Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Μεταφορές στη Σοβιετική Ένωση


Αθόρυβο τρένο σε μαγνητικά μαξιλάρια στη Σοβιετική Ένωση.  

Το TA-05 είναι ένα μοντέλο σοβιετικού τρένου με μαγνητικό μαξιλάρι. Η ανάπτυξη των μεταφορών πραγματοποιήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους από το 1985 έως το 1986. 

«Θ' αργήσω απόψε...»

 
«Πες στους δικούς μου

Ότι θ' αργήσω απόψε

Ένα θα γίνω με τις ράγες και τους καπνούς

Το τελευταίο εισιτήριο κόψε

Στα «πράσα» πιάστηκαν «κουκουλοφόροι» και ΜΑΤ!!!

 
Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Απαθανατίζουν μια ομάδα ατόμων να φορούν κουκούλες και σακίδια (ακόμα και να... διορθώνει ο ένας τον εξοπλισμό του άλλου!), πίσω ακριβώς από τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν παραταγμένοι στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου.

Χιλιάδες διαδήλωσαν «κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους»


 Τεράστια ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Τεράστια ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Η πορεία απλώθηκε από την Πανεπιστημίου, στο ύψος του Ρεξ, μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train στην Συγγρού, διανύοντας μια πολύ μεγάλη απόσταση. Για 45 λεπτά, οι διαδηλωτές περνούσαν μπροστά από το Σύνταγμα.

Για το Σύμφωνο Φιλίας και Αδελφότητας μεταξύ της Σοβιετικής Ρωσίας και της Τουρκίας


Στις 16/03/1921 υπογράφεται το Σύμφωνο Φιλίας και Αδελφότητας μεταξύ της Σοβιετικής Ρωσίας και της Τουρκίας. Ένα Σύμφωνο που στις μέρες από διάφορες πλευρές- στο πλαίσιο της κριτικής που ασκούν στην πολιτική του Β.Ι. ΛΕΝΙΝ σε σχέση με τον Κεμάλ και γενικότερα με την Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή- γίνεται αντικείμενο ανιστόρητων σχολίων. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι, στηριγμένοι σε πλούσια βιβλιογραφία αλλά και αξιοποιώντας το αξεπέραστο ιστορικό έργο «Παγκόσμια Ιστορία» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ!

Κανένας για δουλειά, ξεσηκωμός!


 Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία! 

Όχι άλλες θυσίες στον βωμό του κέρδους!

Μητσοτάκης: Ενας πρωθυπουργός που “δεν ήξερε”!

 
Ξεκίνησαν με το “ανθρώπινο λάθος”. Τους πήρε και τους σήκωσε και προχώρησαν στα “συγγνώμη” που λίγο αργότερα μετατράπηκαν σε χημικά και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών.

Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού


 Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.

Με το νομοσχέδιο της μετατροπής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και τη διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων η κυβέρνηση προωθεί  τη μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση στο νερό κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 16/03/1789

Γεννιέται ο Γερμανός φυσικός Γκέοργκ Zίμον Ομ, που διαμόρφωσε τη θεωρία των ηλεκτρικών ρευμάτων. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης.