Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Απάντηση στις απειλές της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ εναντίον των συνδικάτων


Σταθερή στον κυβερνητικό και εργοδοτικό της ρόλο η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με ανακοίνωση της καταγγέλλει όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο και κινητοποιούνται.

Βρίσκονται σε εξέλιξη απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους. Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχο τους την επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και την κυβέρνησή της.

Κανείς εργαζόμενος χωρίς Δώρο Χριστουγέννων


Οι μισθωτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης), δικαιούνται Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα (ΕΓΣΣΕ έτους 2010).

Το Δώρο Χριστουγέννων για τον αμειβόμενο μισθωτό με μηνιαίο μισθό, αποτελείται από 1 μισθό εφόσον απασχολήθηκε από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους και από 25 ημερομίσθια στον αμειβόμενο με ημερομίσθιο για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ανάγκη η ενίσχυση της ιδεολογικής και πολιτικής πάλης ενάντια στον αντικομμουνισμό


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Πλούσια η ανταλλαγή πείρας στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις, η πείρα και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις Βρυξέλλες με θέμα «Τα Κομμουνιστικά

Καραμπινάτη κρατική στήριξη των τραπεζών

   «Καραμπινάτη κρατική στήριξη των τραπεζών» χαρακτήρισε το σχέδιο «Ηρακλής» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τονίζοντας ότι πρέπει να πληρώσουν οι μέτοχοι των τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια για να πάρουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

   Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε πως στόχος το σχεδίου «Ηρακλής» είναι η απαλλαγή των τραπεζών από μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων για να χρηματοδοτηθεί η καπιταλιστική άδικη ανάπτυξη και το εργαλείο είναι η τιτλοποίηση των «κόκκινων» δανείων με κρατική εγγύηση.

Το παραμύθι για το ΝΑΤΟ που θα προστάτευε τα σύνορα της Ελλάδας έχει τελειώσει


Έχει τελειώσει το παραμύθι ότι αν η Ελλάδα είναι το «καλό παιδί» του ΝΑΤΟ θα προστατεύσει τα σύνορά της, τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», το βράδυ της Τετάρτης 11 Δεκέμβρη.

Υπογράμμισε πως η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Άγκυρας που είναι η δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή.

Το βιβλίο είναι σύντροφος παντός καιρού

Οι γιορτές ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια αφορμή για προσφορά. Σε αγαπημένα πρόσωπα, φίλους ή στον εαυτό σου (ναι, όσο και να νοιάζεσαι για τους γύρω σου, ακόμα και «αυτός» δικαιούται που και που να ―και νιώθει ευχάριστα όταν― τον θυμάσαι) ένα βιβλίο παραμένει πάντα δώρο ξεχωριστό.

 Το βιβλίο είναι σύντροφος παντός καιρού, κι όχι απλά μια καλή λύση για τις γιορτές.

Έτσι κι εμείς προτείνουμε σήμερα μερικά βιβλία που ξεχωρίσαμε μες στη

Λόχος των Σπουδαστών - «Λόρδος Μπάιρον»


 To 1941 άρχισαν να δημιουργούνται οι πρώτες αντιστασιακές ομάδες φοιτητών στα πανεπιστήμια με την καθοριστική συμβολή της ΟΚΝΕ, ενώ στα τέλη του 1941 και στις αρχές του 1942 δημιουργούνται οι φοιτητικές Λέσχες του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθήνας, οι οποίες μετά την ίδρυση της ΕΠΟΝ μαζικοποιούνται με εκατοντάδες φοιτητές και εμπλουτίζουν τη δράση τους.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου από το Σεπτέμβρη του 1941 έχουμε τους πρώτους νεκρούς φοιτητές, εκτελεσμένους με την κατηγορία της αντίστασης στις δυνάμεις κατοχής.

«Bγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά»

Πίσω από τις θέσεις του Γ. Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι και μεγάλα συμφέροντα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι στο ΚΚΕ «έχουμε αρχές, δεν είμαστε σαλταδόροι της πολιτικής».

Με αυτό τον τρόπο απάντησε στον πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 που «συνειδητά και προβοκατόρικα» έκανε «μια επίθεση ανήθικη» στο ΚΚΕ στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Απαιτούν την καταβολή της 13ης σύνταξης

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων το Σάββατο 14 Δεκέμβρη στα Προπύλαια στις 12.30 μ.μ., στο οποίο θα πάρουν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα.

«Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στον οποίο θα εκθέσουν και θα διεκδικήσουν τη λύση των

Στον αγώνα για καλύτερους όρους δουλειάς και λαϊκά δικαιώματα έχουν θέση όλοι οι Έλληνες σε όλες τις χώρες


Είναι αλήθεια ότι οι εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας, με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα μνημόνια, που προκάλεσαν και νέα κύματα μετανάστευσης -ιδιαίτερα νέων ανθρώπων κι όχι μόνο- έφεραν στο προσκήνιο πιο επιτακτικά το αίτημα της συμμετοχής αυτών των ανθρώπων στις εκλογικές διαδικασίες στη χώρα μας.
Όπως έχουμε πει πολλές φορές, και το έχουμε αποδείξει, το ΚΚΕ αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το θέμα αυτό χωρίς τακτικισμούς, με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης που θα διευκολύνει τους Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό, που έχουν δεσμούς

Τσινγκίζ Αϊτμάτοφ


Ο Τσινγκίζ Αϊτμάτοφ γεννήθηκε, 12/12/1928, στο χωριό Σεκέρ της Κιργιζίας (τότε αυτόνομη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία). Εκανε σπουδές σχετικές με τη γεωργία και κτηνοτροφία. Το 1952 άρχισε να δημοσιεύει διηγήματα στα κιργιζιανά.

Δραστηριότητα, που συνέχισε παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση στη γεωργία και κτηνοτροφία.

Το 1956 έγινε δεκτός στα ανώτερα λογοτεχνικά μαθήματα στη Μόσχα, ολοκληρώνοντάς τα το 1958. Την ίδια χρονιά, το περιοδικό «Οχτώβρης» δημοσιεύει το διήγημα «Πρόσωπο με πρόσωπο», σε μετάφραση από τα

Ο ΕΛΑΣ κινείται κατά των βρετανικών εγκαταστάσεων στα «Παραπήγματα»


Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Σχολής Ευελπίδων, 12/12/1944, ο ΕΛΑΣ κινείται κατά των βρετανικών εγκαταστάσεων στα «Παραπήγματα» (Μέγαρο Μουσικής), όπου έδρευε σημαντική στρατιωτική δύναμη, συνεπικουρούμενη από τανκς και πυροβολικό. 
Έπειτα από πολύωρη μάχη, που κράτησε έως τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, ο ΕΛΑΣ επικράτησε, πιάνοντας 200 περίπου αιχμαλώτους και αρκετό οπλισμό.