Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ο καθένας εκεί που τον κατατάσσει η ιστορία


Ο καθένας εκεί που τον κατατάσσει η ιστορία

ΚΚΕ δυνατό στήριγμα για το λαό


Παρά την υπερψήφιση της δεξιάς πολιτικής, μπορούμε να διακρίνουμε, τρία θετικά  στοιχεία από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πρώτο. Γίνεται όλο και πιο καθαρό, ότι παρά την ύπαρξη πέντε κομμάτων, υπάρχουν μόνο δύο πολιτικές που συγκρούονται. Η ΔΕΞΙΆ πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το χάλι που βιώνουμε καθημερινά. Η πολιτική που  εφαρμόζεται τα πολλά τελευταία χρόνια από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα, υλοποιώντας κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στους «σημαιοφόρους» της «πράσινης επίθεσης»

Εδώ σ' αυτές τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας κάναμε ένα βήμα με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά και την κατάκτηση ξανά της τρίτης θέσης. Τώρα πάμε για τα επόμενα με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, τη μόνη γνήσια, λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Στρατηγικός εταίρος της ΕΕ η Τουρκία για επικίνδυνες διευθετήσεις σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων


Παρέμβαση στη συζήτηση για την «έκθεση της Επιτροπής του 2022 για την Τουρκία» στα πλαίσια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

Τι θα πει Λαϊκή Αντιπολίτευση - Πλειστηριασμοί


Μαζί με το ΚΚΕ μπορούμε να σώσουμε τη λαϊκή κατοικία και τους μικρούς επαγγελματίες από τα funds και τα «κοράκια», που ετοιμάζουν νέες εξώσεις αξιοποιώντας τους νόμους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Οριστική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα Market In


Την οριστική δικαίωση των 11 εργαζομένων της «Market In» στα Γιάννενα, επισφράγισε η απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την αίτηση αναίρεσης της εταιρείας ενάντια στη δικαστική απόφαση του εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων.

Κάρολος Ντίκενς


 Σφοδρός επικριτής των κοινωνικών ανισοτήτων

Στις 8/2/1812 γεννήθηκε ο Κάρολος Ντίκενς, Αγγλος μυθιστοριογράφος, σφοδρός επικριτής των κοινωνικών ανισοτήτων που επικρατούσαν στη Βικτωριανή Αγγλία την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης.

30ετής σφαλιάρα για τον ελληνικό λαό και τις οικογένειές μας


 Θα το πληρώσουν ο λαός και οι αξιωματικοί. Φαίνεται τελικά ότι η ελπίδα δεν χάθηκε. Παραμένει ζωντανή και μέσα στις καρδιές μας. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβε το δικό μου το μυαλό από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, της 21ης Μάη 2023, ως συμπέρασμα από τα μηνύματα που μου έστειλαν συνάδελφοί μου στρατιωτικοί, που εκφράστηκαν αληθινά και ειλικρινά υπέρ του ΚΚΕ.

Στις γειτονιές ξέρουν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό και στους αγώνες του λαού


Η φορολογία έχει ταξικό πρόσημο και με όλες τις κυβερνήσεις ισχύει η λογική για να κερδίζουν οι λίγοι πρέπει να πληρώνουν οι πολλοί, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, μιλώντας στο κανάλι «Blue Sky» το βράδυ της Δευτέρας 5 Μάη.

Σφοδρές μάχες στην Αν. Ουκρανία και βορειότερα στο Μπαχμούτ


Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκρουσε μεγάλη ουκρανική επίθεση στο νότιο τμήμα της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των Ρώσων μισθοφόρων είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν έδαφος βορειότερα, γύρω από το Μπαχμούτ, χωρίς φυσικά κάτι από τα δύο να μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως, αφού παράλληλα με τις συγκρούσεις στο πεδίο των μαχών μαίνεται και ο πόλεμος της προπαγάνδας. 

Με ένα δυνατό ΚΚΕ οι εργαζόμενοι θα είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα


Οι εργαζόμενοι πρέπει να στραφούν στο ΚΚΕ για να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα, με ένα δυνατό ΚΚΕ και ένα δυνατό εργατικό κίνημα, τόνισε μιλώντας στο «Attica tv» ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Απροστάτευτος ο λαός της Αττικής απέναντι στον κίνδυνο πλημμύρας


Πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, και ενώ η συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία έμοιαζε ίσως ανεπίκαιρη, ήταν αρκετή μια δεκάλεπτη μπόρα (31/5/23) για να μετατραπούν οι δρόμοι ξανά σε ποτάμια, στην πολυπαθή Δυτική Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το ΚΚΕ, που πολύμορφα έχει αναδείξει ότι οι κίνδυνοι από νέες καταστροφικές πυρκαγιές, η ανεπάρκεια αντιπλημμυρικής προστασίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής και συνολικότερα υπογραμμίζουν την ανάγκη να βγει ο λαός στην αντεπίθεση απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/06/1799

Γεννήθηκε ο Ρώσος ποιητής και συγγραφέας, Αλεξάντερ Πούσκιν. 

Αλέξανδρος Πούσκιν