόθορν.