Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Λόχος Νεολαίας της 20ής Ταξιαρχίας του ΔΣΕ


Ο Λόχος Νεολαίας με επίκεντρο την περιοχή Βερτίσκο ανήκε στη δύναμη της 20ής Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, που έδρασε από το Σεπτέμβρη του 1948 μέχρι και τα τέλη του α' τριμήνου του 1949, σε μια περιοχή που εκτεινόταν νότια από το Αγιο Ορος και τη Χαλκιδική στο Χολομώντα, το Βερτίσκο, τα Κερδύλλια και τη Νιγρίτα, μέχρι τα Κρούσια στο Κιλκίς.

Το δικαίωμα των σπουδών στους νόμους της αγοράς


Παρακολουθώντας στα ΜΜΕ κάποιες εκπομπές για τη φοιτητική στέγη, μιας και αυτή την εποχή το θέμα είναι πιασάρικο και πουλάει, αντιλαμβάνεται κάποιος με ευκολία ότι ζει σε μια κοινωνία βαθιά ταξική και ανάλγητη. Προσέξτε διάλογο μεταξύ δημοσιογράφου μεγάλου καναλιού και του πρόεδρου των μεσιτών μια πόλης που πρόκειται να φιλοξενήσει νέους φοιτητές;

Αυξάνονται τα «σημάδια» για την εκδήλωση νέας διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης

Γερμανία: «τράπεζα τροφίμων»

Αυξάνονται συνεχώς τα «σημάδια» που δείχνουν προς εκδήλωση νέας καπιταλιστικής κρίσης σε ΗΠΑ και ΕΕ, με όλες τις κυβερνήσεις να σπεύδουν να φορτώσουν τις συνέπειές της στους λαούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας για τη γερμανική οικονομία, την «ατμομηχανή» της ΕΕ.

Έριχ Χόνεκερ


 Γεννήθηκε, στις 25/8/1012, ο Έριχ Χόνεκερ, ηγέτης της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ), Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας (ΕΣΚΓ) από το 1971 έως το 1989 και Πρόεδρος της χώρας από το 1976 έως το 1989. 

Άρχισε η τελική φάση της μάχης στο Γράμμο


Η ιστορία είναι παρακαταθήκη

Στις 25 Αυγούστου 1949 και ώρα 5.30' το πρωί άρχισε η τελική φάση της μάχης στο Γράμμο ανάμεσα στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και στο στρατό της κυβέρνησης των Αθηνών.

Επικίνδυνη «κουλτούρα»


Με την κυβέρνηση να επισημοποιεί το «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» και τα λαϊκά στρώματα να βρίσκονται αντιμέτωπα με τη νέα «κουλτούρα» των συστάσεων για το «πού και ποιοι να προσέχουν τον κορονοϊό», το μόνο σίγουρο είναι ότι αναβαθμίζονται οι απειλές για την υγεία του λαού. Κι αυτό μετά από ένα δίμηνο Ιούλη - Αυγούστου που, παρά τους εφησυχασμούς, αποδείχθηκε ακόμα πιο φονικό.

Ολοκληρώθηκε άλλη μια αμερικανική απόβαση


Αλλη μια απόβαση αμερικανικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη και κατόπιν προώθησή τους στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού για περικύκλωση της Ρωσίας, βάζοντας την περιοχή στο στόχαστρο της Μόσχας, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας.

«Κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις!


 Η παραδοχή του νέου διοικητή της ΕΥΠ απλά επιβεβαιώνει ότι όλο το πλέγμα των υποκλοπών «πατά» στον βούρκο του επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου που έχουν συνδιαμορφώσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/08/1819

Πεθαίνει ο Βρετανός (Σκοτσέζος) εφευρέτης Τζέημς Βατ, το όνομα του οποίου δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής ισχύος. 

Τζέιμς Βατ, πατέρας της ατμομηχανής