Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο ποιητής της θάλασσας και του αγώνα


«Λυπήσου εκείνους που δεν ονειρεύονται»

Σεμνός, πολύ συνεσταλμένος, καλοσυνάτος, εσωστρεφής, παραμυθάς... Είναι λίγοι από τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν οι οικείοι του.

Ο Νίκος Καββαδίας όμως, άφησε το στίγμα του σαν ο ποιητής της θάλασσας.

Ιερό...

 


Επειδή τα περί «προσωρινής άρσης» ή εξαγοράς της πατέντας για τα εμβόλια έχουν γίνει πολύ της μόδας και προβάλλονται από διάφορες αστικές δυνάμεις ως το «φάρμακο» για να παραχθούν πιο γρήγορα τα αναγκαία εμβόλια, ας σταματήσουν όλοι αυτοί να παριστάνουν τους «πεφτοσυννεφάκηδες» για τις συνέπειες της δικής τους πολιτικής, που στηρίζει διαχρονικά τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και συνολικά των μονοπωλίων, συνθλίβοντας τις λαϊκές ανάγκες και φρενάροντας παραγωγικές δυνατότητες που σήμερα θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

«Να προσέλθετε δι’ υπόθεσίν σας!»


Όταν η πρόσκληση ενός φορέα για συμμετοχή σε κινητοποίηση εκλαμβάνεται ως «αξιόποινη πράξη διέγερσης και ανυπακοής»

   Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74 (ΣΦΕΑ) με ανησυχία παρακολουθεί τις συνεχείς κλήσεις- προσκλήσεις από αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε συνδικαλιστές, για καταθέσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την αξιόποινη πράξη της «διέγερσης και της ανυπακοής», με αφορμή τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ακούστηκε δυνατά το αίτημα για απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου


Με αποφασιστικότητα, μαζικότητα, μαχητικότητα, χιλιάδες φοιτητές και μαζί τους εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κι εργαζόμενοι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο έντασης της καταστολής και των φραγμών στη μόρφωση που συζητιέται στη Βουλή.

Λιγότερες και με πληρότητα 100% οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ στον «Ευαγγελισμό»


Από τις 44 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ σήμερα λειτουργούν οι 32 με πληρότητα 100% ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, που μίλησε το βράδυ της Τρίτης στο κανάλι «Kontra». Πρόσθεσε πως δεν λειτουργούν όλες οι κλίνες διότι καθυστέρησαν εργασίες που θα έπρεπε να είχαν γίνει και εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες μέρες να λειτουργήσουν.

Ο επαναστάτης Μπρεχτ...


Σαν πλουσιόπαιδο μεγάλωσα.

Οι γονείς μου κολάρο μου φόρεσαν, με έμαθαν

υπηρέτες να έχω και μου διδάξανε την τέχνη να δίνω διαταγές.

Σιγή ασυρμάτου


Η «σιγή ασυρμάτου» της κυβέρνησης για τις προθέσεις της σχετικά με τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ», που απέπλευσε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις «επ' ευκαιρία Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού», πρέπει να ανησυχήσει σοβαρά τον λαό. Πολύ περισσότερο που ορισμένες πηγές συνδέουν αυτήν την αποστολή με την επικείμενη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» στην περιοχή του Κόλπου, με συνοδεία πλοίων από διάφορες «σύμμαχες» χώρες.

Πετάνε στο δρόμο τυφλό πρόσφυγα με πολύτεκνη οικογένεια!


Πετάνε στο δρόμο τυφλό πρόσφυγα με πολύτεκνη οικογένεια!
Ο κατήφορος στο θέμα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ συνεχίζεται χωρίς δυστυχώς να βρει ακόμα πάτο.

Το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (όπου συμμετέχουν οι παρατάξεις Βούρου, Βασιλόπουλου και Γρετζελιά) με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε την διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον «μη επιλέξιμοι» για το πρόγραμμα.

Πανελλαδική βδομάδα δράσης


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021                                   Αρ. Πρωτ. 13/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν συνεδρίασης του ΔΣ του συνδικάτου μας την Παρασκευή 7/2, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Διακοπές στην Ικαρία

                                                   Διακοπές στην Ικαρία | Κακό Σπυρ

Κακό Σπυρί

Ο Χρήστος Αράπογλου στον 904 Αριστερά στα FM

Δευτέρα με Παρασκευή 12-1μμ στον 904 Αριστερά στα fm

Tον «χαβά» ο αντικομουνιστής Κ Μπογδάνος


Tον «χαβά» του αντικομουνιστικού οχετού και των προκλήσεων συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μπογδάνος, επιβεβαιώνοντας επάξια τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Οι αθλιότητές του σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος πήραν πληρωμένη απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, Θανάση Παφίλη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


10/02/1519

Ο Ισπανός κονκισταδόρ Φερνάντο Κορτέζ αποπλέει από την Κούβα με κατεύθυνση το τότε άγνωστο Μεξικό, με τον πανάρχαιο πολιτισμό των Αζτέκων, που έμελλε να καταστρέψει.

10/02/1755

Πεθαίνει ο Γάλλος πολιτικός και φιλόσοφος Σαρλ ντε Μοντεσκιέ, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Διαφωτισμού.