Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ανυπαρξία μέτρων προστασίας και καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τα 96 εκατ. και τους επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους τα 2,051 εκατ. Την ίδια ώρα οι αργοί ρυθμοί των εμβολιασμών, τους οποίους οι αστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ως «άλλοθι» για να μην πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των φαρμακοβιομηχανιών επιβεβαιώνουν ότι ο μεγάλος «ιός» είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, όπου τα πάντα μετριούνται με το κέρδος και όχι τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ο δρόμος για την «πρόοδο» ανοίγει με καταστολή!

Και να που λεφτά πάντα υπάρχουν!

Οταν οι τακτικοί προϋπολογισμοί όλων συνολικά των πανεπιστημίων της χώρας είναι όλα κι όλα 236 ε
κατ. ευρώ και από πέρυσι λιγόστεψαν κι άλλο, ένεκα η πανδημία, τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας και τα συναφή...

Θα διαψευστούν όλοι όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για τον Μπάιντεν


Η σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο αλλά κι ο τραγέλαφος που προηγήθηκε στις αμερικάνικες εκλογές εκθέτουν όλους όσοι πέφτουν από τα σύννεφα για τη λεγόμενη "Αμερικάνικη δημοκρατία". Αυτή των δεκάδων πολέμων, διαμελισμών  χωρών, πραξικοπημάτων, ανατροπών εκλεγμένων κυβερνήσεων με αιματοχυσίες λαών, τόσο με κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων, όσο και με κυβερνήσεις Δημοκρατικών. Και με τους δύο, ο αμερικανικός λαός βιώνει διαχρονικά εκμετάλλευση, ανεργία,  καταστολή,  ρατσισμό.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα


Τον αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα που έχει ο «καυγάς» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο κόμμα είχε την «πρωτοβουλία» για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, ανέδειξε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Διάσκεψη Βάνζεε: Κανένας Εβραίος δεν πρέπει να επιζήσει


Στη διάρκειας 90 λεπτών σύσκεψη, τα πρακτικά μέτρα που αποφασίστηκαν για την επερχόμενη τελική λύση, ήταν οι εκτοπίσεις «προς Ανατολάς», η γκετοποίηση και η καταναγκαστική εργασία.

Κατάληξη της Διάσκεψης αυτής, κανένας Εβραίος δεν έπρεπε να επιζήσει μετά τον πόλεμο. Αν κάποιο κατάφερναν να επιζήσουν, αυτοί θα αποτελούσαν τον πυρήνα «πυρήνα ανανέωσης των Εβραίων». Δηλαδή, οι Εβραίοι οι οποί θα αποδεικνύονταν αρκετά δυνατοί ώστε να αντέξουν στη δοκιμασία της καταναγκαστικής εργασίας και να συμβάλλουν στη «νέα εξέλιξη του εβραϊκού λαού».

Χωρίς τον ξενοδόχο

Με τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει για μια ακόμα φορά τον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια, ενισχύει τους «κόφτες» για τη διαγραφή φοιτητών και εντείνει την καταστολή, με τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στο όνομα τάχα της «πάταξης της ανομίας» στα ΑΕΙ.

Αναστέλλουν τη λειτουργία Κέντρων Υγείας για τα εμβολιαστικά κέντρα που «στήνονται» χωρίς καμία ενίσχυση

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει το σχετικό έγγραφο των διοικήσεων των ΥΠΕ προς τα Κέντρα Υγείας


Κάθε μέρα που περνά, νέες καταγγελίες και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που βγαίνουν στο φως επιβεβαιώνουν τις σοβαρές συνέπειες από την απόφαση της κυβέρνησης η κρίσιμη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό να προχωρήσει χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό.

Να διατηρηθεί η πλατεία ΕΠΟΝ και να ανακαινιστεί το σπίτι όπου ιδρύθηκε η οργάνωση

 


Να διατηρηθεί η πλατεία ΕΠΟΝ

Να ανακαινιστεί το σπίτι της ΕΠΟΝ

Έκπληξη, ανησυχία και αγανάκτηση αισθανθήκαμε όταν πληροφορηθήκαμε ότι ιδιώτες διεκδικούν την ιδιοκτησία της πλατείας ΕΠΟΝ, έκτασης περίπου 1 στρέμματος στην καρδία των Αμπελοκήπων (Έσλιν και Λαμίας)

Κερδίσαμε τη μάχη και συνεχίζουμε!


Κερδίσαμε τη μάχη και συνεχίζουμε!

Μετά από πολυήμερη μάχη με τους εργολάβους, την Πρυτανεία, ακόμη  και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι εργαζόμενοι στη Λέσχη του ΑΠΘ βγήκαν νικητές, επαναπροσλήφθηκαν.

Πανηγυρίζουν ενεργειακοί κολοσσοί - Την τουρκική επιθετικότητα σιγοντάρουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ


Παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης, των κομμάτων. Οφείλω όμως να πω ότι περίσσεψαν αυτές τις μέρες οι τυμπανοκρουσίες για την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την Αιγιαλίτιδα Ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/01/1775

Γεννιέται ο Γάλλος φυσικομαθηματικός Αντρέ Μαρί Αμπέρ, βασικός θεμελιωτής του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροδυναμικής, του οποίου το όνομα πήρε η μονάδα μέτρησης του ρεύματος.

20/01/1833

Ο Όθωνας καταφθάνει στο Ναύπλιο με τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη».