Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

«Ζήτω το Πένθος»

Η νέα παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη: «Ζήτω το Πένθος»

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης έρχεται με το εμβόλιο στο χέρι, μοιράζει δόσεις αντικόβιντ με θρομβώσεις κραυγάζοντας: «στο μετρό μου δεν κολλάει, στο εφετείο κολυμπάει» και παρουσιάζει τον επετειακό μονόλογο: «Ζήτω το Πένθος» Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπάντ.

Ήταν άθλος. Ανεβάζουμε πιο ψηλά τον πήχη. Το ΚΚΕ θα τα καταφέρει!


Οι τετραήμερες εργασίες του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ολοκληρώθηκαν πριν λίγο με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του Κόμματος, ενώ η νέα ΚΕ στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε ομόφωνα για Γενικό Γραμματέα της τον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτό που κατάφερε το ΚΚΕ ήταν ένας πραγματικός άθλος, σε δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Εκφυλισμένη εκδοχή της ατομικής ευθύνης που δείχνει την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης


Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με "δωράκια" στη νεολαία. 

Τα παραπάνω συνιστούν την πιο εκφυλισμένη εκδοχή "της ατομικής ευθύνης" και δείχνουν την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης.

Εγκληματική η αδιαφορία των κυβερνήσεων


Τα προβλήματα των μεταναστών εργατών γης στα χωράφια της Νέας Μανωλάδας παραμένουν και ανακυκλώνονται.

Για άλλη μια φορά οι άθλιες καλύβες διαμονής εργατών γης έγιναν στάχτη αφήνοντας άστεγους 200 περίπου μετανάστες από το Μπανγκλαντές.

Εκλογή Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της εξέλεξε το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο αποτελείται από 13 μέλη.

Η σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η εξής:

Αστική δημοκρατία


Το βράδυ το ανεξάρτητο δικαστήριο έβγαλε παράνομη την απεργία (https://www.imerodromos.gr/to-anexartito-dikastirio…/), που από βραδίς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε κάνει αγωγή για να βγει παράνομη, που το πρωί “ήλπιζε” ο Μητσοτάκης ότι θα κηρυχτεί παράνομη, που πριν μια βδομάδα είχε ψηφίσει νόμο για να βγει (κι αυτή κι όλες οι άλλες) παράνομη και που σήμερα πανηγυρίζουν κανάλια και σμπίροι ότι βγήκε παράνομη.

Υπογράφεται η Συνθήκη των Βερσαλλιών


28 Ιούνη 1919

Αφού οι νικήτριες δυνάμεις συνέτριψαν τη Γερμανία στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, άρχισαν να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τη μεταπολεμική ρύθμιση της κατάστασης. Τα σχέδιά τους αυτά αφορούσαν το ιμπεριαλιστικό ξαναμοίρασμα του κόσμου, την κατάπνιξη των επαναστατικών και εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, την υποδούλωση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, με σκοπό την αύξηση των κερδών των χρηματιστικών μονοπωλίων και τη διατήρηση του εκμεταλλευτικού, του καπιταλιστικού συστήματος, που είχε κιόλας μπει στο στάδιο της γενικής κρίσης.

Πεδίο επενδύσεων και παραπέρα εμπορευματοποίησης οι ανάγκες και τα δικαιώματα των γυναικών


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  

Τα μεγάλα λόγια για τα «θεμελιώδη δικαιώματα» των γυναικών στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, οι υποκριτικές διαπιστώσεις για τα «εμπόδια που καθιστούν δυσχερή την πλήρη πρόσβαση» στις σχετικές υπηρεσίες, καθώς και οι προτροπές στα κράτη - μέλη να «εξασφαλίσουν καθολική πρόσβαση» στα συναφή δικαιώματα, βρήκαν για άλλη μια φορά θέση στην ατζέντα της ΕΕ και στο ψήφισμα που συζήτησε τις προηγούμενες μέρες η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Ο άνθρωπος μόνος του/ είναι άσχημο να ‘ναι» (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι)


Όταν έχεις στα χέρια σου πρόσκληση «για να παρευρεθείς στην εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, την Πέμπτη 24/6/2021…» -τιμή πραγματικά πολύ μεγάλη- …προετοιμάζεσαι. Ανάλογα. Όμως ... όταν με το καλό φθάνεις στο χώρο… και βλέπεις -«στου κήπου την κορομηλιά» -αυτό που βλέπεις- «δίπλα στο μπαλκονάκι- λες … από μόνος σου- Προς τι, αδελφέ μου» «γείτονα» Προς τι; …Αφού μπορεί να είναι τόσο ωραίες οι πατρίδες μας… προς τι τα λοιπά άλλα; Τα άβολα;

Μείωση του συγκοινωνιακού έργου που εκτελεί ο ΟΑΣΘ κατά 40%


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Μείωση του συγκοινωνιακού έργου που εκτελεί ο ΟΑΣΘ κατά 40%

Όσο βαθαίνει η ιδιωτικοποίηση του συγκοινωνιακού έργου τόσο θα βαθαίνουν και τα προβλήματαπου αυτή δημιουργεί στη ζωή και την καθημερινότητα τόσο του επιβατικού κοινού όσο και των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ!

Το ξεπούλημα το πληρώνουμε από τα θεμέλια…


Οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν στο Ελληνικό. Ο Μητσοτάκης με κράνος και εργατικό γιλέκο βρέθηκε στην έκταση για δηλώσεις και φωτογραφίες. Ο κρατικός μηχανισμός ανέλαβε να ισοπεδώσει κτίρια και εγκαταστάσεις για να παραδώσει το «οικόπεδο» στη LAMDA Development…

Εικόνες εγκατάλειψης στο νησάκι όπου εκτελέστηκαν κομμουνιστές


ΛΑΖΑΡΕΤΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Εικόνες εγκατάλειψης στο μαρτυρικό νησάκι Λαζαρέτο στην Κέρκυρα που αποτελεί ιστορικό μνημείο του λαού μας καθώς εκεί το 1943 δημιουργήθηκε στρατόπεδο συγκέντρωσης από τους Ιταλούς, ενώ την περίοδο 1946-1954 αποτέλεσε τόπο εκτέλεσης κομμουνιστών και αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/06/1912

Γεννιέται η Αμαλία Φλέμινγκ, σύζυγος και συνεργάτιδα του Βρετανού επιστήμονα Αλέξανδρου Φλέμινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη.

28/06/1914

Δολοφονείται στο Σεράγεβο ο Αυστριακός δούκας Φραγκίσκος - Φερδινάνδος, γεγονός που στάθηκε αφορμή για την έκρηξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.