Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η σαγιονάρα έγινε της μόδας

 Μετά τα ευτράπελα του βίντεο ...τα σοβαρά

«Διαταγή № 227. Ούτε βήμα πίσω.»


27-07-1942 «Διαταγή № 227. Ούτε βήμα πίσω.»

''Приказ № 227. Ни шагу назад.'' Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Καμία άλλη χώρα δεν πλήρωσε μεγαλύτερο τίμημα σε ανθρωπινές ζωές όσο η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Οι εκτιμήσεις μιλάνε για νούμερα μέχρι 27 εκατομμύρια θανάτους. εκ των οποίων το ένα τρίτο μόνο αφορούσε στρατιώτες και το υπόλοιπο άοπλους αμάχους.

«Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα! Δεν είναι τζόγος!

 
Από το παραμύθι του "εργαζόμενου – συνεργάτη του αφεντικού" σήμερα η κυβέρνηση πέρασε στο παραμύθι του "ασφαλισμένου – επενδυτή", που έχει τη δυνατότητα του "ατομικού κουμπαρά", να "τοποθετεί" δηλαδή τις ασφαλιστικές του εισφορές στα επενδυτικά πακέτα που ο ίδιος θα επιλέγει!

Νέο κάλεσμα ΗΠΑ σε «εποικοδομητικό διάλογο» για τις «εντάσεις στο Αιγαίο»


 Τηλεφωνική συνομιλία υπουργών Αμυνας ΗΠΑ - Τουρκίας, προς αναζήτηση «πραγματιστικών λύσεων»

Νέα ορμή στην προκλητικότητα της Τουρκίας συνεχίζουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ, καθώς, ενώ η Αγκυρα δεν σταματά βδομάδα να απειλεί με ανοιχτή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά από νησιά του Αιγαίου, εκείνες επιμένουν να υποβαθμίζουν τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις και να καλούν σε όλους τους τόνους «βρείτε τα», ώστε να διαφυλαχτεί η ΝΑΤΟική συνοχή, απαραίτητη για την αναμέτρηση με Ρωσία και Κίνα.

Ρήτρα...


Η πολυαναμενόμενη «κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής», που θα ελάφρυνε δήθεν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, δεν αποδείχτηκε απλά μία ακόμα «φούσκα». Οσα ανακοίνωσαν την περασμένη Δευτέρα οι προμηθευτές της Ενέργειας και αμέσως μετά η κυβέρνηση, σκιαγραφούν έναν άθλιο μηχανισμό μέσω του οποίου μονιμοποιούνται οι αυξήσεις - φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα, χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν!

Να μονιμοποιηθούν τώρα οι 5ετείς, 7ετείς και εποχικοί πυροσβέστες


 Τροπολογία

Αιτιολογική έκθεση

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται: «Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν και την περσινή χρονιά, είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια περιουσιών, καλλιεργειών και μιας ανθρώπινης ζωής.

Ο κομμουνιστή Δημάρχου Καβάλας Μήτσου Παρτσαλίδη


Η μάχη των εκλογών του 1934 μπορεί να ειδωθεί από την αρχή ως το τέλος της και ως μια μάχη της προσφυγιάς της Καβάλας.
Οι δεσμοί του συνδυασμού εκείνου με το προσφυγικό στοιχείο φαίνονται και από τα εξής:

Το 84% «κόβει» από τις βασικές του ανάγκες για να τα βγάλει πέρα

*
ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

 Με συνεχείς περικοπές σε βασικές ανάγκες προσπαθούν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να τα φέρουν βόλτα εξαιτίας της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά τους. Η ένταση της ενεργειακής φτώχειας και οι επιπτώσεις από την ακρίβεια αποτυπώνονται σε νέα έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Δικαίωση


Πριν από 4 χρόνια τέτοιες μέρες, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό συνέχιζαν στο Μάτι, σε στεριά και θάλασσα, να συλλέγουν άψυχα κορμιά, θύματα της μεγάλης τραγωδίας της 23ης Ιούλη, με τον τελικό απολογισμό να ξεπερνάει τους 100 νεκρούς. Σήμερα, 4 χρόνια μετά, η τραγωδία αυτή αξιοποιείται ως άλλοθι για να δικαιολογούνται άλλες «αφύσικες» καταστροφές και να συσκοτίζονται οι κρατικές ευθύνες.

Μέρα δράσης σήμερα για τα ζητήματα της συγκοινωνίας


Μέρα δράσης για τα ζητήματα των συγκοινωνιών της πόλης και συγκεκριμένα τα προβλήματα του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη 27 Ιούλη τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

«Το ωραίο, το μεγάλο και το συγκλονιστικό είναι οι ιδέες του ΚΚΕ»


Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά, η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Ιούλη, έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Τοξική» συναίνεση


Μπορεί τα διάφορα μέσα και οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζουν στη λεγόμενη «τοξική αντιπαράθεση», όμως για τον λαό υπάρχει η «τοξική συναίνεση» μεταξύ τους. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε μόνο η τελευταία περίοδος, που αυτή η συναίνεση καταγράφηκε σε κρίσιμα νομοσχέδια στη Βουλή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/07/1824

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς.