Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Θεόφιλος Καΐρης, φωτισμένος δάσκαλος


Στις 19 Οκτωβρίου 1781 γεννιέται στην Ανδρο ο Θεόφιλος Καΐρης. Ενας από τους φωτισμένους «Δασκάλους του Εθνους». Μετά τις πρώτες του σπουδές στην Ακαδημία των Κυδωνιών της Μ. Ασίας φεύγει για την Ιταλία και στη συνέχεια το Παρίσι, όπου σπούδασε μαθηματικά και φιλοσοφία. Στο διάστημα αυτό διαμορφώνει τις απόψεις του για τη θρησκεία, οι οποίες τον έφεραν αντιμέτωπο με την Εκκλησία και την Ιεραρχία.

Η αποφυλάκιση του διαβόητου Πατέλη προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα


Η αποφυλάκιση του διαβόητου Πατέλη, στελέχους της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μόλις ένα χρόνο από την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης πλέον των 10 ετών, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Στον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και η Πολιτική Προστασία


Την ώρα που καταστρέφεται ο δασικός πλούτος της χώρας και οι πλημμύρες βάζουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες, ενώ η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης γίνεται από έναν κρατικό μηχανισμό όπου ο κύριος φορέας πολιτικής προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικά μέσα, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι έχει εντάξει την Πολιτική Προστασία στον 3ο γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ. 

Απεργία στις 21 Οκτώβρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 
ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 
ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ 
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

Αλλη μια «γαργάρα» της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις


 «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ήταν για άλλη μια φορά η απάντηση της ΕΕ απέναντι στην κλιμάκωση της προκλητικότητας της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο.

Απελευθέρωσης του Βόλου

Από την συγκέντρωση για την απελευθέρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Την Πέμπτη 19 Οκτώβρη 1944, ο Βόλος ελευθερώνεται από το 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ.


Η μέρα της απελευθέρωσης του Βόλου

"Ηταν εκείνη η μουντή, βροχερή μέρα στις 19 Οκτώβρη 1944, που οι Γερμανοί κατακτητές, κυνηγημένοι από τις δυνάμεις του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, εγκατέλειπαν το Βόλο.

Πινγκ - πονγκ

 


Με ένα «πινγκ - πονγκ» στην πλάτη του λαού, που μετράει ακόμα τις ζημιές από την κακοκαιρία, κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι κρύβουν κάτω από το χαλί τις ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά τον κρατικό μηχανισμό για τις μεγάλες καταστροφές στην Αττική από τις νεροποντές των προηγούμενων ημερών, χωρίς μάλιστα τα καιρικά φαινόμενα να έχουν την ένταση και τη διάρκεια που εκτιμούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι.

Από τα Βαλκάνια έως τον Ινδικό Ωκεανό η εμπλοκή της Ελλάδας

 
 
Μίλησε για συνομιλίες ΗΠΑ - Ελλάδας «για το πού μπορούμε να πάμε μαζί»

Η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας και η ενεργότερη εμπλοκή της στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο έως και τον Ινδικό Ωκεανό, βρέθηκε στο επίκεντρο του τρίτου Στρατηγικού Διαλόγου και της Τροποποίησης της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε τέτοιες αποφάσεις


Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας.

Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της σημερινής δικασίμου, θεώρησε, κατά πλειοψηφία, πως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, παραβλέποντας ουσιαστικά την επικινδυνότητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Δήλωση του Ν. Μπογιόπουλου για την κατάπτυστη αγωγή της ΕΑΑΣ σε βάρος του


 Ο αντικομμουνισμός κάποιων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το διάταγμα του 1947 όταν το εμφυλιοπολεμικό κράτος βάφτιζε τον ΔΣΕ "ληστοσυμμορία" και επικήρυξε τους μαχητές του σαν "ληστές".

Μην εξοργίζεστε – Για τον Ψαριανό πάντα υπάρχει και πιο κάτω


Αυτός ο τύπος λέγεται Ψαριανός:

Ο Δ. Κουτσούμπας στην εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»


Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τα σχέδιά της για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αλλά και την ώρα που η αντιπαράθεση για τα ζητήματα της Υγείας ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με όρους δικομματικού καυγά, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, το ΚΚΕ με υπεύθυνο τρόπο συζητά με τους υγειονομικούς, στηρίζει την οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεών τους, καταθέτει την ολοκληρωμένη πρότασή του για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/10/1784

Γεννιέται ο Θεόφιλος Καΐρης, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νεοελληνικού Διαφωτισμού.

19/10/1814

Γεννιέται ο ζωγράφος Θεόδωρος Βρυζάκης.