Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

H κατάντια της συνδικαλιστικής μαφίας


 
Χωρίς σχόλια η κατάντια του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής μαφίας

«Γλέντι» με το Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας



Οι ακομμάτιστες συγκεντρώσεις του ΕΚΘ


Ενώ στον ταξικό πόλο την 1η ΜΑΗ γίνεται επιθεώρηση δυνάμεων για την οργάνωση της ταξικής πάλης …………… 

Η νεολαία μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Το πολυνομοσχέδιο - σκούπα της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση ψηφίστηκε τελικά τη Μεγάλη Τρίτη, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τον βαθύ αντιδραστικό χαρακτήρα της επιδίωξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ξεμπερδεύει με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση, που ακριβαίνουν το αγαθό της μόρφωσης, φτωχαίνουν και διαστρεβλώνουν το περιεχόμενό της.

Αποκαλυπτική η γύμνια των εργατοπατέρων και στη Θεσσαλονίκη


Σχόλιο, της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την γύμνια των εργατοπατέρων στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπως αυτή αναδείχθηκε και μέσα από τη συγκέντρωσή τους.

 Εκεί, όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, μαζεύτηκαν καμιά εκατοσταριά τάχα «ακομμάτιστοι», δηλαδή όλη η αφρόκρεμα της αντιλαϊκής πολιτικής (Νοτοπούλου, Καϊλή κ.ά.) με τους παρατρεχάμενούς τους, αλλά απουσίαζαν οι εργάτες.

Οι πρώτες γυναίκες εκτελούνται στην Καισαριανή

Για πρώτη φορά, στην Αθήνα, γυναίκες οδηγούνται μπροστά στο Γερμανικό απόσπασμα, 3 Μάη 1944. Πέντε αγωνίστριες ανάμεσά τους μια μάνα με την κόρη της

Μετά την ανθρωποσφαγή στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής, της 1ης του Μάη 1944, οι εκτελέσεις και η τρομοκρατία συνεχίστηκαν και τις υπόλοιπες μέρες.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λένε ότι οι ευρωεκλογές είναι πρόκριμα για το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Γιατί να στηρίξει κανείς το ΚΚΕ;


-- ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λένε ότι οι ευρωεκλογές είναι πρόκριμα για το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και με αυτό το κριτήριο καλούν το λαό να ψηφίσει. Το ΚΚΕ, αντίθετα, καλεί σε ψήφο για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση. Γιατί να το στηρίξει κανείς;

Eιδική έκδοση του «Οδηγητή» για τις εκλογές!

Λίγες μέρες πριν από τις κάλπες της 26ης Μάη, ο «Οδηγητής» κυκλοφορεί σε μια ειδική προεκλογική έκδοση 16 σελίδων, που θα διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στη μειωμένη τιμή του 1 ευρώ.

Το εξώφυλλο του «Οδηγητή» στέλνει το μήνυμα για: «Δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση της φτώχειας και των πολέμων - Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Η ύλη της ειδικής έκδοσης του «Οδηγητή» περιλαμβάνει:

Οι ματωμένοι Μάηδες

«Από το Σικάγο στην Καισαριανή - Ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική». Μέρα της εργατικής τάξης, σύμβολο του αγώνα της για κοινωνική απελευθέρωση, η Πρωτομαγιά είναι βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Από τις ιστορικές Πρωτομαγιές ξεχωρίζουμε την «αφετηρία» της 1ης Μάη το 1886 στο Σικάγο, το «ματωμένο Μάη» του 1936 στη Θεσσαλονίκη και τη θυσία 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.