Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Αυτό που κρίνεται είναι το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
- Η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ υποχώρησε και στις ευρωεκλογές (ελαφρά) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι αρκετή η εξήγηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του συκοφάντησε τις ιδέες της Αριστεράς και έστρεψε τον κόσμο προς τα Δεξιά; Γιατί οι δυσαρεστημένοι πολίτες δεν πήγαν προς τ' αριστερά επιλέγοντας το ΚΚΕ και άλλες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις;

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία


Ο γνωστός εργοδότης-συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος, πλαισιωμένος και από την υπόλοιπη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος - Βασιλόπουλος - Κιουτσούκης), ο οποίος τάχα έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης της Fortuna Gaming, όμως συνεχίζει να την αξιοποιεί στις συναλλαγές του ως σήμερα. 

Το πολιτικό σύστημα προετοιμάζεται για «νέα Ίμια» στα ελληνοτουρκικά


«Ψήνεται συμβιβασμός» 

Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στο κλίμα έντασης που χαρακτηρίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι ανοιχτές τουρκικές απειλές και κυρίως η αναφορά (άρθρο στην «Καθημερινή» της Κυριακής) του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην πιθανότητα να υπάρξει θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ανησυχητικής αναμονής για το πώς και πότε θα ξεσπάσει μια ακόμη ελληνοτουρκική κρίση και – κυρίως – ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα τη διαχειριστεί.

Μόνο το ΚΚΕ μιλάει για αυξήσεις στους μισθούς και σταθερά εργασιακά δικαιώματα


Μόνο το ΚΚΕ μιλάει για σταθερά εργασιακά δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος μιλώντας στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προχωρήσει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με αποτέλεσμα να υπάρχει η 7ήμερη έως και 11ήμερη εργασία π.χ. στους γιατρούς.

Ο οδοστρωτήρας...

«...Ακούστε τι ζητάνε οι κύριοι! Θέλουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αν ισχύσει αυτό που διεκδικούν θα μας καταστρέψουν...».

Αυτά έλεγε με στόμφο ο δικηγόρος των εργολάβων στο Φυσικό Αέριο στη δίκη που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες εταιρείες ενάντια στους εργαζόμενους που απεργούσαν 12 μέρες για το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία. Ορισμένοι από αυτούς δουλεύουν 20 χρόνια «εργολαβικοί».

Σε αναστολή το «μπλόκο» στα διαγνωστικά, σε πλήρη ισχύ οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης

Την αναστολή της «κινητοποίησης» που πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες αποφάσισαν χτες το απόγευμα οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας. Ωστόσο, αυτό που... δεν αναστέλλεται είναι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν μόνιμα οι εργαζόμενοι και ο λαός για να μπορέσουν να κάνουν κάθε φορά τις απαιτούμενες διαγνωστικές εξετάσεις.

Α-μπε-μπα-μπλομ… Ο μη γένοιτο, αν βγει ο Κούλης


Έχουν διαφορές ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ κι ο Κούλης με τον Αλέξη; Οπωσδήποτε. Ποιος λέει το αντίθετο; Κι αν βγει ο Κούλης…
Για παράδειγμα, ο Κούλης λέει προεκλογικά ότι θα κόψει τις συντάξεις. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσει να το κάνει. Ενώ ο Τσίπρας δεν λέει προεκλογικά ότι θα κόψει τις συντάξεις. Το ότι έχει ήδη ψηφίσει το νόμο Κατρούγκαλου, που κόβει τις συντάξεις και που πήρε αναστολή μέχρι τις εκλογές, είναι άσχετο.

Κριτήριο ψήφου η Υγεία

Το «μπλόκο», με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι όλες τις προηγούμενες μέρες χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχουν ανάγκη από διαγνωστικές εξετάσεις, αποτελεί άλλη μια πλευρά της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες.

Τώρα χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ!


 Τώρα χρειαζόμαστε μια μαχητική δύναμη!
Στις βουλευτικές εκλογές, στις 7 Ιούλη, ψηφίζουμε ΚΚΕ! Ελεύθερα και ανυπότακτα! 
Γιατί:
§  Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτική που είναι συνώνυμη της φτώχειας, των μνημονίων, της εργασιακής ζούγκλας, του πανάκριβου σχολείου - εξεταστικού κέντρου, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Θωρηκτό Ποτέμκιν


 Εξέγερση των ναυτών,14/6/1905, στο Θωρηκτό Ποτέμκιν (ρωσική επανάσταση του 1905).

 Η εξέγερση –στην οποία πρωτοστάτησαν οι ναύτες μέλη του Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος - ξεκίνησε όταν το πλήρωμα αρνήθηκε να φάει το σκουληκιασμένο κρέας και πέταξε τους αξιωματικούς στη θάλασσα. Στο πλοίο σηκώθηκε η κόκκινη σημαία, ενώ το πλήρωμα κάλεσε τους ναύτες από τα άλλα πλοία, καθώς και το λαό της Οδησσού, όπου ήταν αγκυροβολημένο το Ποτέμκιν, να ξεσηκωθούν.

Ερνέστο (Τσε) Γκεβάρα


Γεννιέται, 14/6/1928, ο Αργεντινός κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο (Τσε) Γκεβάρα. Ο Τσε σπούδασε Ιατρική το 1947 ενώ το 1950 μαζί με το φίλο του Αλμπέρτο Γρανάδο πάνω σε μια θρυλική μοτοσικλέτα «Νόρτον» ταξιδεύουν στη Χιλή, το Περού, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, τον Ισημερινό και τον Παναμά. Μετά την αποφοίτησή του, θα επισκεφθεί ξανά χώρες της Λατινικής Αμερικής, γνωρίζοντας τους κοινωνικούς αγώνες και τις επαναστατικές εξεγέρσεις. Στη συνείδησή του καταγράφονται τα πάντα, ενώ το 1953 πηγαίνοντας στη Γουατεμάλα, θα γνωριστεί με Κουβανούς εξόριστους, συντρόφους του Φιντέλ Κάστρο που είχε φυλακιστεί μετά το κίνημα της 26ης Ιουλίου 1953.

Σχέδιο "ΚΟΡΩΝΙΣ"


Η μεγάλη μάχη του Γράμμου 14/6 - 21/8/1948

Η μεγάλη μάχη του Γράμμου, στη Βόρεια Πίνδο, κράτησε σχεδόν 70 μέρες. Αρχισε στις 14 Ιούνη του 1948 και τελείωσε, με τον περίφημο ελιγμό των δυνάμεων του ΔΣΕ στο Βίτσι, στις 20 προς 21 Αυγούστου του ίδιου έτους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια και σκληρότερο, από την άποψη των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα, πολεμικό γεγονός σ' όλη τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, που - αν μη τι άλλο - χρεοκόπησε στην κυριολεξία όλους τους ισχυρισμούς και την προπαγάνδα της ντόπιας αντίδρασης και των ξένων αφεντικών της, που υποστήριζαν ότι ο ΔΣΕ δεν ήταν πραγματικός εθνικοαπελευθερωτικός - επαναστατικός στρατός, αλλά μερικές συμμορίες κατσαπλιάδων.