Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε βάρος της Παλαιστίνης


Η υπογραφή των λεγόμενων «συμφωνιών του Αβραάμ» την περασμένη Τρίτη, 15 Σεπτέμβρη, στον Λευκό Οίκο ανάμεσα σε Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν, που εμφανίστηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως «ιστορική», αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους στην κρίσιμη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Διαβεβαιώνει το κεφάλαιο ότι διαθέτει το «know-how» για να το στηρίξει


Τη διαβεβαίωση στο κεφάλαιο ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «κοστολογημένες» και «ρεαλιστικές», καθώς και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει το «know-how» να τις εφαρμόσει, παρείχε ο Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη.

Κλιμακώνουμε με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24/9!


24ωρη Πανελλαδική Απεργία Πέμπτη 24/9

Συγκέντρωση στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας στις 12μ.μ. 

Με «φιέστες», επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δε θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Με τη νέα έξαρση της πανδημίας κατέρρευσε το παραμύθι περί «ετοιμότητας» της κυβέρνησης και της ΕΕ


Τις ευθύνες κυβέρνησης - ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας καταγγέλλει σε δήλωσή του ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στο κανάλι «Κόντρα».

“Λοιπόν, πως τα περνάτε στον καπιταλισμό;”


Ο αριθμός των Ρώσων με εισόδημα κάτω του ελάχιστου ορίου διαβίωσης αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατά 1,3 εκατομμύρια άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, φθάνοντας τα 19,9 εκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν το 13,5 % του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής υπηρεσίας (Rostat).

Συνειδητά η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος της πανδημίας χωρίς μέτρα τα σχολεία


Συνέντευξη του «Ριζοσπάστη» με την Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, και τον Ανδρέα Καργόπουλο, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ εκλεγμένο με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Μια βδομάδα λειτουργίας των σχολείων με όλους τους μαθητές, και τα προβλήματα και οι ελλείψεις αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν έκανε απολύτως τίποτα όλο το καλοκαίρι για να προετοιμάσει τη φετινή σχολική χρονιά με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει, και δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την Παιδεία και την ασφάλεια των μαθητών.

«Μπράβο στην ΚΝΕ, μπράβο στο ΚΚΕ»


«Μπράβο στην ΚΝΕ, μπράβο στο ΚΚΕ, είναι μεγάλη τονωτική ανάσα, όχι μόνο για τη νεολαία, αλλά για όλους τους εργαζόμενους», «Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να φιμώσουν το ανατρεπτικό μήνυμα που εκπέμπει το ΚΚΕ και και ΚΝΕ, ήθελαν να δείξουν ότι έχουν "παγώσει" όλα, αλλά δεν το κατάφεραν, ήδη ο κόσμος μιλάει για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Διπλό τεύχος της ΚΟΜΕΠ


Καμιά πρόταση αστικής διαχείρισης δεν μπορεί να ακυρώσει

 τις νομοτέλειες της καπιταλιστικής παραγωγής

 
«Ο μεγάλος ασθενής δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού που σαπίζει προβάλλει στα μάτια των λαών σε όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Το μακιγιάζ της αστικής προπαγάνδας έχει βελτιωθεί, αλλά δεν μπορεί να κάνει θαύματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πραγματικότητα των μισθών πείνας, της φτώχειας, της αυξημένης ανεργίας, της αδυναμίας των δημόσιων συστημάτων Υγείας δεν θα αποτελέσει «μια σύντομη παρένθεση».

Οι ναζιστές πρώην και νυν χρυσαυγίτες είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του λαού.


Αυτήν την καταδίκη πρέπει να επικυρώσει και το δικαστήριο

Με αφορμή την επικείμενη απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Αντώνη Αντανασιώτη, Αγγελο Βρεττό, Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, Μάνο Μαλαγάρη, Τάκη Σαπουντζάκη και Χάρη Στρατή.

* * *

Πεθαίνει ο Γιώργος Σεφέρης


Πεθαίνει, 20/9/1971, ο τιμημένος με Νόμπελ Έλληνας ποιητής Γιώργος Σεφέρης (Γιώργος Σεφεριάδης). Η κηδεία του μετατρέπεται σε μαζική λαϊκή διαδήλωση κατά της Χούντας.

Ο Γιώργος Σεφέρης καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Γεννιέται ο Άπτον Μπελ Σίνκλερ


Γεννιέται, 20/9/1878, ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος Άπτον Μπελ Σίνκλερ, συγγραφέας .

Το 1900 παντρεύτηκε τη Μέτα Φιούλερ. Απέκτησαν ένα γιο.

Το 1901 έγραψε το βιβλίο Άνοιξη και σοδειά.

Το 1903 εξέδωσε Το ημερολόγιο του Άρθουρ Στίρλιγκ.