Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ζούκοφ υποχρεώνει τον Ναζί στρατάρχη να σηκωθεί και να υπογράψει


Ναζί στρατάρχης : Φέρε μου να υπογράψω
Ζουκοφ : Όχι! ΕΣΥ να έρθεις εδώ να υπογράψεις !

11/5/1936 «Επέσατε θύματα... »

 
- Κατάρα στους δολοφόνους!

Εκατόν πενήντα χιλιάδες κραυγές βγαλμένες μέσα από ανταριασμένα στήθεια βροντήξανε χτες το πρωί στην πλατεία της Ελευθερίας στη Σαλονίκη και γέμισαν την Ελλάδα.

Παράνομη η αυριανή απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ


Απαγορεύουν κάθε απεργία εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις!» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας ότι «η επίθεση εναντίον κάθε δίκαιου εργατικού αγώνα είναι επίθεση απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που δίνει την μάχη της επιβίωσης. Η νίκη κάθε συνδικάτου, η νίκη κάθε εργατικής διεκδίκησης είναι ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των συνθηκών και την διεκδίκηση αυξήσεων σε όλους τους κλάδους.

Ο αστικός μύθος των δύο ολοκληρωτισμών που έγιναν ένας... και μια επέτειος που τους στοιχειώνει!


Η εξίσωση του φασισμού/ναζισμού με τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό είναι επίσημη ιδεολογία και πολιτική του ευρωατλαντικού άξονα, ο οποίος δαπανά εκατομμύρια για την επιτυχία της. Κι αν όλα ξεκίνησαν με την πάλη της «δημοκρατικής» και «ελεύθερης» ΕΕ ενάντια «στα δύο άκρα» που σημάδεψαν την ιστορία της, τα τελευταία χρόνια οι μάσκες έπεσαν και η αρχική επιδίωξη φάνηκε καθαρά.

Ποιος είναι ο κύριος;

 

Στο βίντεο - εκδοχές του οποίου έχουν δημοσιεύσει διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (protothema.gr, thesstoday.gr, κ.ά) - από τα σημερινά γεγονότα στο ΑΠΘ υπάρχει ένα τουλάχιστον περίεργο περιστατικό.

Μιλούν για πυρηνικές απειλές οι ΗΠΑ που έριξαν δύο ατομικές βόμβες


Δεν έχουμε κανένα λόγο να συμμετέχουμε στον πόλεμο και στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στο «kontra» και σχολίασε ότι μιλούν για πυρηνικές απειλές οι ΗΠΑ που είναι η μοναδική χώρα που έριξε δύο ατομικές βόμβες. 

Σαλβαντόρ Νταλί

 
Ο Σ. Νταλί , αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της τέχνης του 20ού αιώνα. Μπορεί να κατέληξε ένας συντηρητικός καθολικός, ως καλλιτέχνης, όμως, τουλάχιστον στην αρχή της δράσης του, λειτούργησε πρωτοποριακά και, ενίοτε, επαναστατικά στη σύγχρονη τέχνη.

Η Ουκρανία «δεν επιτρέπεται» να χάσει τον πόλεμο διαμηνύουν ΕΕ - ΝΑΤΟ


Η Ρωσία συνεχίζει πυραυλικά χτυπήματα στα νότια και ανατολικά

 Συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία, με ένταση της στρατιωτικής βοήθειας και της οικονομικής ενίσχυσης από τη Δύση προς το Κίεβο - με το βλέμμα και στην «ανοικοδόμηση» - ενώ η ρωσική εισβολή επικεντρώνεται στο Ντονμπάς και σε στόχους αποθήκευσης ΝΑΤΟικού εξοπλισμού.

«Εις σάρκα μίαν» σχέδια συνεκμετάλλευσης και πολεμική εμπλοκή

 
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ

 Με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ μίλησε χτες ο Ν. Παναγιωτόπουλος, την ώρα που μεθοδεύεται αποστολή και άλλου πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο «σταθμό Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης


Οι συνθήκες εργασίας που βιώνει το σύνολο των εργαζόμενων
στο έργο απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου και έχουν επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες, αποτελούν το τελευταίο(;) επεισόδιο μιας δραματικής σειράς (διάρκειας 16 χρόνων) για τους εργαζόμενους του έργου και συνολικά για το λαό της Θεσσαλονίκης.

Μέρα ντροπής για τον Δήμο Θεσσαλονίκης


Στις 9 Μάη, η Θεσσαλονίκη τιμά την εξέγερση της εργατιάς το 1936, που κατέληξε στη δολοφονία δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά.

Στις 9 Μάη, όλος ο κόσμος, τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ενάντια στο τέρας του ναζισμού, το 1945.

Ο κ.Βορίδης της ΝΔ και της… Ιστορίας


Τι θα ήταν η Ελλάδα αν δεν ήταν στη “σωστή” πλευρά της Ιστορίας κι “αν ακούγαμε την Αριστερά”; Μα τότε “η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς”. 

Ποιος έκανε αυτή την βαθιά ανάλυση; Ο υπουργός Εσωτερικών Μ.Βορίδης από βήματος συνεδρίου ΝΔ. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 11/05/1771

Γεννιέται η Λασκαρίνα Πινότση, η γνωστή Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης του 1821.